De grootste verrassingen van het 19/20 NBA-seizoen
De grootste verrassingen van het 19/20 NBA-seizoen

De grootste verrassingen van het 19/20 NBA-seizoen

Nu we de helft van het NBA-seizoen 2019/20 naderen is het tijd om een tussentijdse analyse te maken. Giannis Antetokounmpo heeft bewezen dat vorig jaar geen toevalstreffer was en zet zijn MVP-vorm voort, James Harden wordt steeds moeilijker te bewaken, en de uitzonderlijke chemie tussen Anthony Davis en LeBron James is geweldig om te zien. Alhoewel er voor het seizoen nog onzekerheid was, hebben deze spelers het voorlopig waar kunnen maken.

Maar de NBA heeft ook voor enkele verrassingen gezorgd. Laten we een kijkje nemen naar spelers die zichzelf hebben heruitgevonden, gefaald hebben, of teams die voor de verkeerde redenen in de media zijn gekomen.

Dwight Howard’s reis terug in de tijd

Zichzelf heruitvinden is niet gemakkelijk. Zeker als je een meervoudige All-Star en een toekomstige Hall-of-Famer bent. Dwight kiest iets minder meteen voor de aanval en kiest vaker voor de pass. Bovendien is hij solide op verdedigend vlak. Zo lijkt Dwight opnieuw zijn topvorm van 2014 beet te hebben. Hij straalt zelfzekerheid uit en de Lakers staan comfortabel aan de leiding in de Western Conference.

Zijn de Lakers favoriet voor het kampioenschap?

Pascal Siakam: de topper van Toronto

Ooit was hij een speler waarvan niemand had gehoord. Vorig jaar brak hij echter helemaal door en werd hij de Most Improved Player. Op het einde van het seizoen werd hij NBA-kampioen met de Toronto Raptors. Dit jaar doet hij nog beter en vult hij de leemte die Kawhi achterliet. Kan hij Toronto naar een tweede titel op rij leiden?

Pakt Toronto opnieuw de titel?

De Golden State Warriors kijken naar boven

Van 5 opeenvolgende finales naar het slechtste team van de Western Conference, het kan verkeren. Voor het begin van het seizoen vertrok Kevin Durant naar Brooklyn, Klay Thompson liep een zorgwekkende blessure op en veel van de bepalende spelers vertrokken, op zoek naar een nieuwe uitdaging. De Golden State werd echter nog steeds beschouwd als één van de favorieten, vooral omdat ze er in waren geslaagd om D’Angelo Russell binnen te halen. Stephen Curry liep dan jammergenoeg een handblessure op. De Golden State Warriors moeten zo op zoek naar andere spelers en het team zal de NBA Finals niet voor de zesde keer op rij bereiken.

Kunnen de Warriors wel de play-offs halen?

Luka Doncic: mijn persoonlijke keuze voor de MVP

Is Dallas nog aan het bouwen? Luka en zijn triple-doubles denken van niet. Dallas doet het uitstekend in het reguliere seizoen en lijkt met gemak de play-offs te gaan halen. De 20-jarige steekt erbovenuit en is één van de hoogtepunten van het seizoen. Kunnen we de leider van de beste aanval in de competitie als een MVP-kandidaat beschouwen?

Heeft Dallas wat het nodig heeft?

De Portland Trailblazers, een appart verhaal

Hun vreselijke vorm en de vele blessures van belangrijke spelers dwongen de finalist van de Western Conference ertoe om Carmelo Anthony binnen te halen, nochtans een risico die geen enkel ander NBA-team de laatste 2 jaar durfde te nemen. Melo is een streling voor het oog maar maakt nog te veel defensieve fouten en kiest daarnaast te vaak voor risicovolle opties. Hassan Whiteside kan het verschil niet maken, CJ MCCollum is niet consistent genoeg en Damian Lillard staat vaak moederziel alleen op het veld. Portland heeft behoefte aan een nieuwe ster.

Kan Portland alsnog de finales halen?

De rookies van Miami staan er

Een middle 1st round pick neemt de leiding bij Miami Heat in de Eastern Conference van de NBA. Tyler Herro en Kendrick Nunn zijn allebei kandidaten voor de titel van Rookie of the Year en Bam Adebayo en Jimmy Butler maken vele aanvallers bang.

Is Miami favoriet in het Oosten?

De Pacers kunnen het ook zonder Victor Oladipo

Victor Oladipo brak door in 2017 en wordt nu al als een bonafide All-Star beschouwd. Oladipo maakte de fans van Indiana bang met zijn blessure in januari. Maar toen kwam de transfer van de zomer er. De Pacers aarzelden niet om Malcolm Brogdon binnen te halen en die doet het uitstekend bij zijn nieuwe ploeg. Daarnaast is het ook genieten van de prestaties van Domantas Sabonis en Myles Turner, die Indiana op kousenvoeten naar de play-offs leiden.

Kan Indiana de top van de Eastern Conference uitdagen?

De Phoenix Suns kunnen de play-offs halen

Nee, het is geen ijdele hoop. The Suns – het team dat al jaren onderaan de NBA staat – speelt goed basketbal. Wie wist dat Ricky Rubio en Aron Baynes een team zo hard konden transformeren? De mix van jonge spelers en veteranen lijkt goed te lukken en het team kan mogelijk de play-offs halen.

Kan Phoenix de play-offs halen?

Andrew Wiggins kan het toch

Heeft Minnesota eindelijk een legitiem topduo? Wiggins werd oorspronkelijk gezien als een eerste keus, maar werd vervolgens beschouwd als een speler die te gemiddeld was en overbetaald werd, zodat Karl Anthony-Towns de Timberwolves alleen moest gaan dragen. Maar Wiggins laat eindelijk zien wat hij kan en is een aanvallende dreiging op het veld.

Kunnen de Timberwolves alles winnen?

Het lukt niet meer voor De Spurs

Het systeem van San Antonio heeft jarenlang gewerkt. Ooit domineerde het de hele NBA en was de club een reguliere play-off mededinger. Mogelijk zijn de moves van Gregg Popovich echter verouderd en kan hij niet meer verrassen. Het kan ook zijn dat hun twee All-Star-spelers, DeMar DeRozan en LaMarcus Aldridge, gewoon niet goed bij elkaar passen. Het wordt misschien wel de eerste keer sinds 1997 dat San Antonio de play-offs niet zal halen.

Kan San Antonio het tij nog keren?

Basketbalfans moeten gelukkig zijn want er komen nog heel wat verrassingen aan voor het All-Star Weekend. En naarmate de play-offs naderen kan het nog heel spannend gaan worden.

Bezoek nu bwin news voor de nieuwste NBA-voorspellingen en odds.

Vergeet niet om bwin te volgen op de sociale media onder #NBAallDay.

Hieronder vind je alles wat je moet weten over de NBA:

Welk duo kies jij?

Wat je moet weten over de NBA Conferences

Shootout in de Wild Wild West

Is er een team dat een revolutie teweegbrengt in de NBA Eastern Conference?

Alles wat je moet weten over het nieuwe NBA-seizoen

X