Roland Garros, sportweddenschappen
Roland Garros, sportweddenschappen

Djokovic – Ruud: de Serviër won makkelijk in de halve finale

Odds op: 10/06/2023

Het Roland Garros-toernooi 2023, gepland van 28 mei tot 11 juni, belooft spannend te worden, aangezien de tenniswereld zich voorbereidt op een toernooi dat wordt gekenmerkt door opvallende afwezigheden, opmerkelijke comebacks en talenten die hopen te schitteren op het gravel.

Vorig jaar heroverde Rafael Nadal de trofee nadat hij de editie van 2021 had verloren tegen de Serviër Novak Djokovic (verlies in de halve finale), door in 3 sets te winnen van Casper Ruud, die geen antwoord had op de koning van het gravel.

Echter, een van de belangrijkste afwezigen bij deze editie is de ervaren Spaanse speler, Rafael Nadal, die nog steeds herstelt van een heupblessure. Dit opent de deur voor de nieuwe generatie om hun stempel te drukken op dit legendarische toernooi.

In de finale van 2023 neemt Djokovic het op tegen Ruud.

Novak Djokovic kan een record breken

De kans dat Djokovic het toernooi wint staat aan 1.20.

Na een vrij rustig parcours naar de halve finales waarin hij slechts één set heeft verloren, tegen Khachanov in de kwartfinale, was Novak Djokovic ook betrokken bij de spraakmakende halve finale tegen Alcaraz op vrijdag.

En de wedstrijd voldeed aan alle verwachtingen gedurende twee sets, waarin beide spelers elkaar punt voor punt beantwoordden. De toeschouwers hebben gedurende twee uur spectaculaire rally’s kunnen meemaken, voordat Carlos Alcaraz last kreeg van kramp na een verkeerde landing, wat zijn spel negatief beïnvloedde. De Spanjaard probeerde stand te houden ondanks polspijn en krampen, maar kon niets meer doen tegen de Serviër, die gefocust bleef en een plek in de finale van Roland Garros veroverde. Djokovic wilde echter nog steeds Alcaraz feliciteren met zijn vastberadenheid aan het einde van de wedstrijd.

In deze finale heeft Djokovic de kans om zijn derde titel op Roland Garros te winnen, maar vooral zijn 23e Grand Slam-titel, terwijl hij momenteel op gelijke hoogte staat met Rafael Nadal met 22 titels! De Serviër heeft dus nog steeds de mogelijkheid om de geschiedenis verder te schrijven en alleen aan kop te gaan, terwijl de Spaanse koning van het gravel met pensioen zal gaan aan het einde van het seizoen 2024.

Zet dus in op een overwinning voor Novak Djokovic in 3 sets om te profiteren van een quotering van 2.10.

Wedden op Roland Garros doe je bij bwin

Ruud speelt zijn tweede finale in Parijs

De kans dat Ruud het toernooi wint staat aan 4.50.

Aan de andere kant heeft Casper Ruud, momenteel 4e in de ATP-ranking, ook niet al te veel moeite gehad in de halve finale tegen Zverev. De Deense speler won in drie sets. De eerste twee sets leken behoorlijk betwist met scores van 6-3 en 6-4, maar de Duitser leek volledig verslagen in de derde set met een score van 6-0.

Casper Ruud speelt op 24-jarige leeftijd zijn tweede finale op Roland Garros, nadat hij de finale van de editie van 2022 had verloren van Nadal in drie sets. Hij had ook de finale van de US Open verloren van Alcaraz in drie sets datzelfde jaar.

H2H

De twee spelers hebben al vier keer tegen elkaar gespeeld in hun carrière, maar Ruud is er nooit in geslaagd om ook maar één set te winnen tegen de Serviër! Djokovic heeft telkens met 2-0 sets gewonnen, tijdens ATP-toernooien in Rome en Turijn.

Vorige winnars

2022: Rafael Nadal

2021: Novak Djokovic

2020: Rafael Nadal

2019: Rafael Nadal

2018: Rafael Nadal

2017: Rafael Nadal

Toon andere wedopties

X