Roland Garros, tennisweddenschappen
Roland Garros, tennisweddenschappen

Roland Garros Heren: het toernooi ligt zonder Nadal

Odds op: 30/05/2023

Het Roland Garros-toernooi 2023, gepland van 28 mei tot 11 juni, belooft spannend te worden, aangezien de tenniswereld zich voorbereidt op een toernooi dat wordt gekenmerkt door opvallende afwezigheden, opmerkelijke comebacks en talenten die hopen te schitteren op het gravel.

Vorig jaar heroverde Rafael Nadal de trofee nadat hij de editie van 2021 had verloren tegen de Serviër Novak Djokovic (verlies in de halve finale), door in 3 sets te winnen van Casper Ruud, die geen antwoord had op de koning van het gravel.

Echter, een van de belangrijkste afwezigen bij deze editie is de ervaren Spaanse speler, Rafael Nadal, die nog steeds herstelt van een heupblessure. Dit opent de deur voor de nieuwe generatie om hun stempel te drukken op dit legendarische toernooi.

Wedden op Roland Garros 2023. Alcaraz en Djokovic zijn de grootste favorieten.

Carlos Alcaraz is de grote favoriet

De odd voor een overwinning van Alcaraz staat op 2.50.

Beschouwd als de potentiële opvolger van Nadal, lijkt de Spanjaard Carlos Alcaraz de favoriet te zijn om dit jaar de titel te winnen op Roland Garros. Als nummer 1 van de wereld heeft Alcaraz al successen geboekt op gravel met overwinningen in Barcelona en Madrid, wat zijn dominantie op deze ondergrond bewijst.

Met een compleet spel en indrukwekkende winnende slagen aan beide zijden van de baan, bevindt de 20-jarige Spaanse talent zich in een ideale positie om zijn stempel te drukken op Roland Garros.

Wedden op Roland Garros doe je bij bwin

Djokovic is de outsider om een 3ᵉ Roland Garros te winnen

De odd voor een overwinning van Alcaraz staat op 3.40.

Achter Carlos Alcaraz staat de nummer 3 van de wereld Novak Djokovic om een nieuwe titel op Roland Garros te winnen. Djokovic heeft al twee keer de trofee gewonnen op het Parijse gravel (in 2016 en 2021) en is op zoek naar zijn 23e Grand Slam-titel, waarmee hij de recordhouder zou kunnen worden.

Het moet echter worden opgemerkt dat Djokovic dit seizoen wisselende resultaten heeft behaald op gravel, met slechts drie overwinningen tegenover vijf nederlagen. Desalniettemin heeft de Serviër ervaring met vijfsetters en weet hij hoe hij gedurende een toernooi naar zijn beste vorm kan groeien voor de beslissende wedstrijden.

Of toch iemand anders?

Onder de andere favorieten voor de uiteindelijke overwinning op Roland Garros kunnen we Daniil Medvedev (8.00) noemen, de nummer 2 van de wereld en recente winnaar van de Masters 1000 in Rome. De Rus verkeert in uitstekende vorm en maakt zeker kans de trofee te winnen.

Ook de Griek Stefanos Tsitsipas (19.00), finalist in 2021, is een serieuze kanshebber op de titel. Met een uitstekend seizoen in 2022 en een zeer solide spel op gravel heeft de nummer 6 van de wereld alles in huis om een goede prestatie neer te zetten in Parijs.

Daarnaast hebben spelers zoals Jannik Sinner (12.00), Casper Ruud (19.00), Alexander Zverev (29.00), Andrey Rublev (41.00) en Holger Rune (8.50) hun talent en vermogen om uit te blinken op gravel laten zien, en zouden ze ook een weg kunnen banen naar de eindfases van het toernooi.

Overzicht van vorige winnaars

2022: Rafael Nadal

2021: Novak Djokovic

2020: Rafael Nadal

2019: Rafael Nadal

2018: Rafael Nadal

2017: Rafael Nadal

Toon andere wedopties

X