Ronde van Vlaanderen 2024: op weg naar een Belgische overwinning?
Ronde van Vlaanderen 2024: op weg naar een Belgische overwinning?

Ronde van Vlaanderen 2024: op weg naar een Belgische overwinning?

Odds op: 24 maart

De Ronde van Vlaanderen 2024 is de 108e editie van deze prestigieuze wegwielrenwedstrijd. De wedstrijd zal plaatsvinden op zondag 31 maart 2024. Twee van de drie favorieten zijn Belgische renners die tot de sterksten behoren en waarschijnlijk een beslissende rol zullen spelen in de prestigieuze race, die deel uitmaakt van de vijf monumenten. De Ronde van Vlaanderen is altijd een intense strijd op de beroemde kasseienbergen, en deze favorieten zullen ernaar streven om in deze editie te zegevieren.

Parcoursdetails voor deze editie:

  • Totale afstand: 270,8 kilometer
  • Start: Antwerpen
  • Finish: Oudenaarde (op de Minderbroedersstraat)

Het parcours van de Ronde van Vlaanderen omvat de beroemde Vlaamse heuvels, kenmerkend voor de regio. Voor de sleutelmomenten van het parcours:

  • Oude Kwaremont (ongeveer 140 kilometer van de finish): Een van de strategische heuvels van het parcours, maar geplaatst ver genoeg van de finish om niet beslissend te zijn.
  • Aaneensluiting met Molenberg en Berg Ten Houte: Deze heuvels zouden het peloton kunnen uitrekken en zenuwachtig maken voordat ze de laatste 60 kilometer ingaan.
  • Oude Kwaremont gevolgd door Paterberg (minder dan 60 kilometer van de finish): Deze heuvels bieden mogelijkheden voor de sterkste renners om aan te vallen en het verschil te maken.

Koppenberg: Een zeer moeilijke heuvel.

Taaienberg: Voordat men het laatste segment ingaat met de Oude Kwaremont en Paterberg.

Aan de top van de Paterberg resteren nog iets meer dan 10 kilometer om de overwinning in de Ronde van Vlaanderen 2024 in Oudenaarde te claimen.

Deze race is één van de hoogtepunten van het wielerseizoen en trekt de beste renners ter wereld aan. De kasseienheuvels, de scherpe bochten, en de elektrische sfeer maken de Ronde van Vlaanderen een must-see evenement voor wielerfans. De favorieten volgens de bookmakers zijn Mathieu van der Poel en Wout van Aert.

Mathieu van der Poel start als favoriet

Mathieu Van der Poel is een Nederlandse professionele wielrenner die bekend staat om zijn uitzonderlijke talenten in verschillende wielerdisciplines, waaronder weg, cyclo-cross, en mountainbiken. In 2021 won hij de Ronde van Vlaanderen. Zijn overwinning werd geprezen als een opmerkelijke prestatie, vooral omdat het zijn eerste deelname aan de wegwedstrijd was.

Van der Poel heeft zijn indrukwekkende veelzijdigheid bewezen door deze iconische race een tweede keer te winnen in 2022, waarmee hij zijn positie onder de beste wielrenners ter wereld bevestigde. Zijn overwinning in de Ronde van Vlaanderen heeft ook bijgedragen aan zijn indrukwekkende palmares, dat al vele andere grote overwinningen in verschillende fietsdisciplines bevat.

In de laatste 4 edities eindigde Mathieu van der Poel op de eerste of tweede plaats.

De odds voor een overwinning van Mathieu van der Poel staan op 1.90.

Wout van Aert wil dit jaar zegevieren

Wout van Aert is een Belgische professionele wielrenner, beschouwd als één van de beste allrounders in het peloton. Hij blinkt uit zowel op de weg als in de disciplines van cyclo-cross en mountainbiken. Van Aert heeft aan meerdere edities van de Ronde van Vlaanderen deelgenomen, met als beste resultaat een tweede plaats in 2020.

Op die dag leverde Wout van Aert een indrukwekkende prestatie tijdens de Ronde van Vlaanderen. Ondanks een val aan het begin van de race, slaagde hij erin terug te keren in de kopgroep en vocht hij tot het einde mee om de overwinning. Uiteindelijk eindigde hij op de tweede plaats.

De deelname van Van Aert aan de Ronde van Vlaanderen toont zijn talent en zijn vermogen om te concurreren met de beste renners op de kasseienwegen en de iconische heuvels van Vlaanderen. Zijn veelzijdigheid en toewijding maken hem elk jaar één van de favorieten voor de voorjaarsklassiekers.

De odds voor een overwinning van Wout van Aert staan op 4.50.

Remco Evenepoel is de grootste outsider

Remco Evenepoel is het Belgische wielrenwonder dat snel sensatie maakte in de wielerwereld. Vanwege zijn jonge leeftijd en zijn nog relatief korte carrière heeft hij nog niet deelgenomen aan de Ronde van Vlaanderen, één van de meest prestigieuze klassiekers op de wielerkalender.

Evenepoel maakte naam met zijn indrukwekkende prestaties in tijdritten en etappekoersen, met name toen hij in 2019 de Ronde van Polen won. Echter, door blessures en herstelperiodes heeft hij nog niet de kans gehad om deel te nemen aan voorjaarsklassiekers zoals de Ronde van Vlaanderen.

Desondanks is het zeer waarschijnlijk dat Remco Evenepoel zich als een van de favorieten voor klassiekers zoals de Ronde van Vlaanderen zal opstellen, met een odd van 9.00, en het zal zeker interessant zijn om zijn carrière in dit opzicht te volgen.

Ronde van Vlaanderen 2023

Vorig jaar, tijdens de Ronde van Vlaanderen 2023, was het de renner Tadej Pogačar van het UAE Team Emirates die de overwinning op zijn naam schreef. Hij leverde een uitzonderlijke prestatie door solo naar de overwinning te rijden. Mathieu van der Poel eindigde op de tweede plaats, gevolgd door Mads Pedersen.

Toon andere wedopties

X