Formule 1 stand
Formule 1 stand

Vooruitblik NBA-seizoen 2021-22: Hoe goed zal elk team beginnen?

Aan de vooravond van het nieuwe NBA-seizoen hebben we de vooruitzichten voor het begin van het seizoen van elk team bekeken met behulp van twee verschillende statistieken.

Ten eerste, om te zien hoe goed ze de nieuwe campagne zouden kunnen starten, hebben we de nieuwste NBA Championship-kansen gebruikt om de sterkte van ieders eerste 10 tegenstanders te beoordelen.

Daarnaast hebben we in onze preview van het NBA-seizoen 2021-22 ook in rekening gebracht hoeveel de selectie van elk team is veranderd sinds vorig semester.

We hebben dit gemeten door te kijken naar het aantal minuten dat in het reguliere seizoen 2020-21 op het veld werd doorgebracht en verzameld werd door spelers die nog bij het team zijn.

Vroege schema’s van Eastern Conference

Atlantic Division

De Boston Celtics zouden het seizoen goed kunnen beginnen, want ze hoeven niet tegen een van de acht kampioensfavorieten te spelen totdat ze de Milwaukee Bucks ontvangen in hun 12de wedstrijd. De Brooklyn Nets – het team dat het meest waarschijnlijk het NBA-kampioenschap zal winnen – beginnen met twee zware tests tegen de Bucks en de Philadelphia 76ers.

Central Division

De Chicago Bulls zouden volgens ons een indrukwekkende start van hun seizoen kunnen maken, met al hun eerste vijf tegenstanders geprijsd op 65.00 of hoger voor het NBA-kampioenschap. Van de Cleveland Cavaliers wordt verwacht dat ze het moeilijk zullen hebben en ze worden niet geholpen door hun schema, waardoor ze moeten wachten tot hun 13de wedstrijd voordat ze een tegenstander tegenkomen met even lage kansen.

Southeast Division

Net als de Cavaliers wordt van de Washington Wizards niet verwacht dat ze veel wedstrijden zullen winnen en ze zullen een moeilijk begin kennen – hun eerste 10 tegenstanders hebben aanzienlijk betere kansen om het NBA-kampioenschap te winnen. Daarentegen heeft Orlando Magic een van de makkelijkste openingsschema’s in de hele NBA, met slechts twee van hun eerste 10 tegenstanders geprijsd op 50.00 of lager.

Vroege schema’s van Western Conference

Northwest Division

Utah Jazz gaat naar de Western Conference en er wordt verwacht dat ze de titel van de Northwest Division daarom meteen zullen gaan winnen – drie van hun eerste vier wedstrijden zijn tegen teams die het waarschijnlijk moeilijk zullen hebben. Denk aan Oklahoma City Thunder, die een werkelijk afschuwelijk openingsschema heeft – zeven van hun eerste acht wedstrijden spelen ze tegen tegenstanders die zich dit seizoen op het NBA-kampioenschap zullen richten.

Pacific Division

Na een lastige eerste twee wedstrijden tegen de Golden State Warriors en de Phoenix Suns, zullen de Los Angeles Lakers zeven keer op rij spelen tegen teams die dit seizoen niet worden beschouwd als realistische kanshebbers voor het NBA-kampioenschap. De Sacramento Kings delen een divisie met vier van de sterkste teams in de NBA en moeten een moeilijke start doorstaan, waardoor ze tot hun 12de wedstrijd van het seizoen moeten wachten op een tegenstander van hetzelfde niveau als zijzelf.

Southwest Division

Van de Dallas Mavericks wordt verwacht dat ze de Southwest Division zullen domineren aangezien ze tot hun 14de wedstrijd niet tegen een van de NBA-favorieten spelen. Na een makkelijke opening van twee wedstrijden, moeten de ongeduldige Houston Rockets vervolgens een zware reeks van acht wedstrijden doorstaan tegen tegenstanders die voor het kampioenschap 50.00 of lager staan genoteerd.

Eastern Conference schema’s

Atlantic Division

De Philadelphia 76ers, die de zes divisies in dezelfde volgorde wonnen, zijn de naaste rivalen van de Brooklyn Nets in de Atlantic Division en hebben het voordeel een relatief vaste selectie te hebben. Ze zullen echter een nieuw centrum moeten introduceren na de terugkeer van veteraan Dwight Howard naar de Los Angeles Lakers. De Toronto Raptors hebben het team helemaal door elkaar gegooid, vooral in de cruciale positie van Point Guard, waar ze bijna tweederde van de minuten van vorig seizoen hebben verloren nadat Kyle Lowry was verhandeld aan de Miami Heat.

Central Division

Central Division-favorieten, de Milwaukee Bucks, zijn ook het minst gewijzigde team sinds vorig seizoen, hoewel er minuten zijn om te vervangen bij de Guards. Ondertussen hebben de Chicago Bulls meer dan de helft van de speelminuten van vorig seizoen verloren, waarbij Point Guard het enige deel van de selectie is dat geen significante herstructurering heeft ondergaan. Coby White zal moeten wennen aan het feit dat hij veel nieuwe gezichten om zich heen heeft, hoewel zowel Zach LaVine als Patrick Williams bij het team blijven.

Southeast Division

Of de Atlanta Hawks of de Miami Heat zou dit seizoen bovenaan moeten staan in de Southeast Division en de Hawks hebben aanzienlijk meer continuïteit ten opzichte van vorig seizoen, vooral onder hun aanvallers. Orlando Magic wordt beschouwd als een kanshebber om het play-offs-toernooi te halen en zal veel nieuwe spelers moeten binnenhalen nadat ze meer dan de helft van de minuten van het reguliere seizoen van vorig seizoen hebben verloren.

Western Conference schema’s

Northwest Division

De Northwest Division is dit seizoen de minst gewijzigde divisie in de hele NBA, met drie teams die tussen 2020 en 2021 meer dan 80% van hun speelminuten hebben behouden. Juan Hernangomez is het enige vertrek bij de Minnesota Timberwolves die vorig seizoen meer dan 500 minuten op het veld doorbracht. Terwijl de Portland Trail Blazers nog steeds beide topscorers van vorig seizoen – Damian Lillard en CJ McCollum – in hun gelederen hebben, zijn de volgende drie meest productieve spelers allemaal vertrokken.

Pacific Division

Er is weinig beweging geweest bij de Phoenix Suns sinds vorig seizoen – ze hebben de meest bekende selectie in de hele NBA met 91% van de minuten van vorig seizoen verzameld door spelers die nog steeds bij het team zitten. De Pacific Division bevat ook het meest gewijzigde team, waarbij de selectie van de Los Angeles Lakers bijna onherkenbaar is geworden door het vertrek van spelers die verantwoordelijk zijn voor meer dan driekwart van hun reguliere seizoensminuten voor 2020-21.

Southwest Division

Acht van de negen Dallas Mavericks-spelers die in 2020-21 de meeste tijd op het veld doorbrachten, zijn nog steeds bij het team – shooting guard Josh Richardson is de uitzondering nadat hij naar de Boston Celtics verhuisde. De New Orleans Pelicans zullen dit seizoen een aantal nieuwe gezichten in de guard positions hebben, met Eric Bledsoe en Lonzo Ball de meest opvallende vertrekkers tijdens een mini-exodus in de zomer.

Blijf steeds up-to-date en volg bwin ook op Instagram, Facebook en Twitter.

X