Novak Djokovic - Carlos Alcaraz, Wimbledon 2023
Novak Djokovic - Carlos Alcaraz, Wimbledon 2023

Alcaraz – Djokovic: Djokovic mikt op een 5e titel op rij op Wimbledon

Odds op: 14/07/2023

De finale van Wimbledon 2023 belooft een adembenemende show te worden tussen de Serviër Novak Djokovic en de Spanjaard Carlos Alcaraz. Djokovic, de huidige kampioen, zal proberen het record van Roger Federer te evenaren van acht enkeltitels op Wimbledon, evenals het record van Björn Borg van vijf opeenvolgende titels.

Wedden op Alcaraz – Djokovic. De noteringen zijn in het voordeel van Djokovic.

Djokovic wil het record breken

De odd voor een overwinning van Djokovic staat op 2.60.

Djokovic, wiens dominantie op het gras van Wimbledon onbetwist is, streeft naar zijn vijfde opeenvolgende titel. Hij heeft al een indrukwekkende weg afgelegd door eerst Stan Warwrinka in de derde ronde in drie sets te verslaan en vervolgens de Poolse Hurkacz met 3-1 te verslaan in de vierde ronde.

De zaken werden serieus in de kwartfinales, waar hij het opnam tegen Rublev. Hoewel de Rus de eerste set had gewonnen, had Djokovic geen enkele moeite om met 3-1 te winnen. Uiteindelijk verliep de halve finale tegen Sinner ook zonder problemen, met een overwinning in drie sets.

In deze finale heeft Djokovic ook de kans om zijn voorsprong in Grand Slam-titels verder uit te breiden. Hij heeft tot nu toe het absolute record met 23 titels, terwijl Nadal vlak achter hem staat met 22 titels.

Kon Alcaraz wraak nemen na Roland Garros?

De odd voor een overwinning van Alcaraz staat op 1.53.

Carlos Alcaraz is de nieuwe opkomende ster in het mondiale tennis. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft de Spanjaard een ongelooflijk volwassenheid en talent laten zien gedurende het hele toernooi. Na een overwinning op de Italiaan Berrettini in de vierde ronde met 3-1, versloeg hij de Deen Rune in de kwartfinale in drie sets (7-6, 6-4, 6-4).

In de halve finale won Alcaraz ook gemakkelijk van Medvedev (6-3, 6-3, 6-3). Hij lijkt dus klaar te zijn om de koning van het gras uit te dagen in deze finale.

Alcaraz, die in de race is voor de nummer één positie in het enkelspel bij de mannen, heeft bewezen dat hij in staat is om de groten te verslaan. De wedstrijd tegen Djokovic zou wel eens het hoogtepunt kunnen zijn van zijn jonge carrière, aangezien zijn enige Grand Slam-overwinning tot nu toe op de US Open in 2022 was.

Wedden op tennis doe je bij bwin

Wat te verwachten?

Men kan een opwindende finale verwachten tussen twee ongelooflijk getalenteerde spelers. De ontembare vastberadenheid van Djokovic om een nieuw record te vestigen zal worden gemeten met de passie en energie van Alcaraz, die zijn eerste Grand Slam-titel nastreeft.

De twee spelers stonden een maand geleden al tegenover elkaar in de halve finales van Roland Garros. Na een adembenemende eerste set waarin beide sterren elkaar geen duimbreed toegaven, werd Alcaraz getroffen door fysieke problemen en kon hij niets doen tegen de Serviër, hoewel de Spanjaard de wedstrijd wilde afmaken.

Tennisfans kunnen een mix van spanning, actie en hoogstaand tennis verwachten wanneer Djokovic en Alcaraz de baan op stappen in hun zoektocht naar de Wimbledon-titel.

Toon andere wedopties

X