Wie neemt deel aan de Ronde van Vlaanderen in 2024
Wie neemt deel aan de Ronde van Vlaanderen in 2024

Deelnemers Ronde van Vlaanderen: een overzicht van de startlijst

Odds op: 25 maart 2024

De Ronde van Vlaanderen 2024, één van de meest prestigieuze wielerwedstrijden ter wereld, staat weer voor de deur. Elk jaar strijden de beste renners ter wereld om de overwinning in deze iconische race door de Vlaamse Ardennen. Met een mix van ervaren veteranen en opkomende talenten belooft de startlijst van 2024 een spannende en onvoorspelbare wedstrijd te worden. Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste deelnemers die strijden om de overwinning in de Ronde van Vlaanderen van dit jaar.

ALPECIN-DECEUNINCK

Bovenaan de lijst van deelnemers staat Alpecin-Deceuninck, met als kopman Mathieu van der Poel. Van der Poel, bekend om zijn ongeëvenaarde explosiviteit en veelzijdigheid, wordt bijgestaan door krachtige renners zoals Gianni Vermeersch, Jasper Philipsen, Kaden Groves, en Søren Kragh Andersen. Dit team heeft een indrukwekkende mix van snelheid en uithoudingsvermogen, waardoor ze in bijna elk scenario gevaarlijk zijn.

De kans dat Mathieu van der Poel de Ronde van Vlaanderen wint staat aan 2.00.

BAHRAIN VICTORIOUS

Matej Mohorič en Fred Wright leiden Bahrain Victorious. Mohorič, beroemd om zijn durf en technische vaardigheden, samen met Wright’s consistentie en ondersteuning, maakt dit duo tot een te duchten kracht, vooral in de lange, uitputtende secties van de race.

TEAM VISMA | LEASE A BIKE

Met Wout Van Aert aan het roer heeft Team Visma | Lease a Bike één van de meest veelbelovende opstellingen. Van Aert, die zichzelf heeft bewezen als één van de beste allrounders, wordt ondersteund door Matteo Jorgenson, Per Strand Hagenes, Tiesj Benoot, Christophe Laporte, Dylan van Baarle, en Jan Tratnik. Deze samenstelling belooft strategische diepgang en veelzijdigheid.

De kans dat Wout Van Aert de Ronde van Vlaanderen wint staat aan 3.75. Voor Dylan van Baarle is de kans 15.00.

SOUDAL-QUICK-STEP

Soudal-Quick-Step komt met Julian Alaphilippe, Kasper Asgreen, en Yves Lampaert. Elk van deze renners heeft bewezen een race op zijn naam te kunnen schrijven. Hun ervaring in klassiekers en teamdynamiek zal cruciaal zijn.

LOTTO DSTNY

Met Victor Campenaerts aan het hoofd, omringd door Cedric Beullens, Arnaud De Lie, en Brent Van Moer, zet Lotto DSTNY in op jong talent en ambitie. Deze jonge ploeg zal ongetwijfeld willen verrassen.

TEAM JAYCO ALULA

Michael Matthews en Elmar Reinders vertegenwoordigen Team Jayco Alula, een combinatie van sprintkracht en ervaring die hen kan helpen in de hectische finale van de race.

DECATHLON AG2R LA MONDIALE TEAM

Decathlon AG2R La Mondiale, met renners als Dries De Bondt en Oliver Naesen, is misschien niet het meest opvallende team, maar hun vermogen om als underdogs te presteren mag niet onderschat worden.

MOVISTAR TEAM

Rémi Cavagna en Oier Lazkano leiden het Movistar Team, een team dat bekend staat om hun tactische slimheid en het vermogen om in de schaduw te blijven tot het moment daar is.

LIDL-TREK

Lidl-Trek brengt Mads Pedersen en Jasper Stuyven in stelling, terwijl UAE Team Emirates vertrouwt op Tim Wellens en Nils Politt voor kracht en uithoudingsvermogen. Elk van deze teams heeft unieke kwaliteiten die op de dag van de race het verschil kunnen maken.

De kans dat Mads Pedersen de Ronde van Vlaanderen wint staat aan 6.00.

UAE Team Emirates

UAE Team Emirates, met kopmannen zoals Tim Wellens en Nils Politt, ondersteund door Alessandro Covi, António Morgado, en Marc Hirschi, belooft een veelzijdige aanval op De Ronde. Hun evenwichtige mix van jong talent en ervaren kracht maakt hen tot een bedreiging over het gehele parcours.

Groupama-FDJ

Groupama-FDJ stelt Valentin Madouas en Stefan Küng op, twee tijdrijders die ook in de klassiekers hun mannetje staan. Hun kracht op de lange rechte stukken en in de tijdritten zou hen een voorsprong kunnen geven op de minder technische secties van de race.

BORA-hansgrohe

Met Jonas Koch en Jordi Meeus brengt BORA-hansgrohe een combinatie van snelheid en jong enthousiasme naar de Ronde. Hun vermogen om in de sprint te concurreren, gecombineerd met de jeugdige durf, kan verrassingen opleveren, vooral in de massasprints.

Team DSM-Firmenich PostNL

Nils Eekhoff staat als enige vertegenwoordiger voor Team DSM-Firmenich PostNL. Zijn deelname is een toonbeeld van moed en doorzettingsvermogen, met de hoop op een onverwachte doorbraak.

Astana Qazaqstan Team

Michele Gazzoli, de jonge belofte van Astana Qazaqstan Team, kan met zijn frisse benen en ambitie een donker paard in de race zijn. Zijn deelname is een spannend vooruitzicht voor het team, gericht op toekomstige successen.

EF Education-EasyPost

EF Education-EasyPost brengt een eerder onbekend team van allrounders, waaronder Mikkel Frølich Honoré, Michael Valgren, Neilson Powless, en Alberto Bettiol. Deze renners zijn bekend om hun veelzijdigheid en zullen zeker een dynamische strategie naar de race brengen.

Intermarché-Wanty

Biniam Girmay en Laurenz Rex van Intermarché-Wanty staan bekend om hun vermogen om te verrassen. Girmay, in het bijzonder, heeft al bewezen dat hij kan concurreren met de besten in eendagsraces.

Israel-Premier Tech

Met ervaren renners zoals Dylan Teuns en Jakob Fuglsang, ondersteund door Riley Sheenan en Jake Stewart, brengt Israel-Premier Tech een mix van ervaring en jeugdige energie, klaar om de uitdagingen van De Ronde aan te gaan.

Team Arkéa-B&B Hotels

Amaury Capiot, rijdend voor Team Arkéa-B&B Hotels, vertegenwoordigt de hoop van het team op een opvallende prestatie. Als underdog heeft Capiot de vrijheid om te verrassen in de chaos van de race.

INEOS Grenadiers

Met Joshua Tarling introduceert INEOS Grenadiers een nieuwe generatie talent in De Ronde. Zijn deelname is een teken van het vertrouwen dat het team heeft in zijn jonge renners, met de verwachting dat hij in de toekomst een belangrijke rol zal spelen.

Toon andere wedopties

X