vergelijking top 10 tennis
vergelijking top 10 tennis

De beste tennisspelers van de wereld: vergelijking tussen de ATP top-10 spelers

Odds op: 26 maart

Om te slagen in tennis, en ook bij het wedden op sport, zijn hier enkele aspecten van het spel waarin de beste ATP-spelers uitblinken en waar jij inspiratie uit kunt halen.

Wie heeft het meest complete spel in tennis?

Tennis is een sport waar veelzijdigheid essentieel is. Elke speler heeft zijn eigen sterke en zwakke punten, maar de hierboven genoemde spelers worden vaak beschouwd als zijnde zeer compleet:

 • Novak Djokovic blinkt uit in alle aspecten van het spel. Zijn service return, verdediging, vermogen om het tempo te veranderen, en mentale veerkracht zijn indrukwekkend.
 • Stefanos Tsitsipas heeft een gevarieerd spel met een uitstekende service, een krachtige forehand en een goede verdediging. Zijn veelzijdigheid stelt hem in staat om te concurreren met de beste spelers.
 • Daniil Medvedev is een complete speler met een sterke service, een agressief baselinespel, en goede anticipatie. Zijn vermogen om tactische wedstrijden te spelen is een troef.

Wie heeft de krachtigste forehand in tennis?

De forehand is een van de belangrijkste slagen in tennis, en verschillende spelers staan bekend om hun kracht op dit gebied:

 • Carlos Alcaraz heeft een uitzonderlijk krachtige forehand. Hij kan de bal met indrukwekkende snelheid slaan, waardoor zijn tegenstanders worden ontregeld. De Spanjaard gebruikt zijn forehand ook om zijn spel te variëren: hij kan winnende punten slaan door naar voren te komen of spelen met een lift om in de rally’s te blijven.
 • Jannik Sinner heeft ook een zeer krachtige forehand. Hij kan plat of met topspin slaan, waardoor hij zich aan verschillende situaties kan aanpassen. De Italiaan is ook in staat om zijn tegenstanders te verrassen met plotselinge versnellingen in zijn forehand.
 • Andrey Rublev beschikt over een explosieve forehand. Zijn vermogen om de bal met grote snelheid te slaan zet zijn tegenstanders onder druk. De Rus kan zijn rivalen ook verrassen met plotselinge versnellingen in zijn forehand.
 • Alexander Zverev’s forehand is een van zijn belangrijkste troeven. Hij slaat de bal met grote snelheid en precisie, waardoor hij het spel kan dicteren en het initiatief kan nemen in de rally’s.

Wie heeft de meest solide techniek in tennis?

Balgevoel is een essentieel element om te slagen in professioneel tennis, en deze spelers zijn uitzonderlijke voorbeelden:

 • Novak Djokovic heeft een vloeiende en precieze techniek. Zijn tweehandige backhand is een van de beste en hij is in staat om winnende slagen van beide kanten van de baan te slaan.
 • Hoewel hij niet meer actief is, wordt Roger Federer algemeen erkend voor zijn uitzonderlijke balgevoel. Zijn klasse, precisie, en het vermogen om de bal te plaatsen waar hij wil, maken hem een van de beste in dit domein. De Zwitser is een meester in het variëren van slagen en finesse, en zijn balgevoel stelt hem in staat om subtiele winnende slagen te maken zoals dropshots, dinky volleys, en lobs.

Wie speelt het beste onder druk?

Goed presteren onder druk in tennis is een sleutelelement om spelers te verslaan van wie je misschien niet dacht dat je ze kon verslaan.

 • Stefanos Tsitsipas beschikt over een indrukwekkende mentale veerkracht. Hij is in staat positief te blijven, zelfs wanneer de dingen niet goed gaan. Zijn vechtlust en het vermogen om druk te hanteren zijn belangrijke troeven.
 • Jannik Sinner, die Daniil Medvedev versloeg nadat hij twee sets achter stond in de finale van de Australian Open in Melbourne, geeft onomwonden toe dat hij het fijn vindt om “onder deze regen van druk te dansen”. Zijn mentale veerkracht en het vermogen om positief te blijven in moeilijke tijden maken hem een sterke speler onder druk.
 • Novak Djokovic is een meester in mentale veerkracht. Hij kan terugkomen in moeilijke wedstrijden, zelfs wanneer hij achterstaat. Zijn vastberadenheid en het vermogen om druk te beheersen zijn indrukwekkend.

Wie heeft de beste service in tennis?

Een goed uitgevoerde eerste service zet je in een sterke positie en beïnvloedt het verloop van de wedstrijd. Werk aan je service om het een geducht wapen op de baan te maken.

 • Nick Kyrgios staat bovenaan wat betreft gewonnen servicegames. De Australiër heeft 92,88% van zijn servicegames gewonnen. Zijn service is formidabel en stelt hem in staat het initiatief te nemen in de rally’s.
 • Hubert Hurkacz heeft ook een krachtige service. Zijn eerste bal is moeilijk te retourneren, en hij kan volgen met winnende services. Hij weet zijn service te variëren door verschillende effecten te gebruiken en de bal in verschillende hoeken van het veld te plaatsen.
 • Matteo Berrettini’s service is krachtig en nauwkeurig. Hij kan eerste ballen met hoge snelheid slaan, waardoor hij het initiatief in de rally’s kan nemen. De Italiaan gebruikt zijn service ook om zijn spel te variëren. Hij kan aces slaan of gesneden services gebruiken om zijn tegenstanders te ontregelen.

Wie heeft het beste verdedigingsspel?

Het identificeren van de sterke en zwakke punten van je tegenstander en het gebruiken van verdedigende strategieën om de kansen op succes op de baan te maximaliseren, zijn de sterke punten van deze spelers:

 • Het vermogen om moeilijke ballen te halen, winnende slagen te retourneren, zelfs onder druk, en geconcentreerd te blijven op cruciale momenten, kenmerkt een goede verdediger. Rafael Nadal is een meester op gravel, maar zijn gedreven verdediging strekt zich ook uit tot andere oppervlakken. Zijn voetenwerk, vechtlust, en het vermogen om lange wedstrijden te spelen zijn legendarisch.
 • Carlos Alcaraz is in staat om wonderen in de verdediging te verrichten. Hij haalt moeilijke ballen op en slaagt erin lobs te maken vanuit een sprint. Zijn vermogen om solide te blijven in de verdediging zet vaak zijn tegenstanders onder druk.
 • Daniil Medvedev blinkt uit in verdediging. Hij kan moeilijke ballen halen en winnende slagen retourneren, zelfs onder druk. Zijn vermogen om solide te blijven in de verdediging is een belangrijk voordeel.

Wie heeft de beste spelvariatie in tennis?

Een goed begrip van de verschillende speelstijlen in tennis en het vermogen om je tactiek aan te passen aan je tegenstander kunnen waardevolle troeven zijn. Het is net zo belangrijk om flexibel te blijven en een eenvoudig spelplan te hebben, terwijl je klaar bent om het indien nodig aan te passen.

 • Carlos Alcaraz weet zijn spel te variëren door gebruik te maken van slices, dropshots en crosscourt slagen. Deze veelzijdigheid stelt hem in staat zich aan te passen aan verschillende stijlen van tegenstanders.
 • Holger Rune geeft zijn tegenstanders geen ritme. Zodra hij een kans krijgt, probeert hij dropshots, slaat hard, gaat naar het net, retourneert en komt weer naar voren. Om hem te counteren, moet je deze drie of vier slagen doorkomen om je eigen spelstijl te kunnen dicteren.
 • Novak Djokovic kan zijn spel variëren met slices, dropshots, en krachtige slagen. Deze veelzijdigheid maakt het moeilijk voor zijn tegenstanders om hem te lezen.
Live odds

Toon andere wedopties

X