Gids om in te zetten op eSoccer: de Liga Pro
Gids om in te zetten op eSoccer: de Liga Pro

Gids om in te zetten op eSoccer: de Liga Pro

Omdat veel sportevenementen zijn afgelast is eSports de laatste weken steeds populairder geworden. Daarom hebben we voor jou een eSoccer-gids opgesteld.

Bepaalde wedstrijden mogen nog steeds achter gesloten deuren plaatsvinden, maar het meerendeel van de sportevenementen vinden momenteel online plaats.

Voor mensen die niet vertrouwd zijn met eSports is eSoccer waarschijnlijk het meest vertrouwelijk. Dit omdat de spelregels min of meer dezelfde zijn als bij echt voetbal en ook omdat de weddenschappen daarom op dezelfde manier plaatsvinden.

De meeste eSoccer-toernooien worden betwist door het spelen van EA Sports FIFA, meer specifiek via de optie Ultimate Team.

Op deze manier kunnen spelers een team samenstellen via het uitkiezen van kaarten — elke kaart is een afspiegeling van een echte voetballer met gelijkaardige vaardigheden — die worden verzameld en kunnen worden verhandeld.

Hoe gaat de Liga Pro in zijn werk?

De Liga Pro is één van de meest toegankelijke eSoccer-competities vanwege zijn bijna continue karakter.

Er worden 42 wedstrijden per dag gespeeld, verdeeld over drie identieke toernooien die elk zes uur duren.

Het dagtoernooi begint om 8.30 uur Britse tijd, het avondtoernooi om 15.30 uur en het nachttoernooi om 22.30 uur.

Een toernooi bestaat uit vijf teams, elk bestuurd door een enkele menselijke speler.

Er is een groepsfase van 10 wedstrijden gevolgd door twee halve finales, een play-off-wedstrijd voor de derde plaats en een finale.

Wedstrijden duren 12 minuten en worden opeenvolgend gespeeld met een aftrap om de 25 minuten.

Een gelijkspel is toegestaan tijdens de groepsfase, maar extra tijd en penalty’s worden gebruikt om wedstrijden in de eindronde te beslissen.

Hoe inzetten op de Liga Pro

Voorafgaand aan een wedstrijd worden er twee principiële odds aangeboden: het wedstrijdresultaat en het totaal aantal gescoorde doelpunten.

Het is belangrijk om te vermelden dat er meer doelpunten worden gemaakt dan in het echte voetbal, met een gemiddelde van ongeveer 3,3 goals per wedstrijd in de Liga Pro.

Kort voor de aftrap wordt er een breder aanbod aan odds beschikbaar gemaakt.

Deze odds omvatten weddenschappen voor elke helft van de wedstrijd, de eerste doelpuntenmaker en of er een oneven of even aantal doelpunten zal worden gescoord.

Liga Pro-wedstrijden kunnen live worden bekeken op onze bwin-website waar je 24/7 live voetbalwedstrijden kunt volgen.

Uitdagingen

De vijf teams in elk toernooi komen uit een grotere groep van 17, waarbij sommige teams veel regelmatiger spelen dan andere.

Daarom is het mogelijk dat sommige tegenstanders lange tijd niet met elkaar hebben samengespeeld.

Een andere uitdaging bij de Liga Pro is dat het tempo veel sneller is dan bij het echte voetbal.

Hoewel de meeste Premier League-teams nooit meer dan twee keer per week spelen, spelen sommige Liga Pro-teams maar liefst zes wedstrijden per dag.

Een team kan in de loop van de tijd aanzienlijk van vorm veranderen, aangezien er regelmatig verbeterde kaarten worden vrijgegeven in het spel en het normaal is dat FIFA-spelers hun teams upgraden wanneer ze de kans krijgen.

Zelfs de toevoeging van één enkele krachtige kaart kan een groot verschil maken voor de uitslagen van een team. Het is dus de moeite waard om de elf spelers die aan de aftrap komen in de gaten te houden.

Om je te helpen met je Liga Pro-weddenschappen bieden we previews aan waarin we advies geven op basis van teamprestaties en onderlinge records.

De laatste previews vind je hier.

Toon andere wedopties

X