Grand Prix van Hongarije, Formule 1, motorsport weddenschappen
Grand Prix van Hongarije, Formule 1, motorsport weddenschappen

GP van Hongarije: kan Verstappen verder uitlopen?

Odds op: 17/07/2023

Voor de 12e etappe van het Formule 1-wereldkampioenschap reizen de chauffeurs af naar Hongarije.

De F1 GP van Hongarije is een gevestigde race op de Formule 1-kalender en heeft een rijke geschiedenis. Het evenement wordt gehouden op de Hungaroring, een uitdagend circuit nabij Budapest, dat bekend staat om zijn technische bochten en krappe layout. De eerste Grand Prix van Hongarije vond plaats in 1986 en sindsdien heeft het circuit vele memorabele momenten opgeleverd. De race is een ware test voor de coureurs vanwege de hoge temperaturen en de uitdagende lay-out van het circuit. Met zijn unieke karakter en historie is de GP van Hongarije altijd een spannende en onvoorspelbare race.

Wedden op de GP van Hongarije. De noteringen zijn duidelijk in het voordeel van Max Verstappen.

Max Verstappen domineert

Max Verstappen domineert het Formule 1-seizoen van 2023 en gaat vol vertrouwen naar de GP van Hongarije na zes opeenvolgende overwinningen. De Red Bull-coureur heeft in totaal al acht races gewonnen en lijkt nu al op weg naar een nieuwe F1-kampioenschap. Verstappen heeft bovendien een uitstekende staat van dienst in Hongarije en is de regerende kampioen op het Hungaroring-circuit. Zijn teamgenoot, Sergio Perez, heeft dit seizoen ook successen geboekt met overwinningen in Saudi-Arabië en Azerbeidzjan. Als een constante ondersteuning voor Verstappen, zal Perez ongetwijfeld proberen zijn teamgenoot te steunen bij het behalen van meer punten voor Red Bull.

De kans dat Verstappen wint staat aan 1.33 en voor Perez is dit 11.00.

Lewis Hamilton, de zevenvoudig wereldkampioen, kan gezien worden als een outsider, ondanks dat hij sinds 2021 geen overwinning heeft behaald. Hamilton heeft echter een indrukwekkend palmares in Hongarije, met acht overwinningen en elf podiumplaatsen, inclusief twee opeenvolgende tweede plaatsen in 2021 en 2022. Met zijn ervaring en vastberadenheid zal Hamilton er alles aan doen om de dominantie van Verstappen te doorbreken en zijn naam terug op de hoogste trede te krijgen.

De kans dat Hamilton wint staat aan 15.00.

Wedden op Formule 1 doe je bij bwin

Red Bull domineert bij de consrtucteurs

In de constructeursstand domineert Red Bull Racing Honda, mede dankzij de overweldigende prestaties van Max Verstappen natuurlijk. Het team heeft tot nu toe een indrukwekkende 411 punten behaald en lijkt op weg naar een kampioenschap. Mercedes, met 203 punten, volgt op ruime afstand als tweede, gevolgd door Aston Martin Aramco Mercedes met 181 punten. Ferrari en McLaren Mercedes staan op de vierde en vijfde plaats, maar hebben aanzienlijk minder punten dan de top drie.

Met nog verschillende races te gaan in het seizoen, kunnen er nog verschuivingen plaatsvinden in de constructeursstand, maar waarschijnlijk niet aan de top. Het sterke optreden van Red Bull Racing Honda tot nu toe, met Verstappen als de dominante kracht, maakt het voor de concurrentie moeilijk om terrein te winnen.

De vorige winnaars

2022 – Max Verstappen / Red Bull Racing-RBPT

2021 – Esteban Ocon / Alpine-Renault

2020 – Lewis Hamilton / Mercedes

2019 – Lewis Hamilton / Mercedes

2018 – Lewis Hamilton / Mercedes

2017 – Sebastian Vettel / Mercedes

2016 – Lewis Hamilton / Mercedes

2015 – Sebastian Vettel / Mercedes

2014 – Daniel Ricciardo / Red Bull-Renault

2013 – Lewis Hamilton / Mercedes

Toon andere wedopties

X