GP Formule 1 van België, Formule 1, motorsport weddenschappen
GP Formule 1 van België, Formule 1, motorsport weddenschappen

GP Formule 1 van België: Max Verstappen wil winnen in zijn geboorteland

Odds op: 27/07/2023

Voor de 13e etappe van het Formule 1-wereldkampioenschap reizen de chauffeurs af naar België. De noteringen zijn duidelijk in het voordeel van Max Verstappen. Ontdek onze tips om in te zetten op deze wedstrijd en blijf steeds op de hoogte bij bwin News, Exclusieve Betting Partner van de Jupiler Pro League.

Wed op de Formule 1 GP van België. De noteringen zijn duidelijk in het voordeel van Max Verstappen.

Max Verstappen is in topvorm

Max Verstappen, de winnaar van de laatste editie, heeft indruk gemaakt met een reeks overwinningen die een uitzonderlijke eerste helft van het seizoen bekronen. Als Verstappen zijn momentum behoudt, heeft hij een grote kans om opnieuw de Grand Prix van België te winnen. Na opnieuw de overwinning in Hongarije te hebben behaald, ondanks een start vanaf de 2e positie, lijkt de Nederlander onverslaanbaar. Zijn kans op winst wordt geschat op 1.30, waarmee hij zijn suprematie bevestigt.

Ferrari in de problemen

Charles Leclerc lijkt achteruit te gaan na enkele teleurstellingen. Men dacht dat Ferrari alleen maar vooruit zou gaan, maar de Monegask eindigde op een teleurstellende 7e plaats in Hongarije vanwege strategische problemen en een pitstop van meer dan negen seconden! Desondanks wil Scuderia Ferrari zich bewijzen in de tweede helft van het seizoen. Wat betreft Leclerc, zijn vaardigheden zijn de laatste races op de proef gesteld, vooral met delicaat bandenbeheer in Hongarije. De kans dat Leclerc in Spa wint, wordt gewaardeerd op 26.00.

Een opleving voor Mercedes

Ondanks een tumultueuze start van het seizoen heeft het Mercedes-team zich weten te vestigen in de laatste races, met Lewis Hamilton die de poleposition behaalde in Hongarije. Zijn teamgenoot George Russell, die de laatste tijd moeilijke races heeft gehad, zou ook kunnen verrassen. De twee coureurs hebben respectievelijk odds van 13.00 en 21.00 voor de Grand Prix van België.

Mclaren en Aston Martin blijven alert

Het McLaren-team heeft ook indruk gemaakt in de afgelopen GP’s, wat veel waarnemers heeft verrast, gezien de enorme tijdwinst die de nieuwe ontwikkelingen aan de auto hebben gebracht. Met Lando Norris, die zich heeft gevestigd als een serieuze concurrent, heeft hij net twee keer de 2e plaats behaald in Groot-Brittannië en Hongarije, en Oscar Piastri die begint te laten zien wat hij kan, zou het zomaar kunnen dat we snel weer een McLaren zien die een Grand Prix wint, iets wat niet meer is gebeurd sinds de Grand Prix van Italië in 2021. Een overwinning van McLaren staat aan 8.00.

Aan de kant van Aston Martin blijft Fernando Alonso, met een quotering van 41.00, een ervaren coureur die in staat is om het uiterste te geven om punten te behalen. Het team heeft een aanzienlijke afname in prestaties gehad na de zomerpauze, maar zou in de tweede helft van het seizoen nog wat verrassingen kunnen opleveren. De Grand Prix van België wordt dus een race om in de gaten te houden voor deze twee teams.

De vorige winnaars

2022 – Verstappen / Red Bull

2021 – Verstappen / Red Bull

2020 – Lewis Hamilton / Mercedes

2019 – Charles Leclerc / Ferrari

2018 – Sebastian Vettel / Ferrari

2017 – Lewis Hamilton / Mercedes

2016 – Nico Rosberg / Mercedes

2015 – Lewis Hamilton / Mercedes

2014 – Daniel Ricciardo / Red Bull-Renault

2013 – Sebastian Vettel / Ferrari

Toon andere wedopties

X