F1 Grand Prix, sportweddenschappen
F1 Grand Prix, sportweddenschappen

De Monaco F1 Grand Prix: Verstappen en Perez zijn de favorieten

Odds op: 25/05/2023

Het Formule 1-seizoen is alweer 6 wedstrijden oud en op 28 mei staat de Grand Prix van Monaco op het programma.

De F1 Grand Prix van Monaco. De noteringen zijn duidelijk in het voordeel van Verstappen en Perez.

Max Verstappen domineert

Na zijn overwinning vanaf poleposition 9 op de grid in Miami zal Max Verstappen trachten een wat gemakkelijkere weg naar de overwinning te vinden nu hij de F1 Monaco bezoekt voor de 80e editie van deze race op een stratencircuit. De Nederlander slaagde er niet in een kwalificatietijd neer te zetten in Q3 in Florida voordat een crash van Charles Leclerc de rode vlag deed zakken, maar desondanks herstelde Verstappen zich om zijn derde overwinning van het seizoen te behalen.

De overwinning in Miami verstevigde de leidende positie van Max Verstappen in het klassement van het Wereldkampioenschap voor coureurs, maar teamgenoot Sergio Perez zal natuurlijk trachten opnieuw de overwinning te boeken, zeker nadat hij vorig jaar voor het eerst op dit circuit won. De reputatie van Sergio Perez als stratencircuitspecialist is natuurlijk bekend bij de fans van de Formule 1, waarbij de Mexicaan dit jaar al de overwinning behaalde in Jeddah en Baku. De kans bestaat daarom dat Perez aan het langste eind trekt op het Circuit de Monaco.

De kans dat Max Verstappen wint staat aan 2.25, voor Perez is dit 3.75.

Constructeurs en upgrades

Met de race in Imola geannuleerd, hebben de fans afgelopen weekend moeten wachten op een nieuwe race. De race in Monaco komt op een cruciaal moment, omdat het het begin markeert van het Europese deel van het F1-seizoen 2023. Meestal betekent het Europese deel dat er upgrades op de auto’s verschijnen. Bij Imola zou dat zeker het geval zijn geweest, maar voor het stratencircuit in Monaco wordt dat misschien nog even uitgesteld, met uitzondering van misschien Mercedes. Mercedes brengt normaal gezien herziene sidepods, voorwielophanging en een nieuwe vloer naar de Grand Prix van Monaco, wat een nieuwe ontwikkelingsrichting voor het team vertegenwoordigt.

Wedden op Formule 1 doe je bij bwin.

Winnaars van de vorige edities:

2022: Sergio Pérez

2021: Max Verstappen

2020: /

2019: Lewis Hamilton – Mercedes

2018: Daniel Ricciardo – Red Bull-TAG Heuer

2017: Sebastian Vettel – Ferrari

2016: Lewis Hamilton – Mercedes

2015: Nico Rosberg – Mercedes

2014: Nico Rosberg – Mercedes

2013: Nico Rosberg – Mercedes

Toon andere wedopties

X