Ronde van Spanje: voorspelling en kansen | Wielersport
Ronde van Spanje: voorspelling en kansen | Wielersport

Kan Primoz Roglic zijn 4e Ronde van Spanje winnen?

Odds op: 03.08

Het wielerseizoen 2024 zag Tadej Pogačar een opmerkelijke comeback maken, waarbij hij zowel de Giro d’Italia als de Tour de France won. Geboren in 1998 en al tweevoudig winnaar van de Tour, stond Pogačar de afgelopen weken in het middelpunt van de belangstelling. Er werd volop gespeculeerd over de deelname van de Sloveense sportman van het jaar 2023 aan de Vuelta a España. Jonas Vingegaard, die de Tour de France in 2022 en 2023 won, was ook een onderwerp van interesse. Wielerexperts en ons wedplatform boden odds op hun mogelijke deelname en prestaties in de Vuelta. Wedden op de Ronde van Spanje doe je samen met bwin.

Afwezigheid van echte favorieten

Zowel Pogačar als Vingegaard hebben besloten om niet deel te nemen aan de Vuelta van dit jaar. Pogačar, die net zijn derde Tour de France heeft gewonnen, verwees naar fysieke uitputting en de wens om kansen te geven aan zijn teamgenoten van UAE Team Emirates. Hij wil zich ook voorbereiden op de Wereldkampioenschappen op de weg in Zürich in september. Hoewel Pogačar drie individuele etappes won tijdens de Vuelta 2019, heeft hij nog niet het algemeen klassement gewonnen. Gezien zijn jonge leeftijd zal hij in de toekomst nog genoeg kansen hebben om de Vuelta te veroveren.

Vingegaard verwees ook naar de uitputting als de belangrijkste reden voor zijn afwezigheid bij de Vuelta. Teleurgesteld na de Tour de France en getroffen door blessures eerder dit jaar, wil hij zijn lichaam de tijd geven om te rusten en te herstellen. Hij miste ook de Olympische Zomerspelen die plaatsvinden in Parijs, maar zou kunnen deelnemen aan de Wereldkampioenschappen op de weg tegen Pogačar.

De strijd ligt open

Ondanks de afwezigheid van deze twee sterren, hebben wielerfans nog steeds een spannende strijd om naar uit te kijken, met name de Olympische wielerwedstrijden en de Vuelta. Primož Roglič, landgenoot van Pogačar en gouden medaillewinnaar op de Olympische Spelen van Tokio 2020, heeft zijn deelname aan de Vuelta bevestigd. Als drievoudig winnaar van deze race kent Roglič de Spaans-Portugese fietsroutes goed. Sepp Kuss, winnaar van de Vuelta vorig jaar, zal terugkeren om zijn titel te verdedigen. Mikel Landa heeft ook zijn deelname bevestigd. Er wordt verwacht dat meer wielrenners zich bij de race voegen na herstel van de Olympische Spelen, wat zorgt voor een sterk startveld.

Voorspelling Vuelta 2024

De Vuelta a España 2024 begint op 17 augustus 2024 in Lissabon, Portugal, wat doet denken aan de start van 1997. De eerste etappe zal een individuele tijdrit zijn tussen Lissabon en Oeiras. De etappes 2 en 3 zullen ook in Portugal plaatsvinden voordat de ronde naar Spanje verhuist voor etappe 4. De race eindigt in Madrid op 8 september. De Vuelta omvat 21 etappes en beslaat een totale afstand van 3.153 km (1.959 mijl).

Er zullen verschillende weddenschappen beschikbaar zijn bij bwin, waarbij het algemeen klassement (eindwinnaar) het belangrijkste doel is. Gedurende de Vuelta zullen wieler-prognosticators dagelijks tips en voorspellingen geven over etappewinnaars, confrontaties tussen renners en de eindwinnaar van de Tour. Hoewel de afwezigheid van Pogačar en Vingegaard voelbaar zal zijn, belooft de Vuelta a España 2024 een spannend evenement te worden met een mix van gevestigde kampioenen en opkomende talenten.

De race zal de prachtige landschappen van Portugal en Spanje laten zien, en drie weken lang spannende wieleractie bieden aan fans over de hele wereld. Primoz Roglic wordt niet genoemd onder de favorieten vanwege zijn onzekere vorm. De hoop van het Bora-team rust op Martinez (2e van de Giro) en Vlasov (die viel tijdens de Tour). Guillaume Martin mikt op een top 10.

Jonge renners om in de gaten te houden:

  • Matthew Riccitello (Amerikaan), na zijn 5e plaats in de Ronde van Zwitserland
  • Lennart Van Eetvelt, hoewel zijn deelname aan het algemeen klassement onzeker is
  • Antonio Tiberi (23 jaar), die zijn tweede Grote Ronde van het seizoen zal rijden

Bij Ineos zou Laurens De Plus een van de leiders kunnen zijn, maar zijn capaciteit om drie weken vol te houden wordt in twijfel getrokken.

Het team Visma Lease a Bike presenteert drie renners zonder echte favoriet:

  • Sepp Kuss, in moeilijkheden in 2024
  • Cian Uijtdebroeks, teleurstellend in de Giro voor zijn opgave
  • Ben Tulett Deze renners vertegenwoordigen een mix van veelbelovende jonge talenten en ervaren renners, elk met hun eigen uitdagingen en doelen voor de Vuelta.

Onder de bekende renners op de startlijst bevinden zich: Sepp Kuss, Cian Uijtdebroeks, Sergio Higuita, Thymen Arensman, Nairo Quintana, Damiano Caruso, Antonio Tiberi, Rafal Majka, Jay Vine, Finn Fisher-Black, Tao Geoghegan Hart, Pim Ronhaar, Lorenzo Fortunato, Victor Lafay, Valentin Paret-Peintre, Max Poole, Eddie Dunbar, Caleb Ewan, Hugh Carthy en Esteban Chaves.

Etappes om in de gaten te houden tijdens de Vuelta 2024

Verschillende etappes onderscheiden zich als bijzonder moeilijk tijdens de Vuelta a España 2024:

  • Etappe 4 (Plasencia – Pico Villuercas): Deze bevat vier beklimmingen, inclusief de laatste klim naar Pico Villuercas (14,6 km aan 6,2%), met zeer steile secties in de laatste 5 kilometer.
  • Etappe 9 (Motril – Granada): Een zware bergetappe met drie moeilijke beklimmingen, waaronder de Alto de Hazallanas (7,1 km aan 9,5%) die twee keer beklommen moet worden.
  • Etappe 13 (Lugo – Puerto de Ancares): Deze eindigt op de Puerto de Ancares, die hellingen van meer dan 10% heeft in de laatste 5 kilometer.
  • Etappe 15 (Infiesto – Valgrande-Pajares Cuitu Negru): Omschreven als een “monsteretappe”, eindigt met de klim naar Ciutu Negru (18,9 km aan 7,4%), met de laatste 3 kilometer gemiddeld meer dan 18% stijging.
  • Etappe 16 (Luanco – Lagos de Covadonga): Bevat de prestigieuze klim naar Lagos de Covadonga (12,5 km aan 6,9%), direct na de zware etappe 15.
  • Etappe 20 (Villarcayo – Picon Blanco): De voorlaatste etappe met zeven beklimmingen, eindigend op de Picon Blanco (7,9 km aan 9,1%).

Deze etappes zullen cruciaal zijn voor het algemeen klassement en zullen de klimcapaciteiten en uithoudingsvermogen van de renners op de proef stellen.

Dit jaar start de Vuelta in de Portugese hoofdstad Lissabon en neemt ons de eerste dagen mee door Portugal. Een ander interessant aspect is het einde van de race, die voor het eerst sinds lange tijd wordt gemarkeerd door een tijdrit.

Geen sprint in Madrid op de laatste dag, maar eerder een test voor de sterkste renners. Buiten dat, zal de Vuelta opnieuw alle gebruikelijke elementen bevatten: veel beklimmingen, vooral steile en lange beklimmingen, en verborgen uitdagingen in elke etappe. In totaal moeten er 3.265 kilometers worden afgelegd voordat we weten wie Sepp Kuss opvolgt en deze mooie race aan zijn palmares toevoegt.

Toon andere wedopties

X