Wedden op Luik-Bastenaken-Luik
Wedden op Luik-Bastenaken-Luik

Luik-Bastenaken-Luik: MVDP versus Pogi om La Doyenne te winnen?

Odds op: 19 april

Mathieu van der Poel was nauwelijks uit de iconische douches van het Roubaix Velodrome vertrokken of de gedachten in de wielerwereld wendden zich al tot zijn aanstaande ontmoeting met Tadej Pogacar in de Ardennen. Kan Van der Poel zijn bekwaamheid op de kasseien inzetten en de klimsensatie Pogacar verslaan in Luik-Bastenaken-Luik dit weekend?

MVDP vs Pogi, het is een zeldzame confrontatie tussen de koningen van de moderne monumenten.

Het dynamische duo heeft samen 11 monumenttitels op hun naam en ze vertegenwoordigen de hype rond de twee meest explosieve krachten in het peloton. Tijdens hun laatste ontmoeting – op de Poggio in Milaan-San Remo – was het vuurwerk voelbaar tot ver buiten de Italiaanse Rivièra.

De odds voor Luik-Bastenaken-Luik duiden dit duo duidelijk aan als de favorieten, zonder Juan Ayuso, Mattias Skjelmose en voormalig winnaar Primož Roglič, die ook aan de start in Luik zullen verschijnen, te vergeten.

De tweevoudige titelhouder Remco Evenepoel zal niet aan de start verschijnen van La Doyenne nadat hij zijn sleutelbeen brak tijdens de verschrikkingen van de Ronde van het Baskenland.

Tadej Pogačar is nog fris

Tadej Pogačar won zijn eerste klassieker door deel te nemen aan Luik-Bastenaken-Luik in 2021. Pogacar bewees vorig seizoen, door zowel de Ronde van Vlaanderen als de Ronde van Lombardije te winnen, dat specialisatie niet meer bestaat. Pogacar heeft de afgelopen weken getraind in de Sierra Nevada en zal fris en klaar in Luik landen voor zijn laatste race voor zijn debuut in de Giro d’Italia in mei. De kans dat Tadej Pogačar Luik-Bastenaken-Luik wint, staat aan 1.53.

Van der Poel heeft vertrouwen getankt

Als eerste sinds Fabian Cancellara in 2013 om de dubbel van de Ronde van Vlaanderen – Parijs-Roubaix te winnen en als laatste wereldkampioen die Roubaix won sinds Sagan in 2018, heeft Van der Poel niets te verliezen in de Doyenne.

De wereldkampioen lanceerde de meest hevige aanval in de geschiedenis van Parijs-Roubaix. Mathieu van der Poel versnelde op het kasseiensegment van Orchies tot 60 km/u. Hij liet letterlijk iedereen in het stof achter. “We hebben niets meer te bewijzen met het team. Dit maakt het makkelijker om meer ontspannen te racen,” zei Van der Poel, en voegde toe: ” Luik is een compleet andere race met andere renners. Het is niet mijn specialiteit, maar ik ga het proberen.”

Het nieuw ontworpen parcours met zijn finish in het stadscentrum benadrukt zijn sterke punten, en adembenemende beklimmingen zoals La Redoute en La Roche aux Faucons liggen precies binnen de grenzen van de mogelijkheden van de omgevormde cyclocrosser MVDP.

De kans dat Van der Poel Luik-Bastenaken-Luik wint, staat aan 8.00.

Voormalige winnaars van Luik-Bastenaken-Luik:

2023: Remco Evenepoel

2022: Remco Evenepoel

2021 : Tadej Pogačar

2020 : Primož Roglič

2019 : Jakob Fuglsang

2018 : Bob Jungels

2017 : Alejandro Valverde

2016 : Wout Poels

Toon andere wedopties

X