Welke MMA-gevechten mogen we verwachten in 2021?
Welke MMA-gevechten mogen we verwachten in 2021?

Welke MMA-gevechten mogen we verwachten in 2021?

We hebben dit jaar al mogen genieten van een titelgevecht in de UFC, waarbij Kamaru Usman met succes zijn weltergewicht titel in stijl verdedigde en daarbij een record aan winning streaks in de divisie neerzette.

Alhoewel de UFC nog steeds de gevolgen ondervindt van de COVID-19 pandemie, willen we nu al vooruitblikken op de meest interessante gevechten van 2021.

Potentiële titelgevechten domineren natuurlijk de lijst en wij kijken vooral uit naar de gevechten waar de uitdager van divisie is veranderd.

Regerend middengewicht kampioen Israel Adesanya schuift op naar licht zwaargewicht en zal het opnemen tegen de huidige titelhouder Jan Blachowicz tijdens UFC 259. De ongeslagen Nigeriaan zal moeten leren hoe hij 20 pond extra moet dragen en als hij hier in slaagt gaan we een interessant gevecht zien.

Tweevoudig licht zwaargewichtkampioen Jon Jones wil nu gaan strijden tegen zwaargewichten. Maar net als velen willen we hem eerst zien vechten tegen Adesanya voor hij het opneemt in een nieuwe divisie.

De verschillende stijlen van de twee vechters – in combinatie met hun langlopende vete – moet voor een explosieve confrontatie zorgen.

In de damesafdelingen kijken we dan weer uit naar het derde hoofdstuk tussen Amanda Nunes en Valentina Shevchenko. Amanda Nunes is momenteel kampioen van de gewichtsklasse vedergewicht en bantamgewicht en Valentina Shevchenko is vlieggewichtkampioen.

‘The Bullet’ verloor haar laatste twee gevechten, maar het meest recente duel was een split-decision in 2017. Beide hebben geen echt waardige tegenstanders meer en we zijn daarom benieuwd naar wie het haalt in dit gevecht.

McGregor is populair

Het is niet verwonderlijk dat Conor McGregor – nog steeds het bekendse gezicht van de MMA – een van de vechters is die we aan het werk willen zien in 2021.

Een derde gevecht tegen Nate Diaz staat bij de meeste liefhebbers op hun verlanglijstje. Maar ook een rematch met Khabib Nurmagomedov willen we in 2021 zeker en vast zien.

Toen ze het tegen elkaar opnamen op de UFC 229, genereerde het de meeste pay-per-view-aankopen in de geschiedenis van de competitie en de vijandigheid was zo intens dat de strijd ook buiten de achthoek verder ging.

De grootste uitdaging is om Khabib terug in de kooi te krijgen aangezien de Rus heeft aangekondigd op pensioen te gaan na zijn 29ste overwinning op de UFC 254. Op 32-jarige leeftijd – dezelfde leeftijd als McGregor – heeft hij het echter zeker nog in zich om de strijd opnieuw aan te gaan.

Khabib heeft misschien niet het gevoel dat hij nog iets te bewijzen heeft tegen McGregor, maar er is één tegenstander die hem opnieuw uit zijn pensioen zou kunnen halen

Een gevecht met de legendarische Georges St. Pierre werd meerdere keren voorgesteld omdat dit de droom was van de overleden vader van Khabib.

Ondanks dat door Khabib wordt ontkent dat dit gevecht er eindelijk toch zou komen, zou dit de perfecte confrontatie zijn om de comeback van Khabib te vieren.

Blijf steeds up-to-date en volg bwin ook op Instagram, Facebook en Twitter.

X