Moto GP van Catalonië: een vierde overwinning voor Marc Márquez?

Odds op: 11/06/2019

Circuit: Circuit de Barcelona-Catalunya

Datum en uur: 16/06/2019 – 14:00

TV: Eurosport

De zevende race van het Moto GP wereldkampioenschap. Marc Márquez is de grote favoriet in eigen land. De Italianen Dovizioso en Petrucci zijn de outsiders.

De noteringen voor de Moto GP van Catalonië zijn duidelijk in het voordeel van Márquez.

Márquez is dé favoriet

Marc Márquez is de grote favoriet. In Qatar werd hij tweede en in Argentinië won hij de race. In de Grand Prix van de Amerika’s raakte hij niet aan de finish door een valpartij. Márquez knoopte echter meteen terug aan met twee overwinningen, op het Circuito di Jerez de la Frontera en op het circuit van Le Mans in Frankrijk. Op de Gran Premio d’Italia Oakley eindigde hij op de tweede plaats na een verrassende overwinning van Danilo Petrucci. De Spanjaard staat stevig op de eerste plaats met 115 punten, 12 meer dan eerste achtervolger Dovizioso. De notering voor een overwinning van de Spanjaard staat op 2.00.

Dovizioso, Petruci en Rossi, de outsiders

Vooral Andrea Dovizioso maakte indruk tijdens de eerste races. Hij won in Qatar, werd derde in Argentinië, werd vierde in de Grand Prix van de Amerika’s en in Spanje en tweede in Frankrijk. In Italië eindigde hij op de derde plaats, na landgenoot Petrucci en Marquez. Dankzij deze sterke prestaties is hij een serieuze concurrent voor Márquez. De odd voor een overwinning van de Italiaanse piloot staat op 4.33.

Danilo Petrucci won de Gran Premio d’Italia Oakley verrassend en is daarom in Spanje één van de outsiders. In de eerste drie races eindigde de Italiaan telkens op de zesde plaats. Op het Circuito de Jerez – Angel Nieto eindigde hij de race als vijfde. Op Le Mans werd hij derde en hij won de laatste race in zijn thuisland Italië. De 28-jarige motorrijder is daarom een kracht waarmee rekening zal moeten mee worden gehouden. De odd voor een overwinning van Petrucci staat op 7.00.

Valentino Rossi is de vierde grootste favoriet. De 40-jarige coureur bewijst telkens weer dat hij nog steeds met de top meekan. Dit jaar eindigde hij op de vijfde plaats in Qatar, op de tweede plek in Argentinië en werd hij tweede op de Grand Prix van de Amerika’s. In Spanje moest de Italiaan genoegen nemen met de zesde plaats en in Frankrijk werd hij vijfde. In Italië eindigde Rossi in het grind en won hij geen punten. De notering voor een overwinning van Rossi staat op 10.00.

Ducati staat op kop bij de teams

Dankzij de uitstekende prestaties van het Italiaanse duo Dovizioso-Petrucci is Ducati na de vijf eerste races het beste team. Ducati telt 194 punten, dat zijn er 60 meer dan Honda (134 eenheden) en 82 meer dan Yamaha (112).

Honda staat aan de leiding bij de fabrikanten

Door de drie overwinningen van Marc Márquez staat Honda aan de leiding bij de teams. Het verzamelde 121 punten in totaal. Dat zijn er 6 meer dan Ducati (115 eenheden) en 33 meer dan Yamaha (88 eenheden).