Moto GP van Japan: kan de Spanjaard Márquez voor een derde keer winnen in Japan?

Odds op: 15/10/2019

Circuit: Twin Ring Motegi

Datum en uur: 20/10/2019

TV: EUROSPORT1

De zestiende race van het Moto GP-wereldkampioenschap. De noteringen voor de Moto GP van Japan zijn duidelijk in het voordeel van Márquez.

Márquez is dé favoriet

Marc Márquez van Repsol Honda heeft een comfortabele voorsprong van 110 punten op Andrea Dovizioso van Mission Winnow Ducati. Ook in Japan is de Spanjaard opnieuw favoriet. De 26-jarige racer eindigde negen keer op de eerste plaats en vijf keer op de tweede plaats dit jaar. Op het Twin Ring Motegi circuit in Japan won Marc Márquez al twee keer, in 2016 en 2018. Kan de Spanjaard voor een derde keer winnen in Japan?

De notering voor een overwinning van Márquez staat op 2.00.

Dovizioso, Vinales en Quartararo zijn de outsiders

Dovizioso staat nog steeds op de tweede plaats in het klassement. De Italiaan wist in totaal 215 punten te pakken. In Thailand werd hij pas vierde, waardoor hij Márquez nog wat meer moet laten uitlopen. Er volgen nog vier races en de 33-jarige racer wil minstens tweede worden op het einde van het seizoen. De Italiaan heeft 48 punten meer dan derde in de stand Rins en lijkt hier voorlopig in te gaan slagen.

De notering voor een overwinning van Dovizioso staat op 4.00.

Maverick Vinales werd derde in Thailand. In San Marino, de race daarvoor, werd de Spanjaard derde na Márquez en Quartararo. Vinales heeft echter niet zijn beste seizoen en crashte al drie keer in 2019. De 24-jarige racer is zo ondertussen weggezakt naar de vierde plaats in de rangschikking. Vinales heeft echter maar 4 punten minder dan derde in de stand en landgenoot Rins. Een podiumplaats op het einde van het seizoen is dus nog steeds mogelijk.

De notering voor een overwinning van Vinales staat op 7.00.

Quartararo pakte zilver in Thailand en is zo wat opgeklommen in de stand. De 20-jarige racer deed het uitstekend en werd pas in de laatste ronde door Marc Márquez ingehaald. Quartararo greep dus net naast goud in Thailand. De Fransman staat echter nog steeds maar op de zevende plaats in de rangschikking en moet enkele sterke prestaties gaan neerzetten als hij alsnog in de top-3 wil eindigen.

De notering voor een overwinning van Quartararo staat op 7.00.