Cercle Brugge - Sint-Truiden (Jupiler Pro League)
Hertha BSC - Schalke 04 (Bundesliga)

Moto GP van Italie: wint Márquez opnieuw, of toch Dovizioso in eigen land?

Odds op: 26/05/2019

Circuit: Autodromo Internazionale del Mugello

Datum en uur: 02/06/2019 – 14:00

De zesde race van het wereldkampioenschap Moto GP. Marc Márquez is de grote favoriet in Italië. Dovizioso is de outsider op eigen bodem.

De noteringen voor de Moto GP van Italië zijn duidelijk in het voordeel van Márquez.

Márquez is dé favoriet

Marc Márquez is de grote favoriet. In Qatar werd hij tweede, in Argentinië won hij de race. In de Grand Prix van de Amerika’s raakte hij niet aan de finish door een valpartij. Márquez knoopte echter terug aan met twee overwinningen, op het Circuito di Jerez de la Frontera en op het circuit van Le Mans in Frankrijk. De Spanjaard staat stevig op de eerste plaats met 95 punten, 8 meer dan eerste achtervolger Dovizioso. De notering voor een overwinning van de Spanjaard staat op 2.30.

Dovizioso en Rossi, de outsiders

Vooral Andrea Dovizioso maakte indruk tijdens de eerste races. Hij won in Qatar, werd derde in Argentinië, werd vierde in de Grand Prix van de Amerika’s en in Spanje en tweede in Frankrijk. Dankzij deze sterke prestaties is hij een serieuze concurrent voor Márquez. De odd voor een overwinning van de Italiaanse piloot staat op 3.75.

Valentino Rossi (Yamaha) is de derde grootste favoriet. De 40-jarige coureur bewijst telkens weer dat hij nog steeds met de top meekan. Dit jaar eindigde hij op de vijfde plaats in Qatar, op de tweede plek in Argentinië en werd hij tweede in de Grand Prix van de Amerika’s. In Spanje moest de Italiaan genoegen nemen met de zesde plaats en in Frankrijk werd hij vijfde. De notering voor een overwinning van Rossi staat op 7.50.

Ducati staat op kop bij de teams

Dankzij de uitstekende prestaties van het Italiaanse duo Dovizioso-Petrucci is Ducati na de vijf eerste races het beste team. Ducati telt 144 punten, dat zijn er 33 meer dan Honda en 42 meer dan Yamaha.

Honda staat aan de leiding bij de fabrikanten

Door de drie overwinningen van Marc Márquez staat Honda aan de leiding bij de teams. Het verzamelde 101 punten in totaal, 11 punten meer dan Ducati (90 eenheden) en 23 meer dan Yamaha (78 eenheden).

Overzicht van de uitslagen

2018 – Jorge Lorenzo/ Honda

2017 – Andrea Dovizioso / Ducati

2016 – Jorge Lorenzo / Honda

2015 – Jorge Lorenzo / Honda

2014 – Marc Márquez / Honda

2013 – Jorge Lorenzo / Honda

Toon andere wedopties

X