Kasimpasa-Besiktas (Super Lig)
Kasimpasa-Besiktas (Super Lig)

Parijs-Roubaix: Wout van Aert maakt normaal gezien zijn comeback

Odds op: 08/04/2022

Parijs-Roubaix wordt sinds 1896 gereden in het Noorden van Frankrijk. Parijs-Roubaix wordt samen met Milaan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije gezien als de monumenten van het wielrennen.

Wedden op Parijs-Roubaix. De noteringen zijn duidelijk in het voordeel van Mathieu van der Poel en Mads Pedersen.

Mathieu van der Poel en Mads Pedersen zijn favoriet

Mathieu Van Der Poel werd derde in Milaan-San Remo en hij won een rit in de Internationale Wielerweek van Coppi & Bartali. Twee weken geleden won de Nederlander de Ronde van Vlaanderen en zo werd hij samen met Jan Raas de enige Nederlander die Vlaanderens Mooiste tweemaal kon winnen. Op de Amstel Gold Race in eigen land vorige zondag eindigde Mathieu van der Poel op een knappe vierde plaats. Op de 2021-editie van Parijs-Roubaix eindigde de 27-jarige wielrenner op de derde plaats, na een sprint tussen hem en winnaar Colbrelli (ITA) en Florian Vermeersch (BEL).

Mads Pedersen won na een spannende finale het Circuit de la Sarthe en wint deze dus voor de tweede keer. De Deen van Trek-Segafredo versloeg na een bloedstollende finale Kévin Vauquelin en Mark Cavendish in de sprint. De 26-jarige wielrenner is in vorm en wordt samen met van der Poel als favoriet gezien.

De odd voor een overwinning van Mathieu van der Poel staat op 4.00, voor Mads Pedersen gelden dezelfde odds.

Wout van Aert is er terug bij

Wout van Aert traint momenteel in Spanje en op donderdag wordt beslist of hij al dan niet zal deelnemen aan Parijs-Roubaix. Jumbo-Visma liet weten geen enkel risico te nemen met Wout van Aert. De 27-jarige Belg moest de laatste weken verstek laten gaan voor de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race, vanwege een coronabesmetting. Als hij klaar raakt voor de De Hel van het Noorden, dan mag hij net als Mathieu van der Poel en Mads Pedersen bij de favorieten worden gerekend.

De odd voor een overwinning van Wout van Aert staat op 7.00.

Overzicht van de uitslagen

2021: Sonny Colbrelli

2020: /

2019: Philippe Gilbert

2018: Peter Sagan

2017: Greg Van Avermaet

2016: Mathew Hayman

Toon andere wedopties

X