Valencia - Sporting Gijon (Copa del Rey)
Valencia - Sporting Gijon (Copa del Rey)

Wereldkampioenschap volleybal: Polen en Brazilië zijn de grootste favorieten

Odds op: 28/08/2022

Datum finale: 11/09/2022

Stadium finale: Katowice

TV : Eurosport

Het Wereldkampioenschap Volleybal is een evenement dat elke 4 jaar plaatsvindt, waar de beste 24 landen tegen elkaar strijden. Het toernooi wordt georganiseerd door de FIVB World League en vindt voor elke editie in een ander land plaats.

Dit jaar vindt het toernooi plaats in Polen en Slovenië van 26 augustus tot 11 september. Het toernooi bestaat uit twee fasen: de groepsfase en de knock-outfase. Tijdens de groepsfase worden de teams verdeeld in groepen van vier, en elk team speelt één keer tegen de andere teams in zijn groep. De beste twee teams van elke groep gaan door naar de 1/8e finales, waar ze strijden in knock-outwedstrijden totdat er nog maar één team over is. De winnaar van het toernooi wordt gekroond tot wereldkampioen.

Wedden op het Wereldkampioenschap Volleybal, Polen en Brazilië zijn de grote favorieten.

Polen speelt thuis

Polen zal kunnen profiteren van het feit dat het een van de gastlanden is om zijn dominantie in de volleybalwereld te bevestigen. Het team is de regerend tweevoudig wereldkampioen en daarom favoriet om een 4ᵉ wereldtitel te winnen met een quotering van 3.50. De enige zwarte vlek voor de start van het toernooi is de afwezigheid van Wilfredo Leon, de leider van dit team, die nog niet helemaal hersteld is van een knieoperatie.

De Polen zitten wel in een sterke groep, samen met Bulgarije, Mexico en vooral de Verenigde Staten. Toch zou het gastland makkelijk moeten kunnen doorstoten naar de knock-outfase. De Amerikanen hebben het toernooi al één keer gewonnen en pakten brons op de vorige editie. De kans dat de VS het toernooi dit jaar wint staat op 6.00.

Frankrijk droomt van een eerste titel

Les Blues konden het Wereldkampioenschap nog nooit winnen maar zijn wel één van de outsiders om hier in 2022 voor de eerste keer in te slagen. De Fransen zitten in een groep met Slovenië, het tweede gastland, Duitsland en Kameroen. Frankrijk is regerend olympisch kampioen en bereikten al twee keer de halve finales, in 2002 en 2014. De kans dat ze het WK winnen staat aan 4.00.

Brazilië is een grootmacht in volleybal

Voordat Polen de dubbel pakte, was het Brazilië dat de wereldbeker 3 keer op rij kon winnen, en zo het record van Italië kon evenaren. In de groepsfase nemen de Brazilianen het op tegen Cuba, Japan en Qatar. De kans dat de Zuid-Amerikanen het toernooi winnen staat aan 5.00.

Vorige winnaars

2018 – Polen

2014 – Polen

2010 – Brazilië

2006 – Brazilië

2002 – Brazilië

1998 – Italië

1994 – Italië

1990 – Italië

Toon andere wedopties

X