Tour de France 2023, sportweddenschappen
Tour de France 2023, sportweddenschappen

Winnaar Tour de France 2023: wie staat er op het podium in Parijs?

Cote du : 05/07/2023

Nu de Tour de France zijn zware bergetappes ingaat voordat de Tour op 23 juli op de Champs-Élysées eindigt, biedt bwin jeu de kans om de kansen van de renners te analyseren om als winnaar in Parijs het podium te betreden.

Hier zijn alle noteringen voor de winnaars van de Tour de France, zowel voor het gele, bolletjestrui als groene trui.

De gele trui, meer begeerd dan ooit

Jonas Vingegaard, de regerende kampioen, lijkt de te kloppen man te zijn dit jaar om het gele leiderstricot aan te trekken. De Deen versloeg vorig jaar het peloton, maar deze keer zal er naar verwachting geen mede-leider aan zijn zijde zijn om hem te helpen zijn prestatie te herhalen. Bovendien heeft hij veel vertrouwen getoond in zijn recente races, vooral toen hij afgelopen april drie etappes won in het Baskenland. Het blijft echter de vraag of hij de druk kan hanteren om zijn titel te verdedigen.

Hij heeft een notering van 2.05 om het gele tricot in Parijs te winnen.

Tegenover hem staat Tadej Pogačar, die de afgelopen dagen beide Sloveense titels heeft gewonnen, belooft een hevige strijd. De coureur van UAE Team Emirates moest zich terugtrekken uit Luik-Bastenaken-Luik nadat hij zijn pols had gebroken, maar hij lijkt hersteld en klaar om de regerend kampioen uit te dagen. Met een uitzonderlijk klimvermogen zou Pogačar Vingegaard gemakkelijk kunnen onttronen in de bergen als de gelegenheid zich voordoet.

De Sloveen heeft een notering van 1.95 om het gele tricot in Parijs te winnen.

De bolletjestrui is nog onbeslist

De bolletjestrui, dat de koning van de bergen symboliseert, is een opwindende strijd binnen de Tour de France 2023. Het gaat niet alleen om het winnen van individuele etappes, maar ook om het verzamelen van punten door voortdurende inspanningen en het tonen van buitengewoon klimtalent. Een overvloed aan concurrenten heeft hun zinnen gezet op dit prestigieuze en ontastbare tricot. Het is vermeldenswaard dat veteraan Thibaut Pinot van het Groupama-FDJ-team een voorliefde heeft getoond voor heuvelachtig terrein, wat hem tot een potentiële uitdager maakt voor het bolletjestrui, op voorwaarde dat hij tijd kan verliezen in de eerste etappes. Op dezelfde manier heeft Giulio Ciccone van het Lidl-Trek-team, die een etappe won in de Dauphiné, zijn ambities voor het bolletjestrui onthuld en overweegt hij strategisch tijdverlies om zijn ontsnappingsmogelijkheden in de bergetappes te vergroten.

Wedden op de Tour de France 2023 doe je bij bwin

De groene trui lijkt voorbestemd voor een Belg

In de strijd om het groene tricot zal Jasper Philipsen van het Alpecin-Fenix team een sterke kandidaat zijn. Hoewel hij niet de topsnelheid heeft van sommige van zijn concurrenten, kan zijn vermogen om gemakkelijk over heuvelachtig terrein te rijden en zijn energie te sparen voor de eindsprints doorslaggevend blijken in de strijd om het groene tricot. Philipsen zal echter moeten omgaan met de ambities van zijn teamgenoot Mathieu van der Poel. Als Van der Poel op zoek gaat naar punten, kan dit de taak van Philipsen bemoeilijken en de strategie van het hele team verwateren.

Philipsen heeft een notering van 1.45 om de puntenklassement te winnen.

Vorig jaar won Wout van Aert de groene trui. De veelzijdige renner van Jumbo-Visma wist zich te onderscheiden in verschillende soorten etappes, van massasprints tot individuele tijdritten. Ook dit jaar zou zijn veelzijdigheid hem tot een serieuze kandidaat voor het groene tricot kunnen maken. Van Aert heeft echter ook zijn wens geuit om later in het jaar te schitteren op de wereldkampioenschappen, wat zou kunnen betekenen dat hij gas terugneemt tijdens bepaalde etappes van de Tour.

Van Aert heeft een notering van 5.50 om het puntenklassement te winnen.

De vorige Tour de France-winnaars

2022 Vingegaard

2021 Pogacar

2020 Pogacar

2019 Bernal

2018 Thomas

2017 Froome

2016 Froome

2015 Froome

2014 Nibali

2013 Froome

2012 Wiggins

2011 Evans

2010 Schleck

2009 Contador

Toon andere wedopties

X