F1 Winnaar, sportweddenschappen
F1 Winnaar, sportweddenschappen

Winnaar Formule 1: wie zal er achter Red Bull en Verstappen eindigen?

Odds op: 05/07/2023

Het Formule 1-kampioenschap van 2023 markeert de 73e editie van de meest prestigieuze autosportcompetitie ter wereld. Gedurende de races strijden de coureurs en constructeurs, waarbij ze hun behendigheid en kracht inzetten om de titel te behalen.

Max Verstappen, de Nederlandse coureur van het Red Bull-team, is zo goed als zeker van het winnen van het wereldkampioenschap voor coureurs in de F1 van 2023. Verstappen wist dit seizoen al zeven races te winnen, waarvan vijf achtereenvolgend, en staat momenteel bovenaan het coureursklassement met 229 punten.

Red Bull is onaantastbaar

Verstappen leverde een indrukwekkende prestatie tijdens de Grand Prix van Oostenrijk, waar hij erin slaagde te winnen en zo zijn vijfde opeenvolgende overwinning behaalde. Vanaf de poleposition kende de Nederlandse coureur van Red Bull een probleemloze race en behaalde de overwinning op het Red Bull Ring-circuit, wat zijn meest succesvolle race tot nu toe is qua aantal overwinningen.

Wat de constructeurs betreft, heeft het Red Bull-team dit seizoen eveneens de competitie gedomineerd door de meeste races op hun naam te schrijven. Ze leiden het constructeursklassement met maar liefst 377 punten, ver voor Mercedes (178 punten) en Aston Martin (175 punten).

Wedden op Formule 1 doe je bij bwin

Ferrari beleeft een moeilijk seizoen

Ferrari kende een moeilijke start van het seizoen in 2023. Het iconische en historische team uit Maranello is een van de bekendste teams in de Formule 1 en de rode auto’s zijn wereldwijd bekend. De huidige coureurs van Scuderia, Carlos Sainz en Charles Leclerc, hebben wisselvallige prestaties laten zien gedurende het seizoen en staan respectievelijk op de vijfde en zesde plaats in het coureursklassement. Helaas is de overwinning aan hen voorbijgegaan, maar met 154 punten staan ze op de vierde plaats in het constructeursklassement.

Wed op Ferrari die voor Aston Martin eindigt aan een notering van 1.85.

De Zilveren Pijlen richten zich op de auto van 2024

Mercedes heeft ook een moeilijk seizoen gehad in 2023. Het dominante Duitse team had moeite om het tempo bij te houden dat door Red Bull werd opgelegd. De prestaties van Lewis Hamilton en George Russell waren minder indrukwekkend dan verwacht, met Hamilton momenteel op de vierde plaats en Russell op de zevende plaats in het coureursklassement. Desondanks staat Mercedes met een gecombineerde score van 178 punten op de tweede plaats in het constructeursklassement.

Wed op Hamilton die als tweede eindigt in het coureurskampioenschap aan een notering van 6.00.

Ondanks de uitdagingen blijft Mercedes aantonen waarom het wordt beschouwd als een van de beste teams in de geschiedenis van de Formule 1. Het team heeft een lange geschiedenis van succes en zelfs in een moeilijk seizoen slaagt het erin om solide resultaten te behalen. Met de competitieve geest en technische vindingrijkheid die Mercedes kenmerken, kunnen we verwachten dat ze zich zullen herstellen in de komende races.

Wed op Mercedes die voor Ferrari eindigt aan een notering van 1.40.

Aston Martin is de verrassing

Aston Martin, voorheen bekend als Racing Point, heeft veel waarnemers verrast met hun prestaties in 2023. Fernando Alonso strijdt momenteel om de derde plaats in het coureurskampioenschap. Samen met Lance Stroll maakt Aston Martin een team om in de gaten te houden, op dit moment derde in het constructeursklassement.

Wed op Alonso die als tweede eindigt in het coureurskampioenschap aan een notering van 4.00.

Het Britse team heeft een indrukwekkende vooruitgang geboekt sinds hun terugkeer in de Formule 1. De prestaties van Aston Martin zijn het bewijs dat het team dit seizoen zijn potentieel heeft weten te maximaliseren, ondanks felle concurrentie. De rest van het seizoen belooft veel goeds voor Aston Martin, en het is ongetwijfeld dat ze zullen proberen hun momentum vast te houden en nog hoger op het podium te eindigen.

Wed op Aston Martin die voor Mercedes eindigt aan een notering van 3.00.

Toon andere wedopties

X