F1 Groot-Brittanië, sportweddenschappen
F1 Groot-Brittanië, sportweddenschappen

GP Groot-Brittanië: niemand concurreert met Red Bull

Odds op: 05/07/2023

Net na de Grand Prix van Oostenrijk komen de Formule 1-coureurs weer op het asfalt van het Silverstone Circuit voor de Grand Prix van Groot-Brittannië.

Met een lengte van 5,891 km heeft het circuit maar liefst 18 bochten, waaronder verschillende bij de pituitgang. Deze Grand Prix is ook historisch, aangezien het sinds 1950 altijd op de kalender van het Formule 1-wereldkampioenschap heeft gestaan.

De noteringen voor de Grand Prix van Groot-Brittannië geven Max Verstappen de favorietenstatus op de startgrid.

Verstappen blijft winnen

Als topfavoriet heeft Max Verstappen een notering van 1.30 voor de overwinning.

De leider in het algemeen klassement, met maar liefst 81 punten voorsprong op Pérez, heeft vijf opeenvolgende overwinningen behaald: hij heeft simpelweg niet meer verloren sinds de Grand Prix van Azerbeidzjan op 30 april. Bovendien lijkt Verstappen ver boven alle andere coureurs op de grid uit te steken, aangezien hij gemakkelijk met tientallen seconden voorsprong op andere teams finisht.

Zijn teamgenoot Perez lijkt moeite te hebben om de druk van Verstappen te weerstaan, aangezien hij ver achter zijn teamgenoot eindigt, zelfs met gelijke auto’s. Tijdens de sprintrace op zaterdag in Oostenrijk liep de Mexicaan 24 seconden achterstand op in 24 ronden ten opzichte van de Nederlandse wereldkampioen. De notering voor een overwinning van Pérez is 8.00.

Ferrari keert terug naar het podium

Als outsider voor de overwinning heeft Charles Leclerc een notering van 15.00.

De Monegaskische coureur heeft zijn glimlach teruggevonden in Oostenrijk, waar hij eindelijk weer op het podium stond, zijn tweede van het seizoen en zijn eerste sinds de Grand Prix van Azerbeidzjan. Hoewel het prestatieverschil tussen de twee teams te groot is, wil Leclerc graag vooraan meedoen om te profiteren van eventuele mechanische problemen bij Red Bull.

In het constructeurskampioenschap staat Ferrari momenteel op de vierde plaats, met een achterstand van 21 punten op Aston Martin.

Carlos Sainz Jr. heeft een voorsprong van 10 punten op zijn teamgenoot in het klassement. In Oostenrijk werd hij het slachtoffer van de dubbele pitstop die het team probeerde toen er een safetycar op de baan verscheen. Ferrari slaagt er de laatste jaren niet in om zijn pitstops goed te managen, en de bijna vijf seconden die elke auto stilstaat, zou het podium Sainz gekost kunnen hebben.

De Spaanse coureur heeft een notering van 23.00 voor de overwinning.

Mercedes op eigen terrein

Mercedes leek sterker te zijn tijdens de Grand Prix van Canada, maar slaagde er niet in het podiumresultaat van Hamilton in Oostenrijk te bevestigen. De Zilverpijlen eindigden respectievelijk op de 7e en 8e plaats (terwijl Russell aanvankelijk 11e eindigde maar profiteerde van de vele straffen voor het verlaten van de baan).

Desalniettemin zullen beide Britse coureurs absoluut iets willen presteren op eigen bodem en mogen ze dus niet worden uitgesloten voor de overwinning.

Hamilton heeft een notering van 12.00 voor de overwinning, terwijl Russell een notering heeft van 21.00.

Toon andere wedopties

X