De 10 beste golfbanen van België
De 10 beste golfbanen van België

Top 10 beste golfbanen in België

Odds op: 12 maart

België biedt verschillende hoogwaardige golfbanen, die uiteenlopende ervaringen bieden voor liefhebbers van deze sport. Het is natuurlijk moeilijk om de “beste” golfbaan te bepalen, omdat dit afhangt van individuele voorkeuren in termen van baanontwerp, landschappen, en andere criteria.

Naast het wedden op golf met bwin en het vinden van talrijke weddenschapsmogelijkheden, zoals de odds voor de Ryder Cup 2025, zijn hier enkele van de goed beoordeelde golfbanen in België. We hebben onze top 10 beste golfbanen in België samengesteld:

1/ Royal Zoute Golf Club (Knokke)

Gelegen aan de Belgische kust, in de provincie West-Vlaanderen, wordt de Royal Zoute Golf Club beschouwd als één van de beste golfbanen van het land. Het heeft door de jaren heen vele prestigieuze evenementen gehost.

De Royal Zoute Golf Club biedt een 18-holes baan, met goed onderhouden fairways en uitdagende greens. De baan is geïntegreerd in een aantrekkelijke natuurlijke omgeving, met duinen en bosgebieden.

De club staat bekend om zijn geschiedenis, baankwaliteit, en status als een toonaangevende golfbestemming in België.

2/ Royal Golf Club de Belgique (Tervuren)

Ook bekend als Ravenstein, deze baan is één van de oudste in België. De Royal Golf Club de Belgique is gelegen in Tervuren, een gemeente in de regio Brussel-Hoofdstad in België.

Het biedt een historische setting en interessante uitdagingen. De Royal Golf Club de Belgique in Tervuren staat bekend om zijn bosrijke omgeving en aantrekkelijke landschap.

De club werd opgericht in 1906 en ontving de titel “Royal” in 1924.

3/ Royal Waterloo Golf Club (Lasne)

Deze club biedt twee 18-holes banen omgeven door bossen en meren, voor een gevarieerde golfervaring.

De Royal Waterloo Golf Club is gelegen in Lasne, in de Waalse regio, op korte afstand ten zuiden van Brussel.

La Marache” en “Le Lion” zijn gerenommeerde banen die een gevarieerde en uitdagende golfervaring bieden. De Royal Waterloo Golf Club staat bekend om de kwaliteit van zijn banen en de schoonheid van zijn natuurlijke omgeving.

4/ Limburg Golf & Country Club (Houthalen)

Gelegen in de provincie Limburg, wordt deze baan gewaardeerd om zijn pittoreske landschappen en uitdagende ontwerp.

De Limburg Golf & Country Club is gevestigd in Houthalen, in de provincie Limburg.

De golfbanen zijn ontworpen om een gevarieerde ervaring te bieden, met goed onderhouden fairways, waterhindernissen, en strategisch geplaatste greens.

Faciliteiten en toewijding aan uitmuntendheid in golf, de Limburg Golf & Country Club heeft een goede reputatie in deze gebieden.

5/ Cleydael Golf & Country Club (Aartselaar)

De club ligt in de buurt van Antwerpen en beschikt over een 18-holes baan die in de afgelopen jaren is gerenoveerd om een moderne golfervaring te bieden.

De Cleydael Golf & Country Club is een golfclub gelegen in Aartselaar.

De golfbanen bieden over het algemeen een verscheidenheid aan uitdagingen, met goed onderhouden fairways, strategisch geplaatste bunkers, en uitdagende greens.

6/ Keerbergen Golf Club (Keerbergen)

Genesteld in het Vlaamse platteland, biedt deze 18-holes baan een aangename omgeving met waterhindernissen en bomen.

De Keerbergen Golf Club is een golfbaan gelegen in Keerbergen; een gemeente gelegen in de provincie Vlaams-Brabant, in de Vlaamse Regio van België.

7/ Golf du Bercuit (Grez-Doiceau)

Omringd door heuvels en bossen, biedt deze baan een prachtige natuurlijke setting met pittoreske uitzichten. De Golf du Bercuit is gelegen in Grez-Doiceau, in de Waalse regio, ongeveer 30 kilometer ten zuidoosten van Brussel.

De golfbaan van Bercuit biedt een 18-holes baan ontworpen om gevarieerde uitdagingen te bieden aan golfers van alle niveaus.

8/ Royal Golf Club Sart Tilman (Luik)

Deze club is gelegen op het plateau van Sart Tilman en biedt gevarieerde uitdagingen met reliëfvariaties.

Dicht bij Luik, in de Waalse regio, biedt de baan een aangename natuurlijke omgeving. De baan is ontworpen om een verscheidenheid aan uitdagingen te bieden aan golfers, met waterhindernissen en strategische indelingen.

9/ Rinkven International Golf Club (Schilde)

Met twee 18-holes banen biedt Rinkven een hoogwaardige golfervaring en heeft het verschillende professionele toernooien gehost.

De Rinkven International Golf Club bevindt zich in Schilde, in de Vlaamse regio, in de buurt van Antwerpen.

De twee golfbanen staan bekend als de “Championship Course” en de “Forest Course“.

10/ Golf de Pierpont (Bons Villers)

Deze baan ligt in een landelijke omgeving met waterpartijen, voor een rustige golfervaring.

De Golf de Pierpont is gelegen in Bons Villers, in de provincie Henegouwen, in de Waalse Regio.

De baan is ontworpen om een aangename ervaring te bieden aan golfers van verschillende niveaus, met hindernissen zoals waterpartijen en bunkers.

Waar bevinden zich de banen van onze top 10 beste golfbanen in België?

Vind hieronder op deze kaart een overzicht van onze top 10 beste golfbanen in België:

Wat is het verschil tussen de golfbanen?

Elke baan is uniek ontworpen met een specifieke indeling van de holes, fairways, en greens. De topografie, natuurlijke hindernissen, en de manier waarop de elementen van het terrein zijn geïntegreerd kunnen verschillen tussen de banen.

De banen kunnen verschillen in termen van totale lengte en individuele lengte van de holes. De banen kunnen verschillende hindernissen hebben, zoals bunkers, waterpartijen, bosgebieden, en hoogteverschillen.

Elke baan biedt uiteraard verschillende uitzichten en landschappen. Sommige banen kunnen opener zijn met panoramische uitzichten, terwijl andere meer bebost en schilderachtig kunnen zijn.

De algehele speelervaring kan variëren afhankelijk van het ontwerp van de baan. Sommige golfers kunnen een voorkeur hebben voor een van de banen op basis van hun persoonlijke speelstijl en voorkeuren.

Toon andere wedopties

X