Arsenal - Stade Rennais (EL)
Wereldkampioenschap wielrennen: een Belgische overwinning 10 jaar later?

Wereldkampioenschap wielrennen: een Belgische overwinning 10 jaar later?

Odds op: 23/09/2022

Het Wereldkampioenschap wielrennen is een jaarlijks evenement waar de beste wielrenners van over de hele wereld tegen elkaar strijden. Dit jaar vindt het evenement plaats in Wollongong, Australië en het belooft een spannende wedstrijd te worden. Het evenement begon op 18 september en de wielrenners zullen tot zondag 25 september strijden voor de hoofdrace.

Vorig jaar won Alaphilippe voor het tweede jaar op rij de individuele wegwedstrijd in België.

Wed op het WK wielrennen. Dit jaar zijn Wout van Aert en Pogacar de grote favorieten.

Van Aert wil zijn seizoen met een prijs afsluiten

Van Aert heeft dit jaar een enorm goed seizoen achter de rug. Na in maart te zijn begonnen met een puntenzege op Parijs-Nice, beklom hij in juni ook het podium op het Criterium du Dauphiné met de groene trui. Hij slaagde er ook in om het puntenklassement te winnen in de Tour de France en mag zo nog steeds met de groene trui fietsen. Hij pakte maar liefst 4 overwinningen op de Tour met de Super Combativité-prijs als klap op de vuurpijl.

Van Aert wil zijn eerste wereldkampioenschap wielrennen op de weg winnen om zijn seizoen af te sluiten met een prijs. Hij krijgt een quotering van 4.50 om als winnaar over de streep te rijden.

Een moeilijk seizoen voor Pogacar

De jonge Sloveen had de Tour de France de afgelopen twee edities gewonnen, maar had dit jaar een moeilijker seizoen. In de Tour de France kon hij niets doen tegen de Jumbo-Visma-armada, die er uiteindelijk in slaagde de gele trui van hem af te pakken en hij zag Jonas Vingegaard zegevieren in Parijs. Pogacar pakte wel de witte trui als troostprijs en kon 3 ritzeges boeken.

Hij kan deze zondag nog steeds een groot evenement winnen en krijgt ook een quotering van 4.50.

Van der Poel wil zich tonen

Een andere grote kanshebber voor de regenboogtrui is Mathieu van der Poel, die ook geen makkelijk seizoen achter de rug heeft. Hij behaalde slechts één kleine overwinning tijdens de grote rondes, de eerste etappe van de Giro d’Italia, en viel toen uit tijdens de 11e etappe van de Tour de France.

Hij kan zijn seizoen echter nog steeds goed afsluiten, want hij is een van de favorieten voor de overwinning op het wereldkampioenschap wielrennen, met een quotering van 4.75.

Vorige winnaars

2021 – Alaphilippe

2020 – Alaphilippe

2019 – Pedersen

2018 – Valverde

2017 – Sagan

2016 – Sagan

2015 – Sagan

2014 – Kwiatkowski

2013 – Costa

2012 – Gilbert

Toon andere wedopties

X