Trabzonspor - Sivasspor
Formule 1 omdat

Wie wordt de volgende golflegende?

In de afgelopen jaren hebben we gezien dat de topprijzen van golf – de vier majors – werden verdeeld onder een grote verscheidenheid aan spelers.

De 15de grote overwinning van Tiger Woods in het Masters-toernooi van 2019 was een zeldzame overwinning van een van de grootste spelers aller tijden, waarbij zes van de volgende 10 majors naar iemand gingen die voor de eerste keer won.

We willen aan de hand hiervan voorspellen wie de volgende golflegende zou kunnen worden die boven de rest van de golfers uitstijgt en de sport gaat domineren de komende jaren.

Laten we om te beginnen de lat leggen om te kijken wat het betekent om een golflegende te zijn. Er zijn 19 spelers geweest in de lange geschiedenis van de sport die in hun carrière minstens vijf majors hebben gewonnen, wat een vrij exclusieve club is. Nu willen we te weten komen wie de 20ste speler in deze lijst zal worden.

Hoe ziet de gemiddelde winnaar van een Major eruit?

De relatief lage fysieke belasting van golf, in vergelijking met andere sporten, betekent dat de professionele loopbaan van golfers vaak langer duurt dan die van andere atleten.

Phil Mickelson demonstreerde dit toen hij op 50-jarige leeftijd triomfeerde in het PGA Championship 2021 en daarmee de oudste Major kampioen tot nu toe werd.

Mickelson is echter een zeldzame uitzondering. Sinds de eeuwwisseling was twee derde van de winnaars jonger dan 35 jaar op het moment van hun overwinning, met bijna de helft nog in de twintig.

Van de 87 trofeeën die in deze periode werden gewonnen, werden er slechts zeven overhandigd aan een speler die al 40 was geworden; vier minder dan het aantal die werden gewonnen door mensen onder de 25.

Ervaring telt echter wel mee in onze zoektocht naar de volgende golflegende, aangezien bijna twee derde van de Masters Tournament-winnaars sinds 2000 al eerder in hun carrière in de top vijf van de competitie eindigde.

Daarnaast werd slechts één van de 18 Open Championships in dezelfde interval gewonnen door iemand die nog nooit eerder in de top 10 was geëindigd.

Wie zou de volgende speler kunnen zijn die vijf Majors wint?

We hebben negen spelers geïdentificeerd die voldoen aan twee belangrijke criteria: al minstens één Major hebben gewonnen en nog steeds jong genoeg zijn om voor het einde van 2022 geen 35 te worden.

Het eerste criterium bewijst dat ze in staat zijn om een groot toernooi aan te kunnen en het laatste criterium dat ze nog genoeg tijd hebben om meer overwinningen op dit niveau te behalen.

Twee actieve golfers springen meteen in het oog omdat ze elk al vier Majors hebben gewonnen.

Brooks Koepka won twee keer na elkaar de US Opens in 2017 en 2018, gevolgd door opeenvolgende PGA-kampioenschappen in 2018 en 2019.

Koepka was ook de uitblinker in recente Majors. In de laatste drie etappes van elk – 12 toernooien in totaal – eindigde hij acht keer in de top 10, waarvan zes keer in de top vijf.

De andere man met vier overwinningen op zijn naam is Rory McIlroy, hoewel de Noord-Ierse ster geen grote trofee meer heeft gewonnen sinds zijn overwinning op het PGA Championship in 2014.

McIlroy is echter slechts een jaar ouder dan Koepka – bijna exact, aangezien hun verjaardagen een dag uit elkaar liggen – dus beide hebben een vergelijkbare hoeveelheid tijd over om verder te groeien.

Jordan Spieth heeft één Major minder op zijn naam staan, maar is meer dan drie jaar jonger, dus hij zal genoeg kansen hebben om het niveau van zijn meer ervaren rivalen te evenaren.

Een nog jongere kanshebber om de volgende golflegende te worden is Collin Morikawa, die met twee grote overwinningen plots op het toneel verscheen sinds hij in 2019 professional werd.

De Amerikaan eindigde de PGA Tour 2021 bovenaan het FedEx Cup-klassement, met Spieth als tweede, en wordt pas 25 net voor de eerste major van 2022.

Blijf steeds up-to-date en volg bwin ook op Instagram, Facebook en Twitter.

X