5 NBA-duo's om naar uit te kijken...
5 NBA-duo's om naar uit te kijken...

5 NBA-duo’s om naar uit te kijken…

Het basketballandschap is aanzienlijk verschoven de laatste jaren en ook dit seizoen is het uitkijken naar enkele “Super Duos”. We verwachten dat we ook dit seizoen opnieuw zullen kunnen genieten van enkele interessante combinaties van spelers.

Laat ons zonder verder oponthoud een kijkje nemen naar welke spelers ons dit seizoen mogelijk zullen verbazen.

Het kan niet worden ontkend dat Lillard en McCollum chemie hebben. Lillard is een echte leider op het veld en weet altijd te domineren op de grote momenten. McCollum is dan weer één van de beste shooters in de NBA. Damian is een van de beste ‘point guards’ in de NBA, terwijl zijn verdedigingshelft één van de meest onderschatte spelers in de competitie is. Dat heeft zijn dodelijke mid range shot herhaaldelijk bewezen. Vorig jaar leidde het duo Portland naar de Western Conference Finals.

Kunnen de Blazers het klaarspelen dit seizoen?

Stephen Curry en Klay Thompson vormen niet alleen de beste ‘shooting backcourt’ in de NBA-geschiedenis, maar hebben ook het spel veranderd als het gaat om de effectiviteit van een driepunter. Wanneer Thompson medio maart terugkeert van zijn ACL-blessure zal iedereen moeten oppassen voor Golden State. Curry heeft de snelste release van alle shooters in de NBA-geschiedenis, terwijl Thompson het record bezit voor de meeste 3-pointers in een game (14). Het duo heeft samen drie ringen gewonnen en heeft vijf finales gespeeld. De ‘Splash Brothers’ zijn één van de gevaarlijkste duo’s die de competitie ooit heeft gezien, en ondanks het feit dat Kevin Durant deze zomer het team verliet, maakt de geweldige chemie van het duo de Warriors opnieuw tot één van de favorieten voor eindwinst.

Kunnen de Warriors hun troon terugkapen?

Dit is misschien wel het meest getalenteerde duo in deze reeks. Veel mensen zullen beweren dat de Brooklyn Nets de gekke off-season van 2019 daadwerkelijk hebben gewonnen door beide supersterren binnen te halen. Kyrie is de enige speler die waarschijnlijk volgend seizoen zal spelen, maar zodra KD hersteld is van zijn Achilles-blessure, zal de beste scorer in de NBA snel terugveren. Het vermogen van Durant om een team te leiden en op elke manier te scoren, gekoppeld aan het vermogen van Kyrie om van de bal te spelen, geeft ons een paar dat de komende jaren de Eastern Conference zal domineren. Het duo scoort belachelijk veel. KD speelde het beste basketbal van zijn carrière vóór zijn blessure en Irving is klaar voor een nieuwe start na zijn passage bij Boston. Zodra Durant hersteld is, waarschijnlijk tijdens het seizoen 2020-21, zal Brooklyn meteen titelkandidaat zijn en zeker bij de favorieten behoren in de Eastern Conference.

Zullen de Nets domineren dit seizoen?

Dit is één van de duo’s waar beide spelers als MVP-kandidaten kunnen worden beschouwd. De Lakers hebben kampioenschapsambities dit seizoen – en de sterspelers om hierin te slagen. Het verkrijgen van de meest complete grote man in de NBA, met een gemiddelde van 26 punten en 12 rebounds vorig seizoen met New Orleans, en hem koppelen met King James, zal een nieuwe dimensie geven aan ‘pick and roll’. LeBron James blijft zelfs op 35-jarige leeftijd één van de grootste offensieve talenten in de NBA-geschiedenis, terwijl de Brow een onderschatte spelmaker is die de titel van beste verdedigende speler van het jaar zou kunnen claimen. Na een teleurstellend seizoen voor de Lakers, waarbij de King 27 wedstrijden miste, werd een indrukwekkend duo gevormd in de stad van de sterren. James is misschien wel de beste basketbalspeler ooit en Davis heeft zijn spel uitgebreid vanaf de 3-puntslijn. Als ze fit kunnen blijven, zou dit het meest dominante paar in de NBA kunnen worden. 2019/2020 markeert de terugkeer van de King.

Is dit het jaar van de King?

Ook dit koppel is niet te onderschatten. Leonard speelde één van de meest geweldige play-off runs aller tijden, waar de Finals MVP de Raptors naar hun 1ste kampioenschap leidde. George behoorde tot de top 3 MVP-kandidaten maar eindigde ook in de top-3 in de Defensieve Speler van het Jaar-race. De Clippers hebben de top twee ’two way’ talenten van de NBA. Leonard won twee keer de Defensieve Speler van het Jaar en zat in de vijfvoudige All-NBA Defensieve selectie. George zat dan weer voor de vierde keer in de All-NBA Defensieve selectie. Dit maakt van de Clippers één van de favorieten om de kampioensring te winnen volgend jaar.

Clippers: de nieuwe sterren van LA?

We moeten ook een paar eervolle vermeldingen maken. Deze spelers werden niet opgenomen in één van onze twee lijsten, hetzij wegens gebrek aan succes, blessures, of vanwege de beperkte tijd waarin ze samen hebben gespeeld. Houd Pascal Siakam en Kyle Lowry van Toronto, DeMar DeRozan en LaMarcus Aldridge van Washington en Bradley Beal en John Wall van Washington ook in de gaten.

Vergeet ook #NbaAllDay niet te volgen op bwin’s social media.

Heb je het eerste deel van de beste NBA-duo’s al gelezen?

X