Elina Svitolina - Markéta Vondroušová, sportweddenschappen
Elina Svitolina - Markéta Vondroušová, sportweddenschappen

Svitolina – Vondroušová: de eerste finale van de halve finales op Wimbledon

Odds op: 12/07/2023

De halve finale van Wimbledon voor vrouwen belooft een spannende strijd te worden tussen Elina Svitolina en Markéta Vondroušová. Svitolina, die onlangs terugkeerde van zwangerschapsverlof, heeft al voor een grote verrassing gezorgd door de nummer één van de wereld, Iga Swiatek, te verslaan en zich te plaatsen voor haar derde halve finale op een Grand Slam-toernooi.

Wedden op Elina Svitolina – Markéta Vondroušová. De noteringen zijn in het voordeel van Vondroušová.

Svitolina schakelde Iga Swiatek uit

De odd voor een overwinning van Elina Svitolina staat op 2.05.

Svitolina’s overwinning op Swiatek was een ware krachtmeting op het Centre Court van Wimbledon. In een enerverende wedstrijd wist de kersverse moeder de Poolse tennisster te verslaan in drie sets (7-5, 6-7, 6-2). Maar Svitolina’s weg naar de halve finales was niet gemakkelijk. Ze heeft al overwinningen behaald op Grand Slam-kampioenen zoals Venus Williams, Sofia Kenin en Victoria Azarenka. Het is zelfs haar zevende overwinning op een nummer één gerangschikte speelster.

Svitolina, die in april weer op de tour terugkeerde na de geboorte van haar dochter, staat momenteel op de 76e plaats op de wereldranglijst. Ze heeft zich niet alleen op de tennisbaan laten gelden, maar is ook een felle en uitgesproken voorvechter van Oekraïne. Ze heeft echter enige ongewenste aandacht gekregen vanwege haar weigering om na afloop van haar wedstrijden de hand te schudden met spelers uit Rusland of Wit-Rusland.

Na haar wedstrijd tegen Swiatek eerde Svitolina haar vriendin en concurrente wel. “Iga is niet alleen een geweldige kampioene, maar ook een ongelooflijk persoon. Ze was een van de eersten die het Oekraïense volk heeft geholpen.” Nu staat Svitolina voor de uitdaging om het op te nemen tegen Markéta Vondroušová uit Tsjechië, die eerder vandaag de als vierde geplaatste Amerikaanse Jessica Pegula verraste.

Wedden op tennis doe je bij bwin

Vondroušová is lichtjes favoriet

De odd voor een overwinning van Markéta Vondroušová staat op 1.78.

Markéta Vondroušová, afkomstig uit Tsjechië, heeft zichzelf in de schijnwerpers gezet met haar sterke optreden op Wimbledon. In de kwartfinale wist ze de als vierde geplaatste Amerikaanse Jessica Pegula te verrassen en zo haar plaats in de halve finales te verzekeren.

Vondroušová is geen onbekende in het Grand Slam-circuit. In 2019 bereikte ze de finale van Roland Garros, waar ze uiteindelijk verloor van Ashleigh Barty. Met haar linkshandige spel en variërende slagen heeft ze menig tegenstander in moeilijkheden gebracht.

Hoewel Vondroušová momenteel niet in de top 10 van de wereldranglijst staat, heeft ze bewezen dat ze in staat is om op het hoogste niveau te presteren. Haar weg naar de halve finales op Wimbledon is al bezaaid met indrukwekkende overwinningen, waaronder een zege op de ervaren Petra Martic in de derde ronde.

Wat te verwachten?

Het belooft een boeiende halve finale te worden tussen twee getalenteerde en gedreven spelers. Tennisfans kunnen zich opmaken voor een strijd vol spanning, emotie en hoogstaand tennis wanneer Svitolina en Vondroušová de baan betreden in hun zoektocht naar de finale van Wimbledon.

Toon andere wedopties

X