Miami F1 Grand Prix: Verstappen en Leclerc zijn favoriet
Miami F1 Grand Prix: Verstappen en Leclerc zijn favoriet

Miami F1 Grand Prix: Verstappen en Leclerc zijn favoriet

Odds op: 04/05/2022

Deze zondag beleeft de Formule 1 Grand Prix van Miami een debuut en voegt zich bij zijn tegenhanger in Austin als het tweede Amerikaanse evenement op de kalender. Het zal ook de 11e keer zijn dat een F1-race in een andere Amerikaanse stad wordt gehouden.

De Miami International Autodrome is een tijdelijk circuit. Het werd ontworpen in een geest van duurzaamheid en zal daarom niets te benijden hebben aan andere circuits. Het circuit bevindt zich in Miami Gardens, Florida en is gebouwd rond het Hard Rock Stadium, de thuisbasis van het beroemde NFL-team Miami Dolphins.

Het circuit van 5,41 km omvat 19 bochten, drie rechte stukken en een verwachte topsnelheid van 320 km/u in het epicentrum van het Hard Rock Stadium. Er zijn ook enkele hoogteverschillen. De meest opvallende ligt tussen bocht 13 en 16, wanneer de baan over een helling gaat. De bocht 14-15 heeft een opwaartse benadering, met een kam in het midden en dan bergafwaarts bij de afrit.

Wedden op de F1 GP van Miami, Max Verstappen en Leclerc zijn favoriet.

Red Bull keert terug naar de top van het klassement

Max Verstappen’s start van het seizoen is niet geweldig, hij viel al 2 van de 4 keer uit. De wereldkampioen van 2021 heeft echter alle races gewonnen die hij heeft geëindigd en staat daarmee 2e in het algemeen klassement achter Leclerc, die alle races heeft geëindigd en 3 podiumplaatsen heeft behaald.

De Nederlandse coureur is sinds 2020 niet buiten de top 3 geëindigd in de races waaraan hij heeft weten deel te nemen en is samen met Charles Leclerc de grote favoriet om het wereldkampioenschap in 2022 te winnen.

De kans dat Max Verstappen wint in Miami staat op 2.10.

De andere Red Bull-coureur, Sergio Perez, lijkt aan kracht te winnen tijdens de laatste races. Na een volledig mislukte start in Bahrein, waar hij ook moest stoppen, eindigde hij als 4e in Saoedi-Arabië voordat hij als 2e eindigde in de laatste twee races. Hij vervolledigt daarmee de top 3 in het algemeen klassement en de odds voor winst staan op 9.00.

Ferrari is perfect aan het seizoen begonnen

Terwijl de Ferrari-auto dit jaar als de snelste wordt beschouwd, heeft de Italiaanse fabrikant zijn voorsprong op rivaal Red Bull drastisch zien krimpen in het klassement. Ferrari leidt met 124 punten en Red Bull staat er net achter met 113 punten. Het Red Bull-team kon tijdens de laatste race profiteren van het uitvallen van Carlos Sainz Jr. om zijn coureurs op de eerste 2 plaatsen op het podium te zien eindigen op de GP van Emilia-Romagna.

Leclerc lijkt de coureur te gaan worden die van plan is te voorkomen dat Max Verstappen dit jaar een tweede wereldkampioenschap wint. De kans dat de Monegask in Miami wint staat op 2.40.

Carlos Sainz Jr. lijkt zijn momentum van de eerste races te hebben verloren, aangezien hij, nadat hij als 2e en 3e eindigde in de eerste twee GP’s, in de laatste twee moest opgeven en daarom geen enkel punt scoorde. Hij staat op de 5e plaats in het algemeen klassement en de kans dat hij wint in Miami staat op 13.00.

Vorige winnaars

Emilie-Romagne : winnaar : Verstappen – poleposition : Verstappen

Bahrein : winnaar : Leclerc – poleposition : Leclerc

Arabie Saoudite : winnaar : Leclerc – poleposition : Perez

Australie : winnaar : Leclerc – poleposition : Leclerc

Toon andere wedopties

X