Grand Prix van Spanje, Formule 1, motorsport weddenschappen
Grand Prix van Spanje, Formule 1, motorsport weddenschappen

Formule 1 GP van Spanje: Verstappen won twee keer op rij in de VS en Monaco

Odds op: 31/05/2023

Op zondag wordt de 8e race van de Formule 1 gereden, de Grand Prix van Spanje, op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

Circuit de Barcelona-Catalunya is een circuit in Montmeló, Barcelona, Catalonië, Spanje. Het circuit is sinds 1991 gastheer van de Spaanse Grand Prix en heeft ook zeven keer de Formule 1 Catalunya Grand Prix georganiseerd. Het circuit is 4.675 km lang en heeft 16 bochten. De lay-out van Circuit de Barcelona-Catalunya heeft een lang rechte rug waar coureurs echt gas kunnen geven. De combinatie van lange rechte stukken en krappe bochten zorgt voor spannende races en de bergachtige achtergrond zorgt voor een prachtig decor.

Verstappen is opnieuw favoriet

Max Verstappen won de race in Monaco en pakt zo zijn tweede overwinning op rij en zijn vierde overwinning van het seizoen. Hij hield de winnende reeks van Red Bull in 2023 zo in stand door Aston Martin-rivaal Fernando Alonso en Esteban Ocon achter zich te houden. De Nederlander zette de pole position met succes om in een overwinning, ondanks de chaos die ontstond na de hevige regenval in het laatste derde deel van de race. Door deze overinning staat Verstappen nog steviger aan kop in het klassement met 144 punten, 39 meer dan Sergio Perez.

Een derde overwinning op rij voor Verstappen? Zet in op Max Verstappen en win 1.40 keer je inzet terug.

Wedden op Formule 1 doe je bij bwin

Sergio Perez is de grootste outsider

Sergio Perez eindigde pas op de 16e plaats, terwijl hij nochtans ook één van de favorieten was in de stratenrace van Monaco. De reputatie van Perez als ‘koning van het stratencircuit’ kreeg dan ook een flinke deuk tijdens de Grand Prix van Monaco, na de crash van de Mexicaanse coureur. Zo werd het een weekend dat resulteerde in nul punten en de vernedering om twee keer te worden ingehaald door zijn eigen teamgenoot Verstappen.

Nadat Sergio Perez, Carlos Sainz en Lance Stroll allemaal in de problemen kwamen in Monaco, gaan ze alle drie op zoek naar een beter weekend tijdens de Grand Prix van Spanje. Kan Perez zich herpakken? Zet in op Sergio Perez en win 4.50 keer je inzet terug.

Winnaars vorige edities:

2022: Max Verstappen – Red Bull-TAG Heuer

2021: Lewis Hamilton – Mercedes

2020: Lewis Hamilton – Mercedes

2019: Lewis Hamilton – Mercedes

2018: Lewis Hamilton – Mercedes

2017: Lewis Hamilton – Mercedes

2016: Max Verstappen – Red Bull-TAG Heuer

2015: Nico Rosberg – Mercedes

2014: Lewis Hamilton – Mercedes

Toon andere wedopties

X