Bayern Munchen-Leipzig (Bundesliga)
Bayern Munchen-Leipzig (Bundesliga)

Grand Prix Formule 1 van China: nu wel een overwinning voor Ferrari?

Odds op: 08/04/2019

Circuit: Shanghai International Circuit

Datum en uur: 14/04/2019 – 08:10

Het Ferrari raceteam is favoriet in deze nieuwe race van het wereldkampioenschap Formule 1. Ferrari slaagde er wel nog niet in om een overwinning te behalen dit seizoen. Mercedes won de twee eerste races dankzij Bottas in Australië en Hamilton in Bahrein.

De noteringen van de Grand Prix Formule 1 van China zijn in het voordeel van Vettel en Leclerc.

Ferrari zou eindelijk kunnen winnen

Het Ferrari raceteam heeft geen geluk gehad sinds de start van het nieuwe seizoen. Sebastian Vettel eindigde op de vijfde plaats in Melbourne, net voor zijn ploeggenoot, terwijl hij de vorige twee edities van de Australische race had gewonnen. De Duitse piloot klaagde over een gebrek aan grip en de slechte balans van de auto op dit circuit.

In Bahrein was Leclerc lang aan de leiding en maakte hij indruk, maar een paar rondes voor het einde ondervond hij motorproblemen. De youngster eindigde toch op de derde plek en reed de snelste ronde van alle coureurs.

De odds van beide coureurs staan op 2.75.

Een foutloos parcours van Mercedes tot nu toe

Dankzij een ijzersterk duo won Mercedes de twee eerste races van het jaar. Het raceteam van Hamilton en Bottas staat dus op kop met 87 punten. Ferrari staat tweede (48 punten) en Red Bull Racing derde (31 eenheden).

Valtteri Bottas won redelijk makkelijk in Australië. Hij reed voorop tijdens 56 van de 58 rondes en kwam over de finish vóór zijn ploegmaat Hamilton. In Bahrein was de overwinning veel minder eenvoudig voor Hamilton en Mercedes. Beide coureurs maakten gebruik van de motorproblemen van Leclerc om hem voor te steken en op plaats 1 en 2 te eindigen.

Ze wonnen dus allebei een race. De odd van de Britse coureur staat op 3.25. Die van Bottas op 10.00.

Overzicht van de uitslagen

2018 – Ricciardo / Red Bull Racing

2017 – Hamilton / Mercedes

2016 – Rosberg / Mercedes

2015 – Hamilton / Mercedes

2014 – Hamilton / Mercedes

2013 – Alonso / Ferrari

2012 – Rosberg / Mercedes

Toon andere wedopties

X