De Grote Champions League Ranglijst: Toekomstige talenten
De Grote Champions League Ranglijst: Toekomstige talenten

De Grote Champions League Ranglijst: Toekomstige talenten

Vooruitlopend op de Champions League-wedstrijden deze week, proberen we een fundamentele vraag te beantwoorden over Europa’s meest prestigieuze sportcompetitie: wie is nu eigenlijk de beste speler?

Wie worden de sterren van de toekomst?

Ronaldo en Messi domineren de Champions League al bijna een decennium – sinds december 2010 staat niemand anders bovenaan de ranglijst als beste speler van de competitie.

Echter, met het ouder worden van beide sterren zal er spoedig een punt komen waarop geen van beide een wedstrijd kan domineren en een nieuwe generatie voetballers hun taak dus zullen gaan overnemen. We hebben daarom de huidige scores van elke voetballer die momenteel 23 jaar of jonger is gerangschikt om te bepalen wie de toekomstige topspeler van het Europees voetbal zal worden.

De best scorende jonge speler is een stuk jonger dan 23 jaar, hij is nog maar 20 jaar oud. Kylian Mbappe van PSG is de enige speler in deze leeftijdsgroep die een score van meer dan 10.000 heeft behaald, met teamgenoot Adrien Rabiot als dichtstbijzijnde uitdager.

Nog een 20-jarige staat op nummer drie. Trent Alexander-Arnold was één van dé sterren van Liverpool vorig seizoen en hielp hen mede de Champions League-finale te bereiken. Zijn bijdrage overtreft die van twee Barcelona spelers, Ousmane Dembélé en Clément Lenglet, ondanks dat ze al een jaar langer in de competitie spelen.

Voor Premier League-fans is er zelfs nog meer om enthousiast over te worden, met twee Manchester City-spelers en één speler van Tottenham in de top-10 lijst. Leroy Sané en Gabriel Jesus zijn ondertussen vaste waardes geworden in de geoliede machine van Pep Guardiola. Dele Alli van de Spurs is de enige Engelse speler in de lijst van beste spelers in een competitie die in het verleden door Spaanse teams werd gedomineerd.

X