De Grote Champions League Ranglijst: Top 10 Aller Tijden
De Grote Champions League Ranglijst: Top 10 Aller Tijden

De Grote Champions League Ranglijst: Top 10 Aller Tijden

Vooruitlopend op de Champions League-wedstrijden deze week, proberen we een fundamentele vraag te beantwoorden over Europa’s meest prestigieuze sportcompetitie: wie is nu eigenlijk de beste speler?

De top-10 aller tijden

We hebben ook de scores berekend en gerangschikt voor elke speler op gelijk welk moment in de geschiedenis van de Champions League om te zien wat de verhouding is met de huidige sterren. Het hoogtepunt van Ronaldo’s carrière was vorig jaar voor de derde keer op rij de Champions League finale te winnen. Dit heeft zijn status als beste speler van het toernooi vastgelegd. Zijn score van afgelopen zomer was de hoogste uit zijn carrière en de beste score ooit in de competitie, 31.332 punten. Stukken beter dan de hoogste score die zijn eeuwige rivaal Lionel Messi behaalde. De Argentijnse sensatie van Barcelona bereikte zijn hoogtepunt met een score van 26.226 in 2011/12. Door de mindere resultaten van de Catalanen sindsdien, kon Ronaldo nog meer afstand nemen.

Op de derde plaats staat nog een legende uit La Liga, namelijk Raul. Hij bereikte zijn hoogtepunt met Real Madrid in 2003, na het winnen van drie van de vijf voorgaande Champions League-finales.

Terwijl de Spaanse clubs de all-time lijst domineren, zijn Italië en Duitsland ook prominent aanwezig, met Milan speler Kaka en Sebastiano Rossi – die in doel stond bij elk van de eerste drie Champions League-finales – die de Serie A vertegenwoordigen.

De Bundesliga levert ook twee spelers van Bayern München: de eerder genoemde Lewandowski en zijn teamgenoot Thomas Müller, die een echte steunpilaar was in de laatste fases van het toernooi en zegevierde toen de twee spelers de strijd aangingen tegen elkaar in de finale van 2013.

X