De Grote Champions League Ranglijst: Huidige top 10
De Grote Champions League Ranglijst: Huidige top 10

De Grote Champions League Ranglijst: Huidige top 10

Vooruitlopend op de Champions League-wedstrijden deze week, proberen we een fundamentele vraag te beantwoorden over Europa’s meest prestigieuze sportcompetitie: wie is nu eigenlijk de beste speler?

De huidige top 10

Aangezien ze de laatste drie seizoenen telkens de Champions League hebben gewonnen, zal het geen verrassing zijn om heel wat spelers van Real Madrid terug te vinden in de huidige top 10. Wat ook helpt voor de huidige sterren van Los Blancos om een goed resultaat te behalen in de rangschikking is dat negen van de huidige spelers in alle drie de finales aan de aftrap stonden, wat echt ongezien is in de 27-jarige geschiedenis van het toernooi.

De man die bovenaan de ranglijst staat is echter niet langer een speler van Real Madrid. Cristiano Ronaldo maakte deze zomer de overstap naar Juventus en speelt nu dus in de Serie A, alhoewel hij wel het merendeel van zijn punten ergens anders heeft verdiend. Met een score van 26.556 staat Ronaldo met lengtes voorsprong op de eerste plaats.

De speler die op de tweede plaats staat is zijn voormalige teamgenoot bij Real Madrid, Toni Kroos. De Duitser haalt het net van zijn voormalige Bundesliga-rivaal en Bayern-speler Robert Lewandowski. Hoewel de Poolse spits geen Champions League-finale heeft bereikt sinds de Duitse finale van 2013 kan zijn recordaantal doelpunten niet onopgemerkt blijven.

X