Milan San Remo: Wout Van Aert mikt op een tweede overwinning in Italië
Milan San Remo: Wout Van Aert mikt op een tweede overwinning in Italië

Milan San Remo: Wout Van Aert mikt op een tweede overwinning in Italië

Odds op: 15/03/2022

Milaan-San Remo wordt beschouwd als een van de grote klassiekers, vanwege de indrukwekkende afstand van ongeveer 300 km, en wordt ook “La Classicissima” of “La Primavera” genoemd.

Milaan-San Remo is ook een van de ‘klassiekers’, de naam die is gegeven aan vijf historische eendagskoersen, waarvan Milaan-San Remo de eerste is, gevolgd door de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije.

Op de voorlopige startlijst staat een mix van talent, met Wout van Aert, Julian Alaphilippe, Tom Pidcock, Sam Bennett, Caleb Ewan, Tadej Pogačar en vele anderen.

Wout Van Aert is favoriet om Milaan San Remo te winnen.

Het Parcours

Milaan San Remo is met 293 km veruit de langste eendagskoers van het seizoen. Het parcours is grotendeels vlak, behalve de Passo del Turchino, die in het midden van de afdaling ligt, en de vijf korte klimmetjes aan het einde.

Na de Turchino moet je iets meer dan 90 km wachten voor de volgende klim. Het is de eerste van drie “capo’s”: Capo Mele, gevolgd door Cervo en Berta.

De wielrenners moeten dan 10 km wachten voor de eerste grote klim van het parcours: La Cipressa. Een snelle afdaling brengt hen bij de laatste beklimming van de dag, de Poggio di Sanremo.

Een technische afdaling op smalle en bochtige wegen zal de wedstrijd naar de stad San Remo brengen en een waanzinnige sprint naar de finish in de laatste 3 kilometer zal dan waarschijnlijk volgen.

Wout Van Aert is de grote favoriet

De Belgische wielrenner kwam vorig seizoen uit een meer dan succesvolle Tour de France en is van plan zijn seizoen te beginnen met een overwinning in San Remo. Hij won de 2020-editie van deze wielerwedstrijd al en is dus logischerwijs de grote favoriet dit jaar.

Wout Van Aert is specialist op de klassiekers en de odd op eindwinst voor de Belg staat op 4.00.

Wed op een outsider

Caleb Erwan is dit jaar de meest serieuze outsider die het kan halen van Wout Van Aert, met een quotering van 5.00. De Australische renner heeft nog geen klassieker gewonnen, maar lijkt vastbesloten om San Remo aan zijn palmares toe te voegen, waaronder 5 ritzeges in de Tour de France, 5 in de Ronde van Italië en 1 in de Ronde van Spanje.

Daarna komt de winnaar van de Tour de France, Pogacar. De kans dat de Sloveen het haalt staat op 6.00. Tadej Pogacar beschouwt Milaan San Remo ook als “de moeilijkste race” die hij kan winnen.

Daarna is Alaphilippe de 3e outsider die Van Aert zou kunnen kloppen, met een quotering van 15.00. Hij doet het vaak uitstekend op de Tour de France maar de Franse renner won ook de 2019-editie van Milaan-San Remo, evenals 3 edities van de Waalse pijl.

Vorige winnaars

2008 Fabian Cancellara

2009 Mark Cavendish

2010 Óscar Freire

2011 Matthew Goss

2012 Simon Gerrans

2013 Gerald Ciolek

2014 Alexander Kristoff

2015 John Degenkolb

2016 Arnaud Démare

2017 Michał Kwiatkowski

2018 Vincenzo Nibali

2019 Julian Alaphilippe

2020 Wout Van Aert

2021 Jasper Stuyven

Toon andere wedopties

X