Moto GP Grand Prix-wegrace van de Amerika’s: Márquez onklopbaar?

Odds op: 08/04/2019

Circuit: Circuit of the Americas

Datum en uur: 14/04/2019 – 21:00

Derde race van het wereldkampioenschap Moto GP. Sinds 2013 en het ontstaan van dit circuit is Marc Márquez onklopbaar.

De noteringen van de Moto GP Grand Prix-wegrace van de Amerika’s zijn dus in het voordeel van Márquez.

Márquez en Honda willen voor de 7de keer winnen

Als er één coureur is die zich op dit circuit onderscheidt van de andere coureurs, dan is het wel Marc Márquez. De vijfvoudige wereldkampioen won alle edities van deze race sinds zijn ontstaan, in 2013. Hij zou natuurlijk zeer graag een zevende keer op rij willen winnen.

In Qatar werd hij tweede, in Argentinië won hij de race. Dankzij deze zeer goede resultaten is Márquez nu al leider in de Moto GP-ranking. Hij behaalde 45 punten, dat zijn er 4 meer dan Dovizioso. Márquez is in bloedvorm en de notering voor een overwinning van de Spanjaard staat op 1.28.

Ducati staat op kop

Dankzij de uitstekende prestaties van het Italiaanse duo Dovizioso-Petrucci is Ducati na de twee eerste race de beste fabrikant. Ducati telt 61 punten, dat zijn er 9 meer dan Repsol Honda.

Vooral Andrea Dovizioso maakte indruk tijdens de eerste races. Hij won in Qatar en werd derde in Argentinië. Dankzij deze sterke prestaties is hij een serieuze concurrent voor Márquez. De odd voor een overwinning van de Italiaanse piloot staat op 7.50.

Valentino Rossi (Yamaha) is de derde favoriet. De 40-jarige coureur bewijst telkens weer dat hij nog steeds met de top meekan. Tijdens de laatste zes kampioenschappen eindigde hij maar liefst vier keer op het podium op het einde van het seizoen. Dit jaar eindigde hij op de vijfde plaats in Qatar en op de tweede plek in Argentinië. De notering voor een overwinning van Rossi staat op 8.00.