Remco Evenepoel programma 2024
Remco Evenepoel programma 2024

Remco Evenepoel 2024 programma: hij wil alles winnen

Odd op: 25 februari

Remco Evenepoel rijdt momenteel voor het UCI World Team Soudal – Quick-Step. Hij heeft snel naam gemaakt in de wielerwereld dankzij zijn indrukwekkende prestaties, vooral in tijdritten en etappewedstrijden. Voordat hij professional werd, had hij al verschillende nationale en internationale titels gewonnen bij de junioren, waaronder medailles op de Wereldkampioenschappen op de weg en in tijdrijden voor junioren.

In 2019, tijdens zijn eerste professionele seizoen, won Evenepoel meerdere races, waaronder de Ronde van België en de Ronde van Polen. Hij eindigde ook op het podium van enkele hoger aangeschreven wedstrijden, waarmee hij zijn potentieel als een veelzijdige renner toonde.

Programma Remco Evenepoel in 2024

Hier is een korte analyse van de races en wat de Olympische Spelen in Frankrijk zouden kunnen betekenen voor Remco Evenepoel:

 1. Paris-Nice: Paris-Nice is een etappewedstrijd in Frankrijk die meestal in maart plaatsvindt. Het wordt vaak gebruikt door renners om hun vorm te testen in aanloop naar de grotere competities, waaronder de Tour de France.
 2. Critérium du Dauphiné: Het Critérium du Dauphiné is een andere etappewedstrijd in Frankrijk die meestal in juni wordt gehouden. Het dient vaak als essentiële voorbereiding voor de renners voorafgaand aan de Tour de France.
 3. Tour de France: De Tour de France is een van de meest prestigieuze en breed uitgemeten races ter wereld. De deelname van Remco Evenepoel aan de Tour de France in 2024 zal een belangrijke mijlpaal in zijn carrière zijn, en het zal interessant zijn om te zien hoe hij presteert in deze grote ronde. Plaats nu al je weddenschappen voor de Tour de France 2024.
 4. Olympische Spelen van Parijs 2024: De Olympische Spelen bieden een uniek platform voor wielrenners. De jacht op een Olympische medaille, of het nu in de tijdrit of in de wegwedstrijd is, is een belangrijk doel voor veel atleten. Remco Evenepoel zou een podium kandidaat kunnen zijn, gezien zijn vaardigheden in tijdrijden en wegraces.

Evenepoel zal dit seizoen ook proberen te schitteren op 3 klassiekers. Hij zal aanwezig zijn bij 3 Ardense klassiekers, een reeks ééndagsraces die plaatsvinden in de Ardennenregio in België en Nederland. Deze races zijn bijzonder veeleisend vanwege de heuvelachtige profielen en steile beklimmingen, wat ze tot een ideaal terrein maakt voor sterke klimmers en finishers.

 1. Amstel Gold Race: Dit is een ééndaagse race die plaatsvindt in Nederland. Het wordt meestal half april verreden en kenmerkt zich door een heuvelachtig parcours, met meerdere korte en steile beklimmingen. De race eindigt vaak met de beklimming van de Cauberg, een iconische heuvel die vaak een significant effect heeft op de einduitslag.
 2. De Waalse Pijl: De Waalse Pijl is een andere Ardense klassieker die plaatsvindt in België, meestal in april. Het staat bekend om zijn veeleisende finale, met de steile beklimming van de Muur van Huy. Deze laatste steile klim, met dubbele cijfer stijgingspercentages, is vaak beslissend voor het bepalen van de winnaar van de race.
 3. Luik-Bastenaken-Luik: Vaak beschouwd als de oudste van de klassieke wielerraces, vindt Luik-Bastenaken-Luik ook plaats in België, met een parcours dat zich uitstrekt tot de stad Bastogne voordat het terugkeert naar Luik. De race wordt vaak gekenmerkt door zijn vele Ardense heuvels, met opmerkelijke beklimmingen zoals de La Redoute. Het wordt meestal eind april verreden.

Deze drie Ardense klassiekers trekken doorgaans renners aan die gespecialiseerd zijn in beklimmingen en in staat zijn om intense inspanningen op heuvelachtige parcoursen te beheersen. De winnaars van deze races zijn vaak veelzijdige wielrenners die zowel in beklimmingen als in sprints bergop uitblinken. Deze races worden zeer gewaardeerd in de wielerkalender vanwege hun moeilijkheidsgraad en de historische betekenis die eraan verbonden is.

Datum Koers Plaats Type
zaterdag 10 februari 2024 Figueira Champions Classic Portugal zaterdag 10 februari 2024
14 – 19 februari Tour d’Algarve Portugal 5-daagse koers
3 – 10 maart Paris-Nice Frankrijk 8-daagse koers
1 – 6 april Itzulia Basque Country Spanje 6-daagse koers
zondag 14 april 2024 Amstel Gold Race Nederland Klassieker
woensdag 17 april 2024 Waalse Pijl België Klassieker
zondag 21 april 2024 Luik-Bastenaken-Luik België Klassieker
2 – 9 juni Critérium du Dauphiné Frankrijk 8-daagse koers
zondag 23 jun 2024 Belgisch Kampioenschap België Wegwedstrijd
29 juni – 21 juli Tour de France Frankrijk Grote Ronde
26 juli – 11 augustus Olympische Spelen Frankrijk Wegwedstrijd en individuele tijdrit
21 – 29 september Wereldkampioenschap Zwitserland Wegwedstrijd en individuele tijdrit

Stijl van Remco Evenepoel

Remco Evenepoel wordt vaak omschreven als een veelzijdige en getalenteerde renner, in staat om uit te blinken in verschillende aspecten van het wegwielrennen. Hier zijn enkele kenmerken van zijn rijstijl:

 1. Indrukwekkend in tijdrijden: Evenepoel is bijzonder sterk in tijdrijden. Zijn aerodynamische profiel, kracht en vermogen om een efficiënte positie op de fiets te behouden maken hem tot een van de beste tijdrijders in het peloton.
 2. Berg- en etappekoersen: Hoewel hij bekend staat om zijn tijdritvaardigheden, heeft Evenepoel ook zijn klimvermogen getoond. Hij heeft effectief kunnen klimmen in sommige etappekoersen, wat wijst op veelzijdigheid en het vermogen om uit te blinken onder verschillende omstandigheden.
 3. Vroege rijpheid: Bij zijn professionele debuut maakte Evenepoel indruk met zijn rijpheid en vermogen om te concurreren met veel meer ervaren renners. Zijn jeugd gecombineerd met zijn talent heeft de aandacht van de wielerwereld getrokken.
 4. Aanvallende stijl: Evenepoel heeft vaak een aanvallende houding aangenomen in races, niet bang om aan te vallen en initiatief te nemen. Deze gedurfde benadering heeft bijgedragen aan zijn overwinningen en opmerkelijke prestaties.
 5. Leiderschap en ambitie: Remco Evenepoel heeft al vroeg tekenen van leiderschap en ambitie getoond. Hij heeft zijn wens uitgesproken om prestigieuze races te winnen en de hoogste toppen van het wielrennen te bereiken.

Opmerkelijke overwinningen van Remco Evenepoel:

 • Clásica de San Sebastián: Evenepoel triomfeerde in deze prestigieuze ééndaagse race in 2019, 2022 en 2023.
 • Europees kampioenschap tijdrijden: Hij won de titel in 2019.
 • Etappekoersen: Evenepoel heeft overwinningen behaald in de Ronde van Polen (2020), de Ronde van België (2019 en 2021) en de Ronde van Denemarken (2021).
 • Klassiekers: In 2022 behaalde hij zijn eerste overwinning in een Monument bij Luik-Bastenaken-Luik. Hij heeft twee overwinningen op een monument, Luik-Bastenaken-Luik, waarvan hij tweevoudig winnaar is.
 • Bergklassement: bergklassement van de laatste Vuelta
 • Wereldkampioen: Het hoogtepunt van zijn carrière kwam in 2022 toen hij wereldkampioen op de weg werd. Hij won ook de individuele tijdrit in 2023.
 • Begin in het voetbal: Voordat hij begon met wielrennen, speelde Evenepoel vanaf 5-jarige leeftijd voetbal. Hij speelde voor RSC Anderlecht en vertegenwoordigde zelfs de Belgische nationale teams.
 • Familiebanden: Zijn vader, Patrick Evenepoel, was een professionele wielrenner en winnaar van de Grand Prix de Wallonie in 1993.

De snelle opkomst van Remco Evenepoel gaat door en hij blijft een sprankje hoop voor het Belgische wielrennen.

Toon andere wedopties

X