Vuelta Winner, sportweddenschappen
Vuelta Winner, sportweddenschappen

Wie wint de Vuelta in 2023?

Odds op: 23/08/2023

Op zaterdag 26 augustus gaat de 78e editie van de Vuelta a España van start in Barcelona, Spanje, als de derde en laatste grote ronde van het jaar. De geschiedenis van de Ronde van Spanje gaat terug tot haar oprichting in 1935. Hoewel het vaak in de schaduw staat van de Giro d’Italia en de Tour de France, heeft de Vuelta door de jaren heen een rijke geschiedenis opgebouwd met legendarische winnaars en epische gevechten in het hooggebergte en de winderige vlaktes van Spanje.

Wedden op de Ronde van Spanje. Jonas Vingegaard, Primoz Roglic en Remco Evenepoel zijn de grote favorieten.

Jonas Vingegaard won de Tour de France

Vingegaard, tweevoudig winnaar van de Tour de France, heeft zich opgewerkt tot de top van de sport. Hij wordt beschouwd als de beste wielrenner in het peloton en zijn prestaties dit seizoen ondersteunen die bewering. Naast zijn overwinning in de Tour de France van 2023, heeft Vingegaard dit seizoen ook de Criterium du Dauphine, de Tour of Basque Country en de O Gran Camino gewonnen. Hij behaalde ook een derde plaats in Parijs-Nice.

Hoewel Vingegaard in 2020 debuteerde in een Grote Ronde in de Vuelta a España en zijn teamgenoot Roglic naar de overwinning hielp, zijn zijn meest opvallende prestaties geleverd in de Tour de France, waar hij de afgelopen twee jaar heeft gewonnen en in 2021 als tweede eindigde. De vraag is of Vingegaard Roglic opnieuw zal helpen om de Vuelta te winnen, of dat hij zijn dominantie zal bewijzen met een overwinning in Spanje.

De kans dat Vingegaard de Vuelta wint staat aan 2.20.

Primoz Roglic won de Vuelta al drie keer

De Sloveense renner Primoz Roglic is op zoek naar zijn vierde overwinning in de Vuelta a España. Hij heeft deze Grote Ronde gewonnen in 2019, 2020 en 2021, maar moest zich in 2022 terugtrekken na een valpartij. Dit opende de deur voor Evenepoel om de rode trui te veroveren.

Roglic heeft een indrukwekkende staat van dienst in de Vuelta a España en andere grote rondes. Hij heeft drie Vuelta-titels op zijn naam staan, evenals een Giro-titel en een tweede plaats in de Tour de France van 2020. Dit jaar heeft hij elke wedstrijd waarin hij heeft deelgenomen gewonnen, inclusief de Giro d’Italia van 2023. Zijn ervaring en succes maken hem tot een geduchte concurrent voor de titel.

De kans dat Roglic de Vuelta wint staat aan 3.25.

Wedden op wielrennen doe je bij bwin

Belgische trots Remco Evenepoel

De Belgische renner Remco Evenepoel, de winnaar van de Vuelta a España 2022, is op zoek naar nog een overwinning in deze prestigieuze ronde. Hij won vorig jaar met overtuiging en heeft laten zien dat hij een geduchte tegenstander is voor zijn concurrenten. Evenepoel heeft al indrukwekkende prestaties geleverd, zoals een overwinning in de UAE Tour, een tweede plaats in de Volta a Catalunya en een overwinning in Luik-Bastenaken-Luik.

Met zijn jonge leeftijd en enorme potentieel wordt Evenepoel gezien als een opkomende ster in het wielrennen. Zijn prestaties in de Vuelta a España 2023 kunnen een cruciaal moment zijn in zijn carrière, w10/6568/14564356/968562178/-1465812691aarbij hij zijn positie als een van de toekomstige grootheden van de sport kan versterken.

De kans dat Evenepoel de Vuelta wint staat aan 4.75.

Toon andere wedopties

X