US open winaar vrouwen, sportweddenschappen
US open winaar vrouwen, sportweddenschappen

Winnaar van de US Open Vrouwen: Gauff en Sabalenka staan in de finale

Odds op: 08/09/2023

Nu de editie van de US Open 2023 de finale heeft bereikt, kun je bij bwin de quoteringen voor de kanshebbers op de uiteindelijke overwinning in dit Grand Slam-toernooi ontdekken.

Met de laatste grandslam van het seizoen voor de deur, belooft de 143e US Open voor vrouwen een boeiende en onvoorspelbare competitie te worden. De geschiedenis leert ons dat verrassingen niet ongewoon zijn op de hardcourts van New York.

Wedden op de US Open Voor Vrouwen, Sabalenka is duidelijk favoriet.

Aryna Sabalenka is aan het groeien

Aryna Sabalenka, de nummer twee van de wereld, betrad de US Open met hoge verwachtingen, en terecht. Haar recente overwinning op de Australian Open had haar positie in het vrouwentennis bevestigd, en ze werd gezien als een van de topfavorieten om het toernooi te winnen. Met haar krachtige service en indrukwekkende groundstrokes heeft ze de mogelijkheid om haar tegenstanders onder druk te zetten en de controle over de wedstrijd te behouden. Haar veelzijdigheid op verschillende ondergronden maakt haar een geduchte concurrent.

In de kwartfinales stond Sabalenka tegenover Zheng Qinwen (WTA-23), die haar beste resultaat ooit op een grandslamtoernooi bereikte. Helaas voor Zheng had ze weinig kans tegen de Wit-Russische krachtpatser. Sabalenka won de wedstrijd in twee korte sets en stootte door naar de halve finales, waar ze haar sterke vorm voortzette. Dit is het derde opeenvolgende jaar dat ze zo ver komt in New York, en ze lijkt vastbesloten om dit jaar de titel op te eisen.

In de halve finales stond Sabalenka tegenover Madison Keys, een Amerikaanse thuisspeelster. De wedstrijd verliep echter niet zonder moeite voor Sabalenka. In de eerste set slaagde ze er niet in om een enkel game te winnen tegen Keys, en in de tweede set stond ze 5-3 achter. Sabalenka toonde haar frustratie door haar racket te mishandelen, maar slaagde er uiteindelijk in om het tij te keren en de wedstrijd te winnen in een supertiebreak. Ze zal nu haar tweede grandslamfinale van het jaar spelen, na haar overwinning op de Australian Open.

De kans dat Sabalenka het toernooi wint staat aan 2.00.

Wedden op tennis doe je bij bwin

Coco Gauff houdt de Amerikaanse droom levend

Coco Gauff, een 19-jarig opkomend talent, heeft opnieuw indruk gemaakt op de US Open. Ze wordt gezien als een van de grootste opkomende sterren in het vrouwentennis en heeft haar talent bevestigd met haar recente overwinning op de Western & Southern Open. In haar kwartfinale stond Gauff tegenover Jelena Ostapenko, die eerder de nummer 1 van de wereld, Iga Swiatek, had uitgeschakeld. Gauff liet zich echter niet intimideren en won de wedstrijd in twee sets. Hiermee bereikte ze haar eerste halve finale op een grandslamtoernooi.

In de halve finales nam Gauff het op tegen de Tsjechische Karolina Muchova, die eerder indruk had gemaakt op Roland Garros dit jaar. De wedstrijd werd echter onderbroken door klimaatactivisten die de aandacht opeisten, en Gauff had maar liefst zes matchpunten nodig om de overwinning veilig te stellen. Uiteindelijk won ze met 10/6 in de supertiebreak en plaatste zich voor haar tweede grandslamfinale.

De kans dat Gauff het toernooi wint staat aan 1.85.

Wat te verwachten?

Terwijl Aryna Sabalenka en Coco Gauff zich opmaken voor de finale van de US Open, belooft dit een spannende strijd te worden tussen twee getalenteerde en vastberaden spelers. Tennisliefhebbers kunnen zich verheugen op een boeiende ontknoping van het vrouwentoernooi op Flushing Meadows.

Toon andere wedopties

X