Ferrari Formule 1 auto
Ferrari Formule 1 auto

US PGA Championship: er is geen uitgesproken favoriet voor het toernooi

Odds op: 16/05/2022

Het US PGA Championship golftoernooi vindt plaats Tulsa, Oklahoma, Verenigde Staten.

Het PGA Championship of US PGA Championship is een jaarlijks golftoernooi dat wordt georganiseerd door de Professional Golfers’ Association of America. Het is een van de vier grote kampioenschappen voor heren in het professionele golf.

Net als bij de andere majors, krijgt de winnaar van de PGA privileges. PGA-kampioenen worden automatisch uitgenodigd om de komende vijf jaar te spelen op de andere drie majors (Masters Tournament, U.S. Open en The Open Championship) en The Players Championship.

Jon Rahm en Scottie Sheffler hebben de grootste kans

Jon Rahm en Scottie Sheffler hebben de beste kansen om het PGA Championship 2022 te winnen. Rahm heeft drie top-15-plaatsen in zijn laatste drie PGA Championships waar hij startte, en hij won de laatste keer dat hij speelde op de Mexico Open.

Scheffler heeft ondertussen vier keer gewonnen in 2022, waaronder op Augusta National, en is T4 en T8 geworden in zijn voorgaande twee PGA Championship-optredens in zijn carrière. Scottie Scheffler is de nummer 1 van de wereld en de recente Masters-kampioen is in ongelooflijke vorm en won vier van zijn laatste zeven evenementen. Scheffler werd 8e in het PGA-kampioenschap 2021 en vierde in de editie van 2020.

De kans dat Jon Rahm of Scottie Sheffler wint staat voor elk van de twee op 13.00.

Justin Thomas en Rory McIlroy zijn de outsiders

Het is meer dan een jaar geleden dat Justin Thomas nog iets heeft gewonnen, eigenlijk te lang voor een golfer van zijn kaliber. Thomas heeft in 2022 nog niets gewonnen, maar het is negen jaar geleden dat hij een kalenderjaar zonder overwinning heeft afgesloten.

Op basis van de laatste ronde van The Masters zouden we zeggen dat Rory McIlroy de favoriet is. Als McIlroy Majors begon zoals hij ze de afgelopen jaren heeft afgemaakt, dan zou hij heel wat prijzen gepakt hebben. De vraag is of hij deze prestatie in een volledige wedstrijd kan volhouden.

De kans dat Justin Thomas of Rory McIlroy wint staat voor elk van de twee op 15.00.

Vorige winnaars

2021: Phil Mickelson

2020: Collin Morikawa

2019: Brooks Koepka

2018: Brooks Koepka

2017: Justin Thomas

Toon andere wedopties

X