US Open Championship, golf, sportweddenschappen
US Open Championship, golf, sportweddenschappen

US Open Championship: wie wint de 123e editie?

Odds op: 16/06/2022

De US Open van 2023 is van start gegaan, waardoor de golfwereld zich één belangrijke vraag stelt: wie gaat er winnen in The Country Club in Brookline, Massachusetts, waar het toernooi voor het eerste sinds 1988 plaatsvindt?

Wedden op de US Open van 2023. De kansen zijn in het voordeel van Scottie Scheffler.

Scottie Scheffler

Scottie Scheffler, nummer één van de wereld na een gedeelde tweede plaats op Oak Hill, is een toonbeeld van consistentie. Op slechts 26-jarige leeftijd heeft de Amerikaanse golfer al bewezen een serieuze mededinger te zijn in de golfwereld. Dit jaar is hij nog nooit buiten de top 12 geëindigd in de 13 toernooien die hij heeft gespeeld. Zijn spectaculaire stijging naar zeven top-10-finishes in zijn laatste negen Majors is werkelijk opmerkelijk. Nadat hij vorig jaar zijn eerste grote titel op de Masters won, zal Scheffler ongetwijfeld een serieuze kanshebber zijn voor de US Open met een quotering van 8.00.

Jon Rahm

Jon Rahm, van zijn kant, moest na het winnen van zijn tweede grote titel bij de Masters genoegen nemen met een gedeelde 50e plaats bij het laatste PGA Championship en verloor daarmee zijn nummer één-positie op de wereldranglijst aan Scheffler. Maar de krachtig swingende Spanjaard staat bekend om zijn veerkracht en aanpassingsvermogen. Hij zal naar verwachting de voorkeur geven aan deze US Open vanwege de lengte en brede fairways, in de hoop de titel die hij in 2021 heeft gewonnen opnieuw te winnen.

Terwijl Scheffler zal proberen zijn reputatie als vaste top 10-speler te verstevigen, zal Rahm proberen de nummer één van de wereld opnieuw te betreden. Zeker is dat deze US Open 2023 alvast rijk aan spanning en wendingen belooft te worden. Golffans over de hele wereld kijken reikhalzend uit naar het verloop van de concurrentie tussen deze twee golfreuzen.

De kans dat Jon Rahm het toernooi wint staat aan 10.00.

Wedden op golf doe je bij bwin

Brooks Koepka

Koepka, winnaar van het PGA Championship 2023 en houder van vijf grote titels, valt op als een van de beste mannelijke golfers van het seizoen op grote toernooien. Hij leverde een geweldige strijd op de laatste dag van de Masters, maar kon Jon Rahm’s aanval op de titel niet afweren.

Als Koepka gezond is, is hij altijd op jacht naar de overwinning bij een Major. Hij arriveert in Californië met twee US Open-titels en zeven top-20-finishes in zijn acht US Open-optredens.

De kans dat Brooks Koepka het toernooi wint staat aan 12.00.

Cameron Smith

Cameron Smith, de huidige kampioen van de Australian Open, is een van de grote figuren om naar te kijken tijdens deze editie. De Australiër liet een uitstekende prestatie zien op de Australian Open, wat duidelijk aangeeft dat hij klaar is om de strijd aan te gaan met de andere concurrenten. Deze multi-getalenteerde speler heeft zeker de vaardigheden om het bord te rocken en een verrassing te creëren op deze US Open 2023. Met zijn bal-in-hand precisie en zijn uitstekende lezing van de greens, zou Smith dit jaar zeker een titelkandidaat kunnen zijn.

De kans dat Cameron Smith het toernooi wint staat aan 31.00.

Vorige winnaars

2022: Matt Fitzpatrick

2021: Jon Rahm

2020: Bryson DeChambeau

2019: Gary Woodland

2018: Brooks Koepka

2017: Brooks Koepka

2016: Dustin Johnson

2015: Jordan Spieth

Toon andere wedopties

X