Spanje - Italië, EK 2024, voetbalweddenschappen
Spanje - Italië, EK 2024, voetbalweddenschappen

Spanje – Italië: de topper van de tweede speeldag in Groep B

Odds op: 17 juni

De tweede speeldag in Groep B van het EK 2024 in Duitsland. Spanje neemt het thuis op tegen Italië.

De tweede speeldag in Groep B van het EK 2024 belooft een spannende clash te worden tussen Spanje en Italië. Beide teams begonnen hun toernooi sterk met overwinningen in hun openingswedstrijden en staan nu voor de kans om hun plek in de knock-outfase veilig te stellen.

Wedden op Spanje – Italië. De noteringen zijn duidelijk in het voordeel van de Spanjaarden.

Spanje heeft indruk gemaakt

De odds voor een overwinning van de thuisploeg staan op 1.49.

Spanje zette een indrukwekkende prestatie neer in hun eerste wedstrijd tegen Kroatië. Met een dominante 3-0 overwinning lieten ze zien waarom ze als een van de favorieten voor het toernooi worden beschouwd. De ploeg van Luis de la Fuente scoorde drie keer in de eerste helft, wat de wedstrijd al vroeg in hun voordeel besliste.

De Spaanse aanvoerder Alvaro Morata moest in de tweede helft echter het veld verlaten vanwege een blessure, maar hij heeft sindsdien bevestigd dat het slechts om een lichte blessure gaat en dat hij klaar zal zijn voor de wedstrijd tegen Italië. Ook Rodri, die in de slotfase van de wedstrijd tegen Kroatië werd gewisseld, zou fit genoeg moeten zijn om te spelen, hoewel hij op zijn hoede moet zijn voor een schorsing bij een gele kaart. Aymeric Laporte miste de eerste wedstrijd vanwege een spierblessure, en het is nog onzeker of hij op tijd hersteld zal zijn om te spelen. De beschikbaarheid van deze sleutelspelers kan cruciaal zijn voor de Spaanse defensie en aanval.

Slowakije wil iets pakken tegen de Duivels

De odds voor een overwinning van de uitploeg staan op 6.75.

Italië had een moeilijkere start van hun toernooi, maar toonde veerkracht door terug te komen van een heel vroege achterstand en Albanië met 2-1 te verslaan. De Azzurri kregen al na 23 seconden een doelpunt tegen, maar slaagden erin om de controle over de wedstrijd terug te winnen en de drie punten veilig te stellen. Dit resultaat was cruciaal, gezien het op papier de gemakkelijkste wedstrijd in hun groep was.

Nicola Barella, die beschikbaar was voor de openingswedstrijd, speelde een belangrijke rol in de overwinning en lijkt fit genoeg om ook tegen Spanje te spelen. Nicolo Fagioli moest de wedstrijd tegen Albanië missen door een gekneusde fibula, maar er is hoop dat hij in aanmerking komt voor de wedstrijd tegen Spanje. Trainer Luciano Spalletti zal waarschijnlijk vasthouden aan de winnende formatie, mits er geen nieuwe blessureproblemen opduiken.

De Italiaanse verdediging, geleid door Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini, zal op de proef worden gesteld door de snelle Spaanse aanvallers. Tegelijkertijd zal Italië hopen dat hun creatieve middenvelders, zoals Jorginho en Marco Verratti, in staat zullen zijn om kansen te creëren voor spitsen zoals Ciro Immobile en Federico Chiesa.

Overzicht vorige wedstrijden

Spanje 3-0 Kroatië

Italië 2-1 Albanië

Toon andere wedopties

X