Nederland - Frankrijk, EK 2024, voetbalweddenschappen
Nederland - Frankrijk, EK 2024, voetbalweddenschappen

Nederland – Frankrijk: welk team neemt een optie op de knock-outfase?

Odds op: 18 juni

De tweede speeldag in Groep D van het EK 2024 in Duitsland. Nederland neemt het thuis op tegen Frankrijk.

Op de tweede speeldag van Groep D in het EK 2024 in Duitsland staat een spannende ontmoeting tussen Nederland en Frankrijk op het programma. Beide ploegen hebben hun openingswedstrijden gewonnen en willen nu hun plaats in de knock-outfase veiligstellen. Deze wedstrijd belooft een spektakel te worden met twee van Europa’s topteams die het tegen elkaar opnemen.

Wedden op Nederland – Frankrijk. De noteringen zijn duidelijk in het voordeel van de Fransen.

Nederland won met 2-1 van Polen

De odds voor een overwinning van de thuisploeg staan op 3.30.

Nederland begon hun toernooi met een moeizame, maar verdiende 2-1 overwinning tegen Polen. Oranje had een sterke start in de wedstrijd, maar kwam al na een kwartier op achterstand door een doelpunt van Buksa. Cody Gakpo bracht Nederland op gelijke hoogte met een van richting veranderd schot, en het was uiteindelijk invaller Wout Weghorst die met zijn eerste balcontact de winnende treffer maakte. Ondanks het missen van enkele kansen, bleef Nederland aandringen en kon het de overwinning veiligstellen.

Ronald Koeman, die het team na het WK heeft overgenomen, kiest vaak voor een opstelling met drie verdedigers, wat goed past bij de defensieve sterkte van het team. Nederland zal vertrouwen putten uit hun recente prestaties, maar ze weten ook dat Frankrijk een veel grotere uitdaging zal vormen. De defensieve organisatie en het benutten van kansen zullen cruciaal zijn voor Oranje om een positief resultaat te behalen.

Frankrijk is favoriet voor eindwinst

De odds voor een overwinning van de uitploeg staan op 2.10.

Frankrijk begon hun EK-campagne met een krappe 0-1 overwinning tegen Oostenrijk. De wedstrijd werd gekenmerkt door stevige duels en een fysieke strijd, waarbij Antoine Griezmann zelfs geblesseerd raakte aan zijn voorhoofd na een botsing met een reclamebord. Kylian Mbappé miste een grote kans om de score te verdubbelen na een indrukwekkende sprint, maar het team van Didier Deschamps slaagde erin de voorsprong vast te houden en de drie punten veilig te stellen.

Deschamps heeft gekozen voor een 4-2-3-1 opstelling, waarbij Tchouaméni een sleutelrol speelt op het middenveld om de verdediging en aanval te verbinden. In de aanvalslinie leidt Olivier Giroud de frontlinie met Griezmann erachter en Ousmane Dembélé op de rechtervleugel. De Franse verdediging, ondersteund door N’Golo Kanté als verdedigende middenvelder, toonde zich solide en gaf weinig kansen weg aan Oostenrijk.

Frankrijk wordt beschouwd als een van de favorieten om het toernooi te winnen en ze zullen erop gebrand zijn om hun sterke start voort te zetten tegen Nederland. De snelheid en creativiteit van spelers zoals Mbappé en Griezmann zullen essentieel zijn om de Nederlandse defensie te doorbreken. Daarnaast zal de ervaring van spelers zoals Giroud en Kanté helpen om het team te leiden in deze cruciale wedstrijd.

Overzicht vorige wedstrijden

Polen 1-2 Nederland

Oostenrijk 0-1 Frankrijk

Toon andere wedopties

X