België - Roemenië, EK 2024, voetbalweddenschappen
België - Roemenië, EK 2024, voetbalweddenschappen

België – Roemenië: de Rode Duivels moeten de 3 punten pakken

Odds op: 19 juni

De tweede speeldag in Groep E van het EK 2024 in Duitsland. België neemt het thuis op tegen Roemenië.

Op de tweede speeldag van Groep E in het Europees kampioenschap 2024 neemt België het op tegen Roemenië. Het belooft een spannende confrontatie te worden in Keulen, waarbij beide teams verschillende motivaties hebben na hun eerste wedstrijden. België zal erop gebrand zijn om te herstellen van hun nederlaag tegen Slowakije, terwijl Roemenië met vertrouwen de strijd aangaat na hun overtuigende overwinning op Oekraïne.

Wedden op België – Roemenië. De noteringen zijn duidelijk in het voordeel van de Belgen.

België moet winnen

De odds voor een overwinning van de thuisploeg staan op 1.46.

België heeft een slechte start gemaakt in het toernooi met een onverwachte 0-1 nederlaag tegen Slowakije. De Rode Duivels, die bekend staan om hun sterke aanvallende spel, wisten geen enkel doelpunt te maken. Dit is opvallend gezien hun indrukwekkende scoringsvermogen in de afgelopen twee jaar, waarin ze gemiddeld 2,2 doelpunten per wedstrijd maakten. De ploeg zal deze wedstrijd gebruiken om hun aanvallende kracht te herontdekken en het negatieve doelsaldo van -1 om te buigen.

De druk ligt vooral op de schouders van topscorer Romelu Lukaku, die ondanks meerdere kansen niet wist te scoren tegen Slowakije. Zijn teleurstelling werd versterkt door twee afgekeurde doelpunten. Andere sleutelspelers zoals Kevin De Bruyne en Jemery Doku zullen ook cruciaal zijn om de Belgische aanval weer op gang te brengen. De Bruyne’s creativiteit en Doku’s snelheid zullen noodzakelijk zijn om de Roemeense verdediging te doorbreken.

Roemenië zal op de counter spelen

De odds voor een overwinning van de uitploeg staan op 7.00.

Roemenië beleefde een droomstart van hun campagne met een indrukwekkende 3-0 zege op Oekraïne. De Roemenen, die de afgelopen twee jaar gemiddeld 1,5 doelpunten per wedstrijd maakten, lieten zien dat ze een geduchte tegenstander zijn met een solide aanval en een stugge verdediging. Met drie doelpunten en geen tegentreffers staan ze bovenaan in Groep E met een doelsaldo van +3.

De Roemeense aanval wordt aangevoerd door spelers als Dennis Man, Denis Drăguș en Nicolae Stanciu, die allen hebben bijgedragen aan de overwinning op Oekraïne. Drăguș en Stanciu waren trefzeker, en hun vorm zal cruciaal zijn in de wedstrijd tegen België. Bovendien heeft Răzvan Marin laten zien dat hij een gevaar kan vormen vanuit het middenveld, zowel scorend als in het creëren van kansen.

De wedstrijd tussen België en Roemenië belooft een spannende confrontatie te worden, waarin België op zoek is naar eerherstel en Roemenië wil voortbouwen op hun indrukwekkende start. Beide teams hebben veel op het spel staan, wat garant staat voor een intrigerend duel in Keulen.

Mocht België erin slagen de drie punten te pakken tegen Roemenië, dan zou Groep E volledig open liggen. Met zowel België als Roemenië op drie punten, en afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd tussen Slowakije en Oekraïne, zou er een situatie ontstaan waarin alle vier de teams nog kans maken op kwalificatie (en groepswinst) voor de volgende ronde.

Overzicht vorige wedstrijden

België 0-1 Slowakije

Roemenië 3-0 Oekraïne

Toon andere wedopties

X