We zetten in op verantwoord wedden en veilige gokstrategieën | bwin
We zetten in op verantwoord wedden en veilige gokstrategieën | bwin

De initiatieven van bwin op het gebied van verantwoord gokken

Het is onbetwistbaar dat de pure opwinding van weddenschappen, de zenuwslopende anticipatie op de uitkomst en de vreugde van winnen een onweerstaanbare aantrekkingskracht hebben voor velen. Dat gezegd hebbende, kan gokken soms de vage grens overschrijden van een vorm van entertainment naar een verslavende en destructieve gewoonte. Als een van de toonaangevende gokplatforms ter wereld, is bwin zich volledig bewust van haar verantwoordelijkheid jegens haar gebruikers, actief het bevorderen en handhaven van een beleid van verantwoord spelen om ervoor te zorgen dat weddenschappen een bron van plezier blijven, in plaats van een verslavingsprobleem.

“Changing for the Bettor”: een nieuwe benadering van bwin

Als onderdeel van het bevorderen van verantwoord spelen heeft bwin België een nieuwe strategie voor veiliger gokken aangenomen genaamd “Changing for the Bettor”. De campagne richt zich op het opbouwen van vertrouwen en betrouwbaarheid, met als ultieme doel om ’s werelds meest betrouwbare en leuke gokprovider te worden. Een essentieel aspect van deze strategie is de bescherming van de klant, waarbij wordt gegarandeerd dat gokken een veilige en positieve ervaring blijft voor iedereen die gebruik maakt van het bwin-platform.

Controle van stortingen: een middel voor beter financieel beheer

Een van de praktische maatregelen die bwin biedt, is de mogelijkheid om een stortingslimiet in te stellen. Gebruikers kunnen gemakkelijk dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse stortingslimieten instellen. Deze tool is een effectieve manier om uw weddenschapsuitgaven bij te houden en te beheersen, waardoor u beschermd wordt tegen onvoorziene financiële problemen. Het instellen van een stortingslimiet is een proactieve stap om een evenwichtige benadering van weddenschappen te behouden.

Time-out en zelfuitsluiting: pauze- en intrekkingsmaatregelen

Een andere opvallende initiatief is de beschikbaarheid van een “Pauze/reflectie periode”. Als een gebruiker behoefte voelt om een pauze te nemen van het gokken voor een tijdje, kan er een tijdelijke pauze worden ingesteld. Dit kan variëren van een korte pauze van zeven dagen tot pauzes die tot wel zes maanden kunnen duren. Aan het einde van de pauzeperiode kunnen gebruikers terugkeren naar hun account, dat automatisch heropend wordt.

Verder gaat bwin ook een stap verder door de optie van “zelfuitsluiting” aan te bieden, wat een wederzijdse verbintenis inhoudt tussen bwin en de gebruiker. Elke poging om het account te heropenen of nieuwe accounts aan te maken tijdens deze periode zal actief worden ontmoedigd door bwin. De perioden van zelfuitsluiting kunnen minimaal zes maanden duren, of kunnen onbepaald worden verlengd, afhankelijk van de individuele behoeften.

Zelfevaluatie en bewustzijn

Bij neiging tot dwangmatig gokken, moedigt bwin gebruikers aan om zich bewust te zijn van verschillende belangrijke punten. Deze richtlijnen omvatten het instellen van maximale verlieslimieten, het bekijken van gokken als een vorm van ontspanning in plaats van een manier om geld te verdienen, het vermijden van leningen voor gokken, regelmatig pauzes nemen, niet spelen tijdens periodes van emotionele stress, en gokken zien als een vorm van entertainment en niet als een ontsnappingsmechanisme. Deze praktijken bevorderen een gezonde benadering van gokken.

Bwin biedt ook een anonieme zelfevaluatieaanpak aan voor gebruikers die zich zorgen maken over hun gokgedrag, waardoor er een veilige ruimte is voor zelfevaluatie en bewustwording.

Tot slot, als de spelbeheersmaatregelen strikte toepassing vereisen, biedt bwin de nodige hulpbronnen om hulp te zoeken. Als gebruikers bevestigend antwoorden op vragen over de negatieve gevolgen van gokken op hun werk, financiën, persoonlijke relaties en geestelijke gezondheid, worden ze doorverwezen naar professionals die gespecialiseerd zijn in hulp bij gokverslaving.

Toon andere wedopties

X