Club Brugge-Red Bull Salzbourg (EL)
Standard-Kortrijk (Jupiler Pro League)

De Belgische spelers met de meeste caps

(1) Jan Vertonghen – 112

Vertonghen debuteerde in 2007 in het Belgisch voetbalelftal en speelde op 10 oktober 2017 tegen Cyprus zijn 97ste wedstrijd, waardoor hij Jan Ceulemans als recordinternational voorbijstak. Grote Jan speelde in 2018 tegen Portugal zijn 100ste interland, een heel straffe prestatie van de verdediger van Tottenham.

(2) Axel Witsel 101

Axel Witsel is de speler die er bekend om staat om de eerste speler te zijn die de coach van de Rode Duivels op het wedstrijdblad schrijft. Hij is de steunpilaar op het middenveld die rust brengt in de ploeg. Witsel keerde vorige zomer terug uit China en is ondertussen een vaste waarde geworden bij Borussia Dortmund.

(3) Eden Hazard – 100

Eden Hazard debuteerde in 2008 in een oefenwedstrijd tegen Luxemburg. Dankzij die invalbeurt was hij de achtste jongste speler die ooit voor de Belgische nationale ploeg uitkwam. De oudste Hazard zit ondertussen aan 100 caps. Op het WK 2018 in Rusland leidde hij de Duivels naar een derde plaats en als aanvoerder van België kreeg hij de Zilveren Bal toegekend.

(4) Jan Ceulemans – 96

Jan Ceulemans maakte zijn debuut bij de Duivels in 1977 als speler van Lierse, in een kwalificatiematch tegen Nederland. In 1978 versierde hij een transfer naar Club Brugge en hij zou bij Blauw-Zwart drie keer de Gouden Schoen winnen. De laatste interland van Ceulemans dateert van 27 februari 1991.

(5) Timmy Simons – 94

Timmy Simons deed zijn intrede bij de Rode Duivels in 2001 in een oefeninterland tegen Tsjechië, samen met zijn teamgenoot bij Club Brugge Peter Van der Heyden. Onder René Vandereycken was hij steeds een vaste waarde, maar onder Advocaat werd hij opzijgeschoven. Met zijn 94 caps vervolledigt de assistent van Club Brugge-trainer Ivan Leko de top 5.

(6) Toby Alderweireld – 90

Toby Alderweireld maakte als jeugdige speler al de overgang naar Jong Ajax en in 2009 maakte hij zijn debuut bij de eerste ploeg. In datzelfde jaar werd hij door Franky Vercauteren ook opgeroepen voor de nationale ploeg. Mega Toby is ondertussen al jaren een vaste waarde in het hart van de Belgische verdediging en met zijn 30-jarige leeftijd lijkt hij als verdediger in de toekomst ook de kaap van 100 caps te kunnen halen.

(7) Vincent Kompany – 87

Vincent Kompany is het gezicht van deze generatie Rode Duivels en maakte op 17-jarige leeftijd onder Aimé Antheunis zijn officieel debuut voor de nationale ploeg. In 2010 werd de blessuregevoelige verdediger onder Georges Leekens ook kapitein. Vince the Prince is ondertussen 33 jaar maar hoopt op het EK 2020 nog een prijs te pakken met deze gouden generatie Red Devils.

(8) Marouane Fellaini – 87

Marouane Fellaini verliet begin dit jaar Manchester United voor een avontuur in China. Hij besloot zo ook een punt te zetten achter zijn interlandcarrière. De boomlange middenvelder maakte in totaal 18 doelpunten voor de Rode Duivels, vaak met de kop. Hij is de eerste speler uit de huidige generatie die stopt als Rode Duivel.

(9) Eric Gerets – 86

Eric Gerets maakte zijn debuut onder bondscoach Raymond Goethals en was de vaste rechtsachter bij de Rode Duivels tussen 1975 en 1991. Hij speelde in totaal 86 interlands. De Leeuw maakte deel uit van de generatie Rode Duivels die op het wereldkampioenschap in Mexico de halve finales bereikten en uiteindelijk vierde werden. Gerets werd na zijn loopbaan als voetballer ook een succesvolle trainer en werd in totaal 7 keer kampioen.

(10) Franky Van der Elst – 86

Franky Van der Elst speelde zijn eerste interland in 1984 in een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland. De speler die het grootste deel van zijn carrière bij Club Brugge heeft gespeeld maakte ook deel uit van de selectie spelers die in Mexico aan de halve finales heeft deelgenomen. De Ninovieter speelde in 1998 zijn laatste WK. In 1999 nam hij afscheid als speler en ging hij aan de slag als voetbaltrainer.

X