KRC Genk - Royal Antwerp FC (Jupiler Pro League)
KRC Genk - Royal Antwerp FC (Jupiler Pro League)

MotopGP 2019 teams: wie start het seizoen als favoriet?

In Qatar is het nieuwe MotoGP seizoen van start gegaan. Negentien Grand Prix staan van maart tot half november op de agenda. Wie kan vijfvoudig wereldkampioen Marc Márquez van een nieuwe titel afhouden? Elf teams zullen al hun technisch vernuft inzetten om hun rijders punten voor het algemeen klassement te laten behalen. bwin heeft de laatste tien seizoenen geanalyseerd om uit te vinden welke circuits de voorkeur genieten van elk team. Ook kijken we welk team de meeste races heeft gewonnen in het begin van het seizoen. Wat mogen we in de komende Grand Prix races verwachten van de MotoGP teams?

Wat kunnen we verwachten voor het seizoen 2019?

De MotoGP maakt altijd veel emoties los. Elke race biedt verrassingen, ongelofelijke inhaalmanoeuvres en soms spectaculaire ongelukken. Het succes van Marc Márquez in de afgelopen jaren (vijf wereldtitels in zes seizoenen) heeft hem een plaats in de geschiedenis bezorgd, maar de Repsol Honda rijder is niet zonder concurrentie. Andrea Dovizioso, die de laatste twee seizoenen als tweede eindigde, wil dit jaar zijn eerste wereldtitel binnenhalen. In de Qatar Grand Prix won de Italiaan voor Márquez.

Wat gaan de Spanjaarden dit jaar doen?

Dani Pedrosa’s afscheid markeert het einde van een tijdperk. De grote Spaanse kampioen zal dit jaar niet deelnemen aan de competitie, hij wordt vervangen door Jorge Lorenzo, de geweldige nieuwe aanwinst van Repsol Honda. Maverick Viñales van zijn kant zal de kleuren van Yamaha verdedigen, samen met de legendarische Valentino Rossi. Om nog maar te zwijgen over het Spaanse Suzuki duo, Joan Mir en Alex Rins, die zeker punten gaan pakken. In ieder geval is het succes van de Spanjaarden gegarandeerd met troeven als Lorenzo, Márquez en Maverick.

Hoe ziet het MotoGP seizoen 2019 eruit?

Nieuwe teamsamenstellingen brengen nieuwe strategieën met zich mee. Met de komst van Jorge Lorenzo lijkt Repsol Honda het sterkste team, maar ook Yamaha heeft zich versterkt en Ducati zet alles in op Dovizioso.

Hoewel Honda en Ducati op papier de favorieten zijn, kunnen we Yamaha, Suzuki en zelfs Reale Avintia Racing niet uitvlakken. Hoe dan ook, de resultaten op de eerste circuits zullen een trend laten zien, die duidelijk maakt in welke mate de verschillende teams hun coureurs kunnen ondersteunen en welke kansen ze zullen hebben om in november op de ereplaatsen te eindigen.

Belgen in de MotoGP

Met de komst van de Tsjechische coureur Karel Abraham, lijkt er in het seizoen 2019 geen plaats meer voor de enige Belg in de koningsklasse van de motorsport. Hoewel Xavier Siméon nog een jaar onder contract staat bij Reale Avintia Racing, gaan Tito Rabat en Abraham de eerste en tweede Ducati van het team uit Madrid besturen.

X