De 11 duurste spelers in de Saudi Pro League, voetbalweddenschappen
De 11 duurste spelers in de Saudi Pro League, voetbalweddenschappen

Het duurste elftal in de Saudi Pro League

Deze zomermercato heeft Saoedi-Arabië de voetbalwereld opgeschud door heel wat topspelers aan te trekken met halucinante lonen. De Saudi Pro League blijft gestaag in aanzien groeien, terwijl spelers van over de hele wereld de overstap maken naar het Midden-Oosten om hun talent te tonen. Clubs in de competitie zijn bereid om aanzienlijke bedragen uit te geven om hun selecties te versterken en de competitie naar nieuwe hoogten te tillen. Laten we eens kijken naar een compleet elftal van de 11 duurste spelers in de Saudi Pro League en ontdekken welke sterspelers het veld in Saoedi-Arabië zullen domineren. Merk op, zelfs Cristiano Ronaldo behoort op dit moment niet meer tot ons team.

Goalkeeper: Edouard Mendy – Waarde: €12.00m

Edouard Mendy, de voormalige betrouwbare doelman van Chelsea, heeft zich gevestigd als een van de beste keepers ter wereld. Zijn uitstekende prestaties in het Premier League-seizoen hebben ertoe geleid dat Al-Ahli hem naar Saoedi-Arabië heeft gehaald voor een indrukwekkende som van €18.50 miljoen. Met zijn katachtige reflexen en betrouwbare handen zal Mendy een cruciale speler zijn voor zijn nieuwe club in de competitie.

Linksback: Ghislain Konan – Waarde: €9.00m

Ghislain Konan, een getalenteerde verdediger uit Ivoorkust, heeft zichzelf bewezen als een solide linksback tijdens zijn periode bij Stade de Reims. Zijn defensieve vaardigheden en vermogen om mee op te rukken maken hem een waardevolle aanwinst voor zijn nieuwe club Al-Nassr, die hem gratis kon aantrekken. De nog steeds maar 27-jarige linksback zal een belangrijke rol spelen in de verdediging van zijn ploeg in de Saudi Pro League.

Rechtsback: Saud Abdulhamid – Waarde: €2.80m

Saud Abdulhamid, een 24-jarige Saoedische verdediger, heeft een geweldige opkomst gemaakt in de Saudi Pro League. Zijn snelheid en technische vaardigheden hebben de aandacht getrokken van Al Hilal, die hem gratis heeft overgenomen van Ittihad Club in 2022. Als veelbelovende rechtsback zal Abdulhamid proberen indruk te maken en zijn stempel te drukken op de competitie. Abdulhamid is de enige Saoedische speler in onze selectie, op dit moment werd nog geen rechter verdiger van topniveau aangetrokken.

Centrale verdiger: Kalidou Koulibaly – Waarde: €15.00m

Kalidou Koulibaly, een van de beste verdedigers ter wereld, heeft een indrukwekkende reputatie opgebouwd bij Napoli. Zijn kracht en leiderschap op het veld zijn ongeëvenaard, en Al-Hilal heeft €23.00m miljoen geïnvesteerd om hem naar Saoedi-Arabië te halen. Koulibaly zal een rots in de branding zijn voor zijn nieuwe team in de competitie en hun defensie versterken. Alhoewel de ex-Genkie ondertussen al 32 is, is deze speler eigenlijk veel te goed voor de Saudi Pro League.

Centrale verdiger: Jason Denayer – Waarde: €5.00m

Jason Denayer, de getalenteerde Belgische verdediger en voormalig Rode Duivel, heeft zich bewezen als een betrouwbare speler bij Olympique Lyon voordat hij vorige zomer transfervrij naar Shabab Al-Ahli. Met zijn tactisch inzicht en fysieke kracht heeft Al-Fateh €5.00 hem opnieuw gratis kunnen aantrekken om hem toe te voegen aan hun defensieve linie. Denayer zal zijn vaardigheden benutten om zijn nieuwe club te helpen in hun jacht op succes in de competitie. Als Belg hopen we natuurlijk dat de voormalige Man City-speler in de nabije toekomst opnieuw in Europa komt spelen.

fans van Ronaldo in de Saudi Pro League

Verdedigende middenvelder: Rúben Neves – Waarde: €40.00m

Rúben Neves, de Portugese middenvelder, staat bekend om zijn prachtige passes en uitstekende positionering op het veld. Na een succesvolle periode bij Wolves heeft Al Hilal €55.00 miljoen uitgegeven om hem naar Saoedi-Arabië te halen. Neves zal het middenveld van zijn nieuwe club beheren en hun aanvallende impulsen ondersteunen in de competitie. Met een waarde van 40 miljoen is de 26-jarige middenvelder de twee duurste speler in de Saudi Pro League.

Centrale middenvelder: Sergej Milinković-Savić – Waarde: €50.00m

De duurste speler in de Saudi Pro League is Sergej Milinković-Savić. De voormalige Genk-speler is een veelzijdige speler met een geweldig potentieel. Zijn doelgerichtheid en creativiteit hebben Al-Hilal overtuigd om €40.00 miljoen te investeren in zijn diensten, eigenlijk een koopje voor zo’n topspeler. Milinković-Savić zal een sleutelrol spelen in het middenveld van zijn nieuwe club en hun ambities in de competitie ondersteunen. De Servische international, die Premier League-clubs al lang bewonderen, zal in Saoedi-Arabië ongeveer 20 miljoen euro netto per seizoen verdienen.

Centrale middenvelder: Seko Fofana – Waarde: €32.00m

Seko Fofana, de dynamische middenvelder uit Ivoorkust, heeft indruk gemaakt met zijn vaardigheden bij het Italiaanse Udinese en hierna bij het Franse Lens. Zijn vermogen om doelpunten te creëren en gevaarlijke kansen te creëren, heeft Al-Nassr ertoe gebracht om €25.00 miljoen te betalen om hem naar Saoedi-Arabië te halen. Fofana zal een bepalende factor zijn in het aanvallende spel van zijn nieuwe team in de competitie. De 28-jarige speler kwam in 2020 bij Lens, waar hij 21 doelpunten maakte en 11 assists gaf in 112 wedstrijden. Fofana vervolledigt ons ontzettend sterk centraal middenveld.

Linkervleugelspeler: Jota – Waarde: €13.00m

Jota, de veelbelovende Portugese aanvaller van 24 jaar, was een rijzende ster bij Benfica, maar kwam via Celtic bij Ittihad Club terecht. Zijn snelheid en dribbelvaardigheden hebben Ittihad Club geïnspireerd om ruim €29.00 miljoen uit te geven om hem in hun aanval te hebben. Jota zal een dynamische en gevaarlijke speler zijn voor zijn nieuwe club en hun concurrenten uitdagen in de competitie. Zeker omdat de Portugese international nog zo jong is, is deze overstap een vrij grote verrassing. Jota, die een driejarig contract heeft getekend bij Al Ittihad, scoorde vorig seizoen 15 goals en gaf 12 assists toen Celtic vorig seizoen een binnenlandse treble behaalde.

Rechtervleugelspeler: Carlos Júnior – Waarde: €6.50m

Carlos Júnior, een Braziliaanse aanvaller, staat bekend om zijn snelheid en behendigheid. Met zijn doelgerichtheid heeft Al-Shabab €2.50 miljoen geïnvesteerd om hem naar Saoedi-Arabië te halen. Júnior zal zijn aanvallende flair tentoonspreiden en de verdediging van zijn nieuwe club uitdagen in de competitie. De 27-jarige moet onze rechterflank voor zijn rekening nemen.

Spits: Karim Benzema – Waarde: €25.00m

In de aanval kiezen we natuurlijk voor Frans international Karim Benzema. Karim Benzema, die overkomt van Real Madrid, heeft zich bewezen als een van de meest dodelijke aanvallers in het voetbal. Zijn kwaliteiten voor het doel hebben Al Ittihad ertoe aangezet om hem transfervrij naar Saoedi-Arabië te halen. Benzema zal een doelpuntenmachine zijn voor zijn nieuwe team en hun aanval versterken in de competitie. De spits gaat per seizoen, commerciële deals inbegrepen, bijna 200 miljoen euro verdienen.

Een competitief elftal

Met een team dat barst van het talent en de ervaring, zal het complete elftal van de duurste spelers in de Saudi Pro League zonder twijfel op gelijke voet staan met Europese teams. De competitie heeft zich weten te profileren als een aantrekkelijke bestemming voor topspelers van over de hele wereld, en met hallucinante lonen en een sterke competitieve geest, trekken ze voetballers aan die zich met de besten kunnen meten. De voetbalwereld zal met grote belangstelling toekijken hoe deze sterspelers het veld domineren en de competitie naar nieuwe hoogten tillen, en er is geen twijfel mogelijk dat ze een geduchte uitdaging zullen vormen voor Europese clubs. De Saudi Pro League heeft duidelijk bewezen dat ze klaar zijn om te concurreren met de beste teams ter wereld.

X