België - Slowakije, EK 2024, voetbalweddenschappen
België - Slowakije, EK 2024, voetbalweddenschappen

België – Slowakije: kunnen de Rode Duivels hun openingswedstrijd meteen winnen?

Odds op: 10 juni

De eerste speeldag in Groep E van het EK 2024 in Duitsland. België neemt het thuis op tegen Slowakije.

Op de eerste speeldag van Groep E in het EK 2024 neemt België het thuis op tegen Slowakije. Beide teams beginnen aan hun toernooi in Frankfurt en hopen de competitie met drie punten te starten. Voor België lijkt dit een relatief eenvoudige opener tegen de laagst gerangschikte natie in hun groep, terwijl Slowakije op zoek is naar een verrassende start.

Wedden op België – Slowakije. De noteringen zijn duidelijk in het voordeel van de Rode Duivels.

De Rode Duivels hebben vertrouwen getankt

De odds voor een overwinning van de thuisploeg staan op 1.49.

België heeft zich op indrukwekkende wijze geplaatst voor het EK 2024 en heeft een reputatie opgebouwd van consistente en dominante prestaties in de kwalificaties. De Rode Duivels hebben hun kwalificatiegroepen voor de laatste drie Europese Kampioenschappen en de laatste drie Wereldbekers allemaal als eerste afgesloten, met slechts één nederlaag in die hele periode. Dit indrukwekkende parcours heeft hen geholpen om hun consistente FIFA-ranglijstpositie te behouden, momenteel op nummer drie, slechts achter Frankrijk op dit toernooi.

De Belgische selectie blijft sterk, ondanks dat sommige leden van hun Gouden Generatie misschien hun beste jaren achter zich hebben. Kevin De Bruyne blijft een cruciale speler, en Romelu Lukaku heeft wederom zijn dominantie getoond in de kwalificatiecampagne met meer dan twee doelpunten per 90 minuten. De opkomst van nieuwe talenten zoals Jeremy Doku en Charles De Ketelaere biedt aanvullende opties in de aanval, terwijl Johan Bakayoko waarschijnlijk aan de rechterkant van Lukaku en De Bruyne zal beginnen.

De Rode Duivels reizen wel zonder Thomas Meunier naar Duitsland die waarschijnlijk een kruis zal moeten maken over zijn toernooi. Het is nog niet duidelijk of Tedesco een vervanger oproept, maar normaal gezien blijft de selectie zoals ze is.

Slowakije wil iets pakken tegen de Duivels

De odds voor een overwinning van de uitploeg staan op 6.75.

Slowakije is voor de derde opeenvolgende keer gekwalificeerd voor het Europees Kampioenschap, een prestatie die hun groeiende competentie op het internationale toneel onderstreept. Ze eindigden als tweede in hun kwalificatiegroep achter Portugal, met slechts één nederlaag tegen de Portugezen. Slowakije heeft in elke groepsfase van de vorige EK’s een wedstrijd gewonnen en hoopt dit succes voort te zetten.

Hoewel ze de ervaren Marek Hamšík door pensioen hebben verloren, beschikt het team nog steeds over veel ervaren spelers die aan meerdere Europese Kampioenschappen hebben deelgenomen. Robert Mak, nu spelend bij Sydney, zal de aanval ondersteunen samen met Robert Bozeník en Lukáš Haraslín. De 37-jarige Ján Kucka, die waarschijnlijk zijn laatste grote toernooi speelt, vormt samen met Ondrej Duda en Stanislav Lobotka het middenveld.

België start hun campagne als favoriet in deze wedstrijd, maar Slowakije heeft laten zien dat ze in staat zijn om verrassingen te veroorzaken. Beide teams zullen streven naar een sterke start om hun kansen op voortgang in het toernooi te vergroten.

Overzicht onderlinge duels

  • 17 april 2002: België 1-1 Slowakije
  • 20 mei 2006: Slowakije 1-1 België
  • 6 februari 2013: België 2-1 Slowakije

Toon andere wedopties

X