Brighton - Olympique Marseille, Europa League, voetbalweddenschappen
Brighton - Olympique Marseille, Europa League, voetbalweddenschappen

Brighton – Olympique Marseille: de strijd om groepswinst

Odds op: 09/12/2023

De zesde wedstrijd in de groepsfase van de Europa League. Brighton neemt het thuis op tegen Marseille.

Het aftellen voor deze clash in de Europa League-groep B is begonnen! Brighton & Hove Albion, dat op de 82e plaats van de UEFA staat, zal Olympique Marseille, gerangschikt op de 48e plaats, verwelkomen in een wedstrijd die cruciaal is voor groepswinst. We bevinden ons op de 6e en laatste dag van de groepsfase en de context kan niet opwindender zijn: Brighton, na een solide parcours, wil doorstoten als groepswinnaar, terwijl Marseille, ongeslagen in de competitie, zijn eerste plaats natuurlijk wil behouden.

Hun laatste confrontatie resulteerde in een wedstrijd vol wendingen en eindigde in een gelijkspel (2-2). Supporters van beide teams kunnen dus een ontmoeting verwachten waar veel op het spel staat.

Wedden op Brighton – Marseille. De kansen zijn duidelijk in het voordeel van de thuisploeg.

Brighton wil over Marseille springen

De odd voor een overwinning van de uitploeg staat op 1.70.

Brighton, onder leiding van Roberto De Zerbi, heeft aanzienlijke veerkracht getoond en heeft zijn tegenstanders overtuigend verslagen. Statistisch sterk thuis zullen de Seagulls proberen elke zwakte van de tegenstander uit te buiten terwijl ze omgaan met belangrijke afwezigheden zoals die van Ansu Fati en diverse sleutelspelers.

Gezien hun vermogen om de groten van Europa te verrassen, is het plausibel te overwegen dat Brighton de overhand krijgt, vooral als ze erin slagen snel de leiding te nemen en het tempo van de wedstrijd effectief te beheren.

Met een indrukwekkende reeks van 3 opeenvolgende overwinningen in de UEFA Europa League komt Brighton & Hove Albion FC het duel binnen met een onmiskenbaar gevoel van momentum. Deze consistente prestaties getuigen van hun vermogen om onder druk te presteren en suggereren dat ze vastbesloten zijn om hun Europese campagne voort te zetten met dezelfde vastberadenheid. Vooral hun thuisvorm spreekt boekdelen, gezien het feit dat ze geen van hun laatste 6 thuiswedstrijden hebben verloren.

Een interessante gok zou kunnen zijn dat Brighton wint door minstens twee doelpunten te scoren, gezien hun gemiddelde doelpunten thuis en de noodzaak om te streven naar de overwinning. Deze notering staat aan 2.80.

Wedden op de Europa League doe je bij bwin

Marseille heeft genoeg aan een gelijkspel

De odd voor een overwinning van de thuisploeg staat op 4.33.

Olympique Marseille zal ongetwijfeld vertrouwen op zijn Europese ervaring om de plannen van Brighton te dwarsbomen. Onder leiding van Gennaro Gattuso heeft het team karakter getoond en het vermogen om zelfs in moeilijke situaties terug te komen. Pierre-Emerick Aubameyang, met zijn vijf doelpunten in de competitie, zal de belangrijkste offensieve dreiging belichamen.

Aan de andere kant heeft Olympique Marseille ook een indrukwekkende reeks van 3 opeenvolgende overwinningen in de UEFA Europa League. Deze consistente succesreeks geeft blijk van de vastberadenheid en efficiëntie van het team onder leiding van Gennaro Gattuso. Een opvallende statistiek is dat Olympique Marseille maar liefst 43% van al hun doelpunten scoort tussen de 16e en 30e minuut.

OM, zelfs in een minder comfortabele positie buitenshuis, weet dat het eerste doelpunt een belangrijk psychologisch voordeel kan opleveren. Verdedigend moeten ze oplettend zijn tijdens cruciale momenten, vooral aan het begin van de wedstrijd waar Brighton sterk kan aandringen.

Inzetten op een wedstrijd met doelpunten aan beide kanten kan dus verstandig zijn, gezien de recente aanvallende vorm van beide teams en hun prestaties in de Europa League. Deze kans staat op 1.52.

Overzicht van de uitslagen

Toon andere wedopties

X